18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (9) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Wieloryb na plaży
zderealizowany • 2013-09-17, 20:08
Witam.

W miejscowości, w której aktualnie sobie pomieszkuję wczorajszej nocy został wyrzucony na brzeg wieloryb. Zamieszczam filmik (nie mojego autorstwa).

A teraz dwa pytania do eksperta:

- Jak dokładnie nazywa się przedstawiony na filmiku zwierz (gatunek etc. Nie chodzi mi o jego imię; osobiście nazywam go Władysław)?
- Co zadało mu widoczne na filmiku obrażenia ("nie co mogło mu zadać", tylko co mu zadało? Jako ekspert powinieneś wiedzieć)?

PS. Dodam, że cała sytuacja wydarzyła się w Holandii. (Nie wiem czy krąg poszukiwanych wielorybów zmniejszy się do wielorybów holenderskich dzięki tej informacji.)

W jednym poście narzekam na coś, a w drugim to propaguje. Czyni mnie to osobą iście fałszywą, ale wolę określenie - 'cynik'.
Zgłoś
Junki3 2013-09-17, 22:12
gdzieś oglądałem że takie dupne kałamarnice czy coś w tym rodzaju atakuje wieloryby ale to chyba nie ten rejon
Zgłoś
n................h 2013-09-17, 22:34 4
Zgłoś
sirbaqu 2013-09-17, 22:39
To jest pletwal blekitny (najwieksze zwierze na ziemi) i wyglada na to ze zostal ladnie okaleczony
zazwyczaj wieloryby te nie zapuszczaja sie na dalej niz za ocean ale ten dostal pewnie od klusownikow i w panice uciekl albo tez zostal zapedzony na wody europejskie i tam sobie zdechł
Zgłoś
GerWaZyProtaZy 2013-09-17, 22:41 8
A teraz cicho ekspert będzie pisał:
Odpowiedź na pytanie pierwsze: Jest to płetwal błękitny, a dokładniej młody osobnik tego gatunku.
Odp na pytanie drugie: Obrażenia zadały najprawdopodobniej orki. Stado orek atakuje matkę która chroni swoje młode. Walka może trwać nawet kilka godzin. Matka traci siły, a orki odpychają młode jak najdalej od niej po czym konsumują. Wyjadają najlepsze kawałki najczęściej język, okolice głowy, lub to co na co mają dziś ochotę i zostawiają. Orki to naprawde sadolowe zwierzęta.
Dziękuje. Dobranoc.
Zgłoś
sirbaqu 2013-09-17, 22:44 1
Grzeniek napisał/a:

Odpowiedź na pytanie pierwsze: Jest to płetwal błękitny, a dokładniej młody osobnik tego gatunku.
Odp na pytanie drugie: Obrażenia zadały najprawdopodobniej orki. Stado orek atakuje matkę która chroni swoje młode. Walka może trwać nawet kilka godzin. Matka traci siły, a orki odpychają młode jak najdalej od niej po czym konsumują. Wyjadają najlepsze kawałki najczęściej język, okolice głowy, lub to co na co mają dziś ochotę i zostawiają. Orki to naprawde sadolowe zwierzęta.
Dziękuje. Dobranoc.

jak daleko od Holandii sa orki?
orki poszarpaly by go jak stado psow.
Zgłoś
1r0n 2013-09-17, 22:44
Widzę, że jesteś bliziutko Monster. Pracowałem tam dwa lata temu przez ok. 1,5 miesiąca.
Oprócz samej pracy (wszędzie turasy), to bardzo dobrze wspominam ten czas.
Zgłoś
EloAngie 2013-09-17, 22:50 1
ciekawe czy jutro tez tu bedzie, daj znac czy go nei zjedli
Zgłoś
korinogaro 2013-09-17, 23:02
Powiedziałbym raczej że zdechł, procesy gnilne rozdeły mu bebechy i spowodowały rozerwanie fałd brzusznych. Wieloryby mają dość czułą skórę więc zaczerwienienia zapewne są wynikiem oparzeń słonecznych, uderzania o skały i szurania o przybrzeżny piach.
Zgłoś
FoxD 2013-09-17, 23:03
Ale tak na poważnie, to jest Sejwal, najpewniej zdechły z jakichś przyczyn naturalnych. Na filmie widać jedynie ślady działania padlinożerców. Orki zwykle atakują te fałdy pod spodem, ofiary orek często nie mają języka. Ekspert dziękuje za uwagę.
Zgłoś
melvin 2013-09-17, 23:08 3
rudzinuszka napisał/a:

Gdzie są rodzice się pytam?

Może w środku
Zgłoś
Oko112 2013-09-17, 23:09
Kurwa wszędzie wszędzie Polaki

Wieloryb wjechał na pełnej kurwie mozna powiedziedz
Zgłoś
x................n 2013-09-17, 23:18
1. wieloryb holenderski
2. od walenia* marihunae w żyły
Zgłoś
Xarn 2013-09-17, 23:36 4
Grzeniek napisał/a:

Dziękuje. Dobranoc.

Dobry wieczór, również jestem ekspertem. Pragnę przedstawić swoją opinię.

1. Możliwe, że to płetwal błękitny
2. Są trzy warianty:
a) teza 1: umarł z pragnienia. Dowód: ma otwarty pyszczek,
b) teza 2: śpi. Dowód: ma zamknięte oczka,
c) teza 3: zabił go Davy Jones z Latającego Holendra. Dowód: rozległe rany, ponadto Jack Sparrow go nie uratował.

Swoją ekspertyzę opieram na wieloletnim doświadczeniu, ponieważ w przedszkolu miałem książeczkę o wielorybach i wiem, że jest uniwersytet, który ma naukowców specjalizujących się w wielorybach.

Dobranoc.
Zgłoś
GerWaZyProtaZy 2013-09-17, 23:38
Dobra Xarn.
Wygrałeś.
Masz piwo.
Zgłoś
Thoor 2013-09-17, 23:39
Udzielę Ci odpowiedzi na Twoje jakże nurtujące pytania.

Jest to wieloryb z gatunku wielorybiego.

A obrażenia?
Prawdopodobnie statek w niego jebnął, większość wielorybów ginie od tego
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów