Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Nie mogę znieść jej chorego amerykańskiego podejścia do prezentowania informacji i samego siebie. Sztuczna intonacja ociekająca syntetycznym miodem i do tego polana lukrem. Szerzej niech się uśmiecha to jej się banan w poprzek mordy zmieści.
oj tam. Jestem pod wrażeniem, że tyle się dowiedzieli i wspomnieli na wizji o Pileckim. Uśmiech wyćwiczony, ale i tak lepszy od smutnej kartoflanej mordy:)
Wkurwia mnie jej ten banan na ryju. Cieszy się jakby relacjonowała otwarcie disneylandu.
A nie przyszło ci do głowy, że reportaż ma wydźwięk pozytywny, bo przedstawia "jednego z największych bohaterów wojennych"?
Można opowiadać o historii w sposób afirmujący, a uśmiech nie musi oznaczać braku szacunku.
Fajny reportaż i bardzo sympatyczna prowadząca.
A poza tym to fajnie, że ktoś oprócz świadomych Polaków o nim pamięta.
Wiem, że Pilecki działał dla "większego dobra" , ale ciekawi mnie jaka kara za jego ucieczkę spotkała innych więźniów. Ktoś wie coś na ten temat?
@up
A jaka kara miała ich spotkać? Co gorszego mogło jeszcze spotkać więźniów? Głodówka? Eksperymenty? Poniżenie? Śmierć?
Żeś dojebał pytaniem.
Z tego co pamiętam, to w "raportach" nic o tym nie było, a więźniów raczej by nie informowano, że jakieś śmieci zabiły kogoś z rasy panów i uciekły.
Po ucieczce Augustyna Kowalczyka i innych niemcy rozstrzelali 20 więźniów i zagazowali 320 Polaków z kompanii karnej. Może przeżyliby to piekło, a może nie.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów