Napisałem wierszyk.
Wierszyk okolicznościowy z okazji podniesienia podatków przez harnasia Tuska i jego wesołą kompanię.
Podziękujmy mu, bo prawdziwi polscy patrioci pozbędą się w końcu z kraju tych wrednych przedsiębiorców, co gnębili pracowników. Pracodawcy nie będą nam więcej potrzebni - pan Tusk da nam wszystkim zasiłki.
A jak mu nie starczy, to pożyczy następne 200 miliardów. Co za problem. Carpe diem - w końcu to nie jego dzieci będą to spłacać.
Przy okazji apeluję: róbmy dzieci. Bo za chwilę nie będzie już komu zabierać pieniędzy.
Aby więc upamiętnić tę odważną próbę naprawy państwa za pomocą rozpieprzania gospodarki podatkami, pamiątkową bajkę napisałem.
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Zaraz pójdzie do starych po kasę ma imprezę i wszelkie podatki będzie miał głęboko w dupie.
Jeśli chodzi o ten VAT to to jest jakaś pierdolona szopka. Co to jest podwyższenie podatku o 1% ? Przeciętny Kowalski nawet tego nie odczuje
Mało Ci?
[...]Zaraz pójdzie do starych po kasę ma imprezę i wszelkie podatki będzie miał głęboko w dupie.
Kobieto jeżeli nie masz pojęcia na dany temat to się w ogóle nie wypowiadaj.
VAT czyli podatek pośredni płacisz za każdym razem kiedy kupujesz coś w sklepie a także kiedy idziesz na imprezę i kupujesz sobie np. piwo. 22% ceny każdego produktu to właśnie podatek VAT Który oddajesz państwu a raczej z którego państwo Cię okrada.
a raczej z którego państwo Cię okrada.
Kurwa.. jeden mądrzejszy od drugiego. Jak nie chcesz aby Cię okradano to spakuj walizy i wypad do Ugandy. Teraz mówisz, że kradną, a jak przychodzi powódź to płaczesz, że nie pomagają, że autostrad nie ma, że pomoc socjalna do dupy, że droga dziurawa. Skąd ma państwo wziąć te pieniądze? Zastanów się co mówisz. Państwo to instytucja, która musi zarabiać. Skoro nie mamy ropy, gazu, ani innych drogich dóbr, to musimy sami to państwo utrzymywać. Z naszych podatków. Lepiej teraz zapłacić wyższy podatek, niż za parę lat płacić za chleb 10zł...
Zaraz pójdzie do starych po kasę ma imprezę i wszelkie podatki będzie miał głęboko w dupie.
ty tak powaznie? ja nie jestem ekonomistka (wrecz przeciwnie - polonistka), ale co to jest VAT i z czym to sie je, to akurat mniej wiecej ogarniam...
nawet jesli ci rzadowi "eksperci" (od siedmiu bolesci ) mowia prawde i kazdego z nas to bedzie kosztowac ok. 20 groszy dziennie, to nie trudno sobie samemu na kalkulatorku obliczyc, ze na 4-osobowa rodzine, to juz podwyzka ok. 300 zl w skali roku. a biorac poprawke na to, ze oni klamia jak najeci, to rownie dobrze moga nas okrasc i z 2 razy wiekszej kwoty. przy srednich zarobkach 15000 zl rocznie (a jest przeciez masa ludzi, ktorych roczny przychod nie przekracza 10 klockow), to robi roznice, wbrew pozorom.
a bajka zajebista, az dalam piwo.
edit: @up a wiesz co sie robi w cywilizowanych krajach? stymuluje popyt, obnizajac podatki. dzieki temu ludzie wiecej kupuja, przedsiebiorcy chetniej te podatki placa, co w efekcie daje prawdziwy zysk dla panstwa. no ale zyjemy w kraju faszystowskim, gdzie we wpedzaniu ludzi w biede szuka sie rozwiazan ekonomicznych...
Jak nie chcesz aby Cię okradano to spakuj walizy i wypad do Ugandy.
Dlaczego mam się wynosić ze swojego kraju?
To władza jest na służbie u nas a nie odwrotnie.
Teraz mówisz, że kradną, a jak przychodzi powódź to płaczesz, że nie pomagają, że autostrad nie ma, że pomoc socjalna do dupy, że droga dziurawa.
Chyba coś Ci się pomyliło.
Co do powodzi - Trzeba było się ubezpieczyć to teraz by się nie płakało. Nie wiem z jakiej racji państwo ma płacić za głupote obywateli...
Nie ma czegoś takiego jak "pomoc socjalna", jest "pomoc społeczna" której nie powinno być. Z jakiej racji mamy my obywatele płacić na nierobów? Żeby mieli za co pić? Niech za robotę się wezmą to nie będą płakać że nie ma co jeść.
"Jeśli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie." ~Milton Friedman - amerykański ekonomista, laureat Nagrody Nobla z ekonomii.
"Jeśli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie." ~Milton Friedman - amerykański ekonomista, laureat Nagrody Nobla z ekonomii.
Postaram się to zapamiętać ale i tak zapomnę to chociaż postem sobie przypomnę.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów