nie wiem czy temat przedstawia prawdziwe dane. ale piwo dałem, bo jestem rasistą
jagiellonski24.pl | pulaski.pl | mises.plbardzo trafne ukazanie manipulacji, jaka jest statystyka. ludzie(zwlaszcza o prawicowych przekonaniach <<zwlszcza w europie srodkowo wschodniej>>) nie sa w stanie pojac, ze czarni nei sa ani gorsi, ani glupsi, ani bardziej zabojczy per se. niestety i dzis trwa dyskryminacja czarnych/ czerwonych/zoltych/niebieskich/fioletowych/innych w krajach wybitnie rozwinietego zachodu. powoduje to gorszy dostep do edukacji dla czarnych(izwlaszcza). brak edukacji i perspektyw niestety implikuje inklinacje ku przestepczosci.
ps. dla rasistow z krwi i kosci, prawdziwych obraoncow bialej rasy i naszej polskosci polecam zaglebic sie w geopolityke i uwarunkowania historyczne, zeby miec szanse zrozumiec, dlaczego murzyni generalnie sa z tylu za nami. ale to wymaga otwartosci na inne spojrzenie na swiat.
bardzo trafne ukazanie manipulacji, jaka jest statystyka. ludzie(zwlaszcza o prawicowych przekonaniach <<zwlszcza w europie srodkowo wschodniej>>) nie sa w stanie pojac, ze czarni nei sa ani gorsi, ani glupsi, ani bardziej zabojczy per se. niestety i dzis trwa dyskryminacja czarnych/ czerwonych/zoltych/niebieskich/fioletowych/innych w krajach wybitnie rozwinietego zachodu. powoduje to gorszy dostep do edukacji dla czarnych(izwlaszcza). brak edukacji i perspektyw niestety implikuje inklinacje ku przestepczosci.
ps. dla rasistow z krwi i kosci, prawdziwych obraoncow bialej rasy i naszej polskosci polecam zaglebic sie w geopolityke i uwarunkowania historyczne, zeby miec szanse zrozumiec, dlaczego murzyni generalnie sa z tylu za nami. ale to wymaga otwartosci na inne spojrzenie na swiat.
Ta twoja otwartość umysłu jakoś nie pozwala ci dostrzec że Azjaci w Stanach jakoś radzą sobie w społeczeństwie amerykańskim, pomimo niechęci społeczeństwa do nich za sprawą ataku na Pearl harbor, drugiej wojnie światowej, wojnie w Korei, wojnie w Wietnamie i obecnych napięć na linii Pekin Waszyngton, pierwsi Chińczycy w US trafiali tam na zasadzie dobrowolnego niewolnictwa, a mimo wszystko to Azjaci są zaraz po żydach najzamożniejszą rasą w US, a smoluchy jak byli tak są dalej wdzięcznymi obiektami do oglądania ku przestrodze na sadolu