Napisałem wierszyk.
Wierszyk okolicznościowy z okazji podniesienia podatków przez harnasia Tuska i jego wesołą kompanię.
Podziękujmy mu, bo prawdziwi polscy patrioci pozbędą się w końcu z kraju tych wrednych przedsiębiorców, co gnębili pracowników. Pracodawcy nie będą nam więcej potrzebni - pan Tusk da nam wszystkim zasiłki.
A jak mu nie starczy, to pożyczy następne 200 miliardów. Co za problem. Carpe diem - w końcu to nie jego dzieci będą to spłacać.
Przy okazji apeluję: róbmy dzieci. Bo za chwilę nie będzie już komu zabierać pieniędzy.
Aby więc upamiętnić tę odważną próbę naprawy państwa za pomocą rozpieprzania gospodarki podatkami, pamiątkową bajkę napisałem.
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nie ma czegoś takiego jak "pomoc socjalna", jest "pomoc społeczna" której nie powinno być. Z jakiej racji mamy my obywatele płacić na nierobów? Żeby mieli za co pić? Niech za robotę się wezmą to nie będą płakać że nie ma co jeść.
Powiedz to mojej sąsiadce wdowie po żołnierzu która jest chora na SM i ma dwójkę dzieci..
w Niemczech 1 stycznia 2007 stawkę zwiększono z 16% do 19%
Biedne Niemcy, już 3 i pół roku wytrzymują, ale ledwo ciągną, nie?
Kolego ... a węgiel ?? Tak naprawdę to tylko Śląsk utrzymuje całą Polskę ... Skoro według ciebie sami utrzymujemy Polskę to ciekawe jak byś stękał jak by już wgl nie było węgla ... JSW.S.A. 4 everSkoro nie mamy ropy, gazu, ani innych drogich dóbr, to musimy sami to państwo utrzymywać.
Swoją drogą - stawka 22% vat nie jest PODSTAWOWĄ polską stawką, ale JEDNĄ ZE stawek VAT w Polsce. Jesteśmy jednym z nielicznych krajów, gdzie istnieje stawka podatku poniżej 6%, czyli 3,7,22(23). W ogóle to zanim zabierzecie głos poczytajcie a nie powtarzajcie jak mantrę to co usłyszycie
Śląsk po raz pierwszy od wielu-wielu lat w zeszłym roku wyszedł na zero, po restrukturyzacjach w niektórych starych kopalniach, po których zwolniono setki ludzi i chcieli spalić górnicy sejm.
Swoją drogą - stawka 22% vat nie jest PODSTAWOWĄ polską stawką, ale JEDNĄ ZE stawek VAT w Polsce. Jesteśmy jednym z nielicznych krajów, gdzie istnieje stawka podatku poniżej 6%, czyli 3,7,22(23). W ogóle to zanim zabierzecie głos poczytajcie a nie powtarzajcie jak mantrę to co usłyszycie
To wlasnie oznacza stawka PODSTAWOWA, ze jest podstawowa, na niektore p/u sa znizki VATu. Jebane nieuki. W tej pieknej krainie możliwosci stawka podstawowa jest 22%
Jedyne dobre, że powyżej 25% nam nie dowala (jesli dobrze pamietam)
Kolego ... a węgiel ?? Tak naprawdę to tylko Śląsk utrzymuje całą Polskę ... Skoro według ciebie sami utrzymujemy Polskę to ciekawe jak byś stękał jak by już wgl nie było węgla ... JSW.S.A. 4 ever
Węgiel to g dużo tańszy jest z Chin i Rosji niż z tych nie rentownych komunistycznych kopalni. Jak by nie było w Polsce prawie samych elektrowni węglowych to tego cuda prawie nikt by nie kupował. Jak wam ten 1% tak przeszkadza to zapierniczajcie pod sejm z oponami i rządajcie zniesienia przywilejów emerytalnych, prześwietlenia wszystkich "niezdolnych do pracy" rencistów itp. A uzbiera się nawet ponad ten 1 %
Pierdole rząd, sejm, senat i wysoka izbę
Wsrh - Absolwent
Mogłeś coś od siebie napisać.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów