Dlatego nie cierpie wszelkiego rodzaju wigili i innych spotkan przy stole z rodzina....zawsze sie znajdzie jakas swinia bez filtrow obrzydzajaca posilek....a mukbang to nie moja brocha
Chciał bym być u ciebie na wigilii. Robię fenomenalną zupę grzybową i pierogi. Mogli byśmy razem coś ulepić,
Chciał bym być u ciebie na wigilii. Robię fenomenalną zupę grzybową i pierogi. Mogli byśmy razem coś ulepić,
Najczęstsze dźwięki drażniące osoby z mizofonią:
mlaskanie, przeżuwanie, przełykanie, czyli dźwięki wytwarzane przy jedzeniu
głośne oddychanie,
chrapanie,
pociąganie nosem,
kichanie,
szuranie nogami,
gwizdanie,
płacz dziecka,
odgłos pisania na klawiaturze komputera,
tykanie zegara,
kapanie wody z kranu,
dźwięki wydawane przez sprzęty elektroniczne, np. piekarnik, zmywarkę, pralkę,
dźwięki wydawane przez zwierzęta domowe, np. mruczenie, dreptanie, odgłos drapania dywanu
Mizofonia to inaczej nadwrażliwość na dźwięki. Nazwa pochodzi z języka greckiego, gdzie misos znaczy nienawiść, a fone – głos. Schorzenie zostało po raz pierwszy opisane w 2000 roku przez parę audiologów. Objawy mizofonii dotyczą zazwyczaj dźwięków wytwarzanych przez najbliższe otoczenie.
Najczęstsze dźwięki drażniące osoby z mizofonią:
mlaskanie, przeżuwanie, przełykanie, czyli dźwięki wytwarzane przy jedzeniu
głośne oddychanie,
chrapanie,
pociąganie nosem,
kichanie,
szuranie nogami,
gwizdanie,
płacz dziecka,
odgłos pisania na klawiaturze komputera,
tykanie zegara,
kapanie wody z kranu,
dźwięki wydawane przez sprzęty elektroniczne, np. piekarnik, zmywarkę, pralkę,
dźwięki wydawane przez zwierzęta domowe, np. mruczenie, dreptanie, odgłos drapania dywanu
U mnie górna połowa się zgadza (do gwizdania). Do tego odkurzacz, wiertarka i podobne.