📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
odruchowo sprawdziłem pod jakim nickiem się znowu ukrywasz, Bongmanie
Właśnie tak!!!
Wydaje mi sie ze sens dowcipu to :
Czemu Witold Pyrkosz?
Bo Danuta Stenka.
Właśnie tak!!!
Czemu Witold Pyrkosz?
Bo Danuta Stenka.
siwens84,
Po pierwsze, to chyba ciężko zdupcyć dowcip, wymyślony przez siebie.
Po drugie, dowcip jest przedstawiony w formie dialogu, między osobą zadającą pytanie Witoldowi Pyrkoszowi w 2 os. liczby pojedynczej, a samym aktorem, na co on odpowiada pointą dowcipu, czyli nazwiskiem innej polskiej znanej aktorki.
Poza tym, za chuj nie wiem, jak to zmienia sens całego żartu, może ktoś mądry mi to wytłumaczy. Moja wersja to po prostu inna FORMA, niż ta, którą Ty przedstawiłeś, jednakowoż oddająca ów sens dokładnie tak samo w obu przypadkach.
Po pierwsze, to chyba ciężko zdupcyć dowcip, wymyślony przez siebie.
Po drugie, dowcip jest przedstawiony w formie dialogu, między osobą zadającą pytanie Witoldowi Pyrkoszowi w 2 os. liczby pojedynczej, a samym aktorem, na co on odpowiada pointą dowcipu, czyli nazwiskiem innej polskiej znanej aktorki.
siwens84 napisał/a:
Poza tym, za chuj nie wiem, jak to zmienia sens całego żartu, może ktoś mądry mi to wytłumaczy. Moja wersja to po prostu inna FORMA, niż ta, którą Ty przedstawiłeś, jednakowoż oddająca ów sens dokładnie tak samo w obu przypadkach.
Swego czasu pan Pyrkosz był u Wojewódzkiego, w którym to ujawnił kulisy kręcenia pamiętnej sceny w Czterech Pancernych: Wichura, którego grał Pyrkosz, chciał zripostować Gustlika granego przez Franciszka Pieczkę. Oto, jaki dialog wymyślono:
Gustlik: Pyrkosz Pyrkosz i nie jedziesz.
Wichura: Nie jadę, bo mi Pieczka zgasła.
Jednak ostatecznie fragment riposty dzielnego Wichury wycięto.
Gustlik: Pyrkosz Pyrkosz i nie jedziesz.
Wichura: Nie jadę, bo mi Pieczka zgasła.
Jednak ostatecznie fragment riposty dzielnego Wichury wycięto.
Promocja napisał/a:
-Abyście nie musieli odruchowo sprawdzać autora, napiszę od razu, że mój nick to Promocja.
Cwany ruch Bongman
Promocja napisał/a:
Abyście nie musieli odruchowo sprawdzać autora, napiszę od razu, że mój nick to Promocja.
nie wysilaj się, bo i tak nie jesteś tak "sławny" jak bongman
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów