18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:47
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:19
🔥 Strażniczka Teksasu - teraz popularne
Wiersz o Tusku
S.W.A.T • 2010-08-04, 23:55
completelyunprofessi napisał/a:

Napisałem wierszyk.

Wierszyk okolicznościowy z okazji podniesienia podatków przez harnasia Tuska i jego wesołą kompanię.

Podziękujmy mu, bo prawdziwi polscy patrioci pozbędą się w końcu z kraju tych wrednych przedsiębiorców, co gnębili pracowników. Pracodawcy nie będą nam więcej potrzebni - pan Tusk da nam wszystkim zasiłki.

A jak mu nie starczy, to pożyczy następne 200 miliardów. Co za problem. Carpe diem - w końcu to nie jego dzieci będą to spłacać.

Przy okazji apeluję: róbmy dzieci. Bo za chwilę nie będzie już komu zabierać pieniędzy.

Aby więc upamiętnić tę odważną próbę naprawy państwa za pomocą rozpieprzania gospodarki podatkami, pamiątkową bajkę napisałem.

Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
czarnyrlz 2010-08-05, 0:19 3
Pierdole rząd, sejm, senat i wysoka izbę
Zgłoś
t................g 2010-08-05, 0:47 1
Jeśli chodzi o ten VAT to to jest jakaś pierdolona szopka. Co to jest podwyższenie podatku o 1% ? Przeciętny Kowalski nawet tego nie odczuje
Zgłoś
S................6 2010-08-05, 1:24
Podatki nam podnoszą, ale nie lepiej protestować w sprawie jakiegoś zjebanego krzyża.
Zgłoś
k................k 2010-08-05, 8:12 6
czarnyrlz napisał/a:

Pierdole rząd, sejm, senat i wysoka izbę

Obawiam się, że vice versa...
Zgłoś
B................3 2010-08-05, 9:32
No to się chłopak wypowiedział, popisał przed szerszą publiką i nareszcie dowartościował
Zaraz pójdzie do starych po kasę ma imprezę i wszelkie podatki będzie miał głęboko w dupie.
Zgłoś
Gszysztow 2010-08-09, 13:46
Za komuny była ciekawa sytuacja, co prawda podrożały podstawowe artykuły spożywcze, ale za to staniały artykuły takie jak lokomotywy. Dostrzegam pewne analogie...
Zgłoś
yadam 2010-08-09, 13:58
new era Mickiewicz. jest piwko
Zgłoś
P................r 2010-08-09, 14:48 6
tomeczeg napisał/a:

Jeśli chodzi o ten VAT to to jest jakaś pierdolona szopka. Co to jest podwyższenie podatku o 1% ? Przeciętny Kowalski nawet tego nie odczuje

Mało Ci?

Basika063 napisał/a:

[...]Zaraz pójdzie do starych po kasę ma imprezę i wszelkie podatki będzie miał głęboko w dupie.

Kobieto jeżeli nie masz pojęcia na dany temat to się w ogóle nie wypowiadaj.
VAT czyli podatek pośredni płacisz za każdym razem kiedy kupujesz coś w sklepie a także kiedy idziesz na imprezę i kupujesz sobie np. piwo. 22% ceny każdego produktu to właśnie podatek VAT Który oddajesz państwu a raczej z którego państwo Cię okrada.
Zgłoś
cyklop28 2010-08-09, 14:59
Pojar napisał/a:

a raczej z którego państwo Cię okrada.

Kurwa.. jeden mądrzejszy od drugiego. Jak nie chcesz aby Cię okradano to spakuj walizy i wypad do Ugandy. Teraz mówisz, że kradną, a jak przychodzi powódź to płaczesz, że nie pomagają, że autostrad nie ma, że pomoc socjalna do dupy, że droga dziurawa. Skąd ma państwo wziąć te pieniądze? Zastanów się co mówisz. Państwo to instytucja, która musi zarabiać. Skoro nie mamy ropy, gazu, ani innych drogich dóbr, to musimy sami to państwo utrzymywać. Z naszych podatków. Lepiej teraz zapłacić wyższy podatek, niż za parę lat płacić za chleb 10zł...
Zgłoś
S................d 2010-08-09, 15:09 1
Basika063 napisał/a:

Zaraz pójdzie do starych po kasę ma imprezę i wszelkie podatki będzie miał głęboko w dupie.

ty tak powaznie? ja nie jestem ekonomistka (wrecz przeciwnie - polonistka), ale co to jest VAT i z czym to sie je, to akurat mniej wiecej ogarniam...
nawet jesli ci rzadowi "eksperci" (od siedmiu bolesci ) mowia prawde i kazdego z nas to bedzie kosztowac ok. 20 groszy dziennie, to nie trudno sobie samemu na kalkulatorku obliczyc, ze na 4-osobowa rodzine, to juz podwyzka ok. 300 zl w skali roku. a biorac poprawke na to, ze oni klamia jak najeci, to rownie dobrze moga nas okrasc i z 2 razy wiekszej kwoty. przy srednich zarobkach 15000 zl rocznie (a jest przeciez masa ludzi, ktorych roczny przychod nie przekracza 10 klockow), to robi roznice, wbrew pozorom.

a bajka zajebista, az dalam piwo.

edit: @up a wiesz co sie robi w cywilizowanych krajach? stymuluje popyt, obnizajac podatki. dzieki temu ludzie wiecej kupuja, przedsiebiorcy chetniej te podatki placa, co w efekcie daje prawdziwy zysk dla panstwa. no ale zyjemy w kraju faszystowskim, gdzie we wpedzaniu ludzi w biede szuka sie rozwiazan ekonomicznych...
Zgłoś
P................r 2010-08-09, 15:14 7
cyklop28 napisał/a:

Jak nie chcesz aby Cię okradano to spakuj walizy i wypad do Ugandy.

Dlaczego mam się wynosić ze swojego kraju?
To władza jest na służbie u nas a nie odwrotnie.
cyklop28 napisał/a:

Teraz mówisz, że kradną, a jak przychodzi powódź to płaczesz, że nie pomagają, że autostrad nie ma, że pomoc socjalna do dupy, że droga dziurawa.

Chyba coś Ci się pomyliło.
Co do powodzi - Trzeba było się ubezpieczyć to teraz by się nie płakało. Nie wiem z jakiej racji państwo ma płacić za głupote obywateli...
Nie ma czegoś takiego jak "pomoc socjalna", jest "pomoc społeczna" której nie powinno być. Z jakiej racji mamy my obywatele płacić na nierobów? Żeby mieli za co pić? Niech za robotę się wezmą to nie będą płakać że nie ma co jeść.
"Jeśli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie." ~Milton Friedman - amerykański ekonomista, laureat Nagrody Nobla z ekonomii.
Zgłoś
Popielniczka 2010-08-09, 15:26
Nie chce mi się tego słuchać całego... niech lepiej się do roboty weźmie... żeby miał z czego te podatki zapłacić...
Zgłoś
.................. 2010-08-09, 15:30
Pojar napisał/a:

"Jeśli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie." ~Milton Friedman - amerykański ekonomista, laureat Nagrody Nobla z ekonomii.

Postaram się to zapamiętać ale i tak zapomnę to chociaż postem sobie przypomnę.
Zgłoś
Człowiek Drzewo 2010-08-09, 15:52
Zreszta skoro juz placimy te podatki, ktore rzekomo maja pokrywac wszystkie inwestycje( czyli np. remont i budowa nowych drog, budowanie nowych osiedli mieszkaniowych, budowanie stadionow, oplacanie wszelakich sluzb ratunkowych) to czemu dziura budzetowa wynosi (sic!) ok.60-80 mld zl i ciagle rosnie? A zwiekszenie podatku zmniejszy ja jedynie o ok 5-15mld. Czemu nie zrobiono tak jak na Wegrzech, gdzie opodatkowano banki zamiast obywateli. A zeby wstapic do strefy euro musimy drastycznie zmniejszyc % PKB.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem