Akcja od 0:39 Niestety wszyscy cali po zdarzeniu
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
nie grali w gry na playstation to nie wiedzieli, ten most trzeba bylo przejsc na czas bo sie przekreca.
kurwa, te francuskie cipy nawet mostu nie potrafią przejść bez porażki
Dobre w chuj.
Łap kapok
Łap kapok
francuzi jak zwykle w ucieczce
Nie rozsynchronizowali krokow przy przejsciu przez most i wpadl w drgania
Francuzi - nawet przed hardem spierdolili...
Przede wszystkim powinni zachować duże odstępy, a debile szli jeden za drugim. Ewidentnie któraś wanta się zerwała pod obciążeniem. Wszystko na własne życzenie, a dodatkowo spierdolili most innym podróżnikom, którzy będą chcieli tamtędy przejść. Powinni dostać bana na takie wędrówki.
Witam, jestem ekspertem!
Cięgna podwieszające kładkę normalnie były by w stanie utrzymać cały most zajebanymi ludźmi, ale skoro weszło 4 francuzów utrzymujący ten sam rytm marszu doprowadziło do wprowadzenia konstrukcji w rezonans. To zjawisko w połączeniu z mostami jest szczególnie niebezpieczne, bo stosunkowo mała masa potrafi przekroczyć nośność każdego mostu.
Wnioski:
Nie wprowadzać mostów w rezonans jak te żabojady!
Dziękuje i pozdrawiam.
Cięgna podwieszające kładkę normalnie były by w stanie utrzymać cały most zajebanymi ludźmi, ale skoro weszło 4 francuzów utrzymujący ten sam rytm marszu doprowadziło do wprowadzenia konstrukcji w rezonans. To zjawisko w połączeniu z mostami jest szczególnie niebezpieczne, bo stosunkowo mała masa potrafi przekroczyć nośność każdego mostu.
Wnioski:
Nie wprowadzać mostów w rezonans jak te żabojady!
Dziękuje i pozdrawiam.
Przed włączeniem filmiku sugerując się jego tytułem, oczyma wyobraźni już widziałem jakiś stary, zniszczony most i powiewającą białą flagę tuz przed wejściem na niego.
Tu macie link do chyba najsłynniejszego przypadku zawalenia się mostu wskutek tzw. drgań harmonicznych. Tacoma Narrows Bridge w stanie Washington zawalił się w kilka miesiecy po zbudowaniu w 1940. roku. Przyczyną katastrofy był oprócz rzecz jasna wadliwej konstrukcji wiatr (niezbyt silny nawiasem mówiąc). Most bujał się praktycznie od dnia otwarcia, więc mieli sporo czasu, żeby poustawiać kamery i całość elegancko sfilmować.
youtube.com/watch?v=j-zczJXSxnw
youtube.com/watch?v=j-zczJXSxnw
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów