No i nagle do Indii mega daleko, ale Kanada na rzut beretem z Polandii i tylko szkoda Bałtyku, bo się do wielkości jeziorka skurczył.
A Tybet w końcu wolny (bo Chiny na drugim krańcu świata) a co więcej, z dostępem do morza !!!
A chcesz w łeb za tą Polandię?
Tak się nie gotuj. Kocham mój kraj, ale mieszkałam przez wiele lat w Indonezji a tam Polska to Polandia i na tyle mi się to podoba, że zapożyczyłam. Nie ma w tym nic obraźliwego to tak samo jak bym napisała Poland, Pologne, Polen, Poola czy Polonia.
Tak się nie gotuj. Kocham mój kraj, ale mieszkałam przez wiele lat w Indonezji a tam Polska to Polandia i na tyle mi się to podoba, że zapożyczyłam. Nie ma w tym nic obraźliwego to tak samo jak bym napisała Poland, Pologne, Polen, Poola czy Polonia.
Przepraszam Ciebie bardzo, że posługując się językiem polskim na polskim portalu, pisząc cały post w jednym języku wypadałoby jednak się tego trzymać. Dla mnie mogłabyś nawet na księżycu mieszkać, słowo "Polandia" w języku polskim nie istnieje - Polska to Polska i już. Też mieszkam w innym kraju i nie miksuję sobie języka polskiego z duńskim, bo tak mi pasuje.