18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 32 minuty temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
SzczawZNasypu 2014-02-07, 13:46
Rumuna niekiedy od Polaka nie odróżnisz, więc nazywanie romów Rumunami to jest srogie przegięcie pały.
Zgłoś
Cabotin 2014-02-07, 15:26
Odpierdol się od Rumunów, są spoko, mają fajne wina i zawsze przybiją piątkę. Nie ich wina że brudnych cyganów tylu w Rumunii mieszka.

Machiny takie ponawymyślali bo siły w ryncach nie mieli
Zgłoś
Jack Daniel's 2014-02-07, 16:08
merh, na potwierdzenie można obejrzeć odcinek TopGear kręcony w Rumunii
Zgłoś
Narazaki 2014-02-07, 18:10
merh napisał/a:

Oj debile debile... Rumun to nie cygan. Ile razy jeszcze trzeba to wałkować? A domy w pierwszej lepszej wsi w Rumunii są bardziej zadbane i ładniejsze niż Polskie dziury kryte strzechą.Ja byłem pod wrażeniem,bo nastawiałem sie na totalną biedę. I nie,Rumun nie jest podobny do ciapatego.Kto był,ten wie.

Raczysz waćpan pierdolić. Gdzie ty w Polsce poza skansenami widziałeś domy kryte strzechą? Też jeździłem po Rumunii i takiego zacofu jak tam to Polsce nie ma.
Druga sprawa to wszyscy wiedzą to o cyganach i rumunach ale tu jest Sadistic i tak się po prostu mówi.
Zgłoś
adam91z 2014-02-07, 20:08
merh napisał/a:

Oj debile debile... Rumun to nie cygan. Ile razy jeszcze trzeba to wałkować? A domy w pierwszej lepszej wsi w Rumunii są bardziej zadbane i ładniejsze niż Polskie dziury kryte strzechą.Ja byłem pod wrażeniem,bo nastawiałem sie na totalną biedę. I nie,Rumun nie jest podobny do ciapatego.Kto był,ten wie.

Zgadzam się,ja co prawda nie byłem ani w Rumunii ani Bułgarii ale pracowałem pewien czas w Danii w firmie która zatrudniała 2/5 Rumunów i Bułgarów ( pozastałe 3/5 to Polacy ) i Oni równie jak My ręagują na cyganów,ciapatych i wgl.. Wkurzają się że każdy myśli że RUM albo BUL to odrazu ciapaci,cyganie,zlodzieje,bieda itd
I nie nie pracowałem tam jako żebrak pod sklepem,nie obciaglem nikomu ani zadne z tych rzeczy ^^
Zgłoś
amf09 2014-02-08, 0:23
Witamy w Internecie, tu 40% wypowiadających się w temacie to znawcy, każdy był w Rumunii, ja też byłem, zaraz jakieś miasta z wikipedii wypiszę i podam skriny z google street view, żebyście widzieli, że tam jest cywilizacja.
Zgłoś
Wada postawy 2014-02-08, 12:14
Poczytajcie trochę o historii Rumunii, podczas IIWŚ zachowali się bardzo w porządku.
Zgłoś
Troy_mx 2014-02-09, 3:46
Też udało mi się odwiedzić Rumunie w zeszłe wakacje. Potwierdzam, Rumun i cygan to co innego, cyganie zdecydowanie nie są tam lubiani choć jak się dowiedziałem od miejscowych, kiedyś, w latach 70-80 wykorzystywano ich w Bukareszcie do... rozbiórek budynków dawali takiej rodzinie cygańskiej pustostan a oni go systematycznie rozbierali, gdy już cały gruz zniknął miasto przydzielało im następny. Później niestety ciapaki się rozleniwiły.

Co do samej Rumunii to bardzo pozytywie zaskoczony byłem standardem kolei. Nawet na trasach regionalnych pociągi klimatyzowane, ładne i czyste, nie mówiąc już o EC z Budapesztu do Bukaresztu (Rumuńskiej Kolei) w którym spędzenie 17h bez kuszetki nie było większym problemem (lipiec - na zewnątrz 35st. C). Niestety wizytówkę PKP - "ekskluziw" EuroNight Warszawa-Budapeszt będę pamiętać długo (skwar, smród, hałas i bez spania 15h..)

"Podrzuć własne marzenia swoim wrogom, może zginą przy ich realizacji."
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów