Proponuję w przyszłym roku zorganizować zbiórkę na drukarki i papier do drukarek w urzędach.
Ty z tą ortografią to tak na serio? Aż mi oczy zaczęły łzawić.
' WOŚP zbiera kasę na wyposażenie szpitali, na coś, na co powinno łożyć państwo z naszych pie**olonych podatków ' Więc będzie tej kasy 2x więcej W przypływie radości idz poskakać z najbliższego mostu.
@up
Ty z tą ortografią to tak na serio? Aż mi oczy zaczęły łzawić.
Jak nie wyczułeś w tym żartu to Ci chyba mózg łzawi.
Czego się spodziewaliście ? że ta cała WOŚPowa szopka to za darmo będzie ?
Kradną nie kradną chooj z tym, pomagają.
Podatki idą w pizdu i w życiu nie zobaczycie nic co by było z nich zafundowane, żeby nam było lepiej i jakoś nie plujecie się, że was okradają.
A raz do roku wrzucić nawet 50 gr z własnej woli, to was boli jakby wam pół wypłaty oddać kazali.
Sami kurwa nie pomożecie a każdy kto tylko próbuje zaraz jest złodziej... jeb*ne hejtery.
Jeszcze się kur*y kłócić będą kto większy złodziej...
Nowicjusz-nie bićNie kto większy złodziej; są fundacje, które pomagają, a są fundację wokół których jest tylko głośno, że pomagają. Wkurwia mnie fakt, że policja, strażacy i wielu, wielu innych ludzi pracowało wczoraj za moje pieniądze (nie mówię o wolontariuszach), chociaż ja osobiście wolę przeznaczyć pieniądze na inne fundacje. Nie widzę sensu we wspieraniu niegospodarności rządu. Po co przyzwyczajać Państwo do tego, ze nie musi wydawać kasy na sprzęt. paranoja.
Wiem, też mnie wkurwia pozerstwo i udawana pomoc, no ale jakby nie patrzeć WOŚP tak jak i Caritas pomaga, nie tylko udaje.
Osobiście uważam, że wrzucenie jakiegoś grosza do puszki nie jest zbrodnią, taka forma mini pomocy. Ale przecież nie każdy musi.
Państwo tak czy tak tego sprzętu nie kupi, bo przecież "nie stać ich" ;\
Fakt, WOŚP jest cholernie nagłaśniany, ale tylko raz do roku a później jest cisza, więc ten raz do roku mogę dać kasę na jakąś organizację bo kto wie, czy w przyszłości nie będę tego potrzebować? Ja jak i reszta z was mogę kiedyś dziękować za to, że jednak ktoś to wymyślił i nagłośnił... a teraz sobie hejtujcie jak chcecie, zobaczymy czy w przyszłości ci "złodzieje" nie będą dla was ratunkiem
WOŚP - zbiórka - 54.506.270,77 zł, z czego na pomoc opisaną w statucie fundacji przeznaczono 28.993.580,43 zł (54%)
Caritas Polska zebrało 441.581.695,94 zł - na pomoc potrzebującym przeznaczył zaś 435.799.984,43 zł. (99%)
Skad masz takie dane kolezko? Wyssales z fiuta ojca dyrektora? A co do jasnej cholery ma wspolnego tvn24 z WOSP?
Pierdolenie, żeby Cię mogli okradać to najpierw byś im musiał kasę dać. Okradaliby Cię, gdyby np. z każdej Twojej wypłaty odbierane by Ci było parę złotych.
Caritas: caritas.pl/images/stories/dokumenty/caritas_polska_raport_2011_02.pdf
Chyba żart, że to jest sprawozdanie finansowe, to pierdolona ulotka.
Skoro caritas co roku zbiera 6 razy tyle pieniędzy co WOŚP to czemu nigdzie tego nie widać ? Poza tym, sprzedawanie 6 tysięcy metrów ziemi i domu za 10 tysięcy to iście charytatywna akcja... dla kupującego, którym była osoba ściśle związana z caritasem na wysokim stanowisku.
A czemu caritas nie ma rozgłosu? Bo pewnie by się okazało, że jest więcej przekrętów niż czegokolwiek innego. To, że wydają kasę, nie znaczy też, że wydają ją dobrze. Gdzie wykaz zakupionych rzeczy? Za 100mln ( darowizny pieniężne ), to lista co roku powinna mieć z 100 stron. A takich nigdzie nie można znaleźć, w przeciwieństwie do WOŚP. Wiesz, z chęcią zrobię akcję chleb dla biednego, a chleb kupie po 5 pln od sztuki, wydam na "cele statutowe" 100%. Caritasowi można dawać rzeczy, bo tutaj działają nieźle, ale nie kasę czy nieruchomości.
Chyba żart, że to jest sprawozdanie finansowe, to pierdolona ulotka.
To że WOŚP nie da do swoich ulotek jakiś kolorów i grafik nie znaczy że są ona automatycznie także jakoś bardziej wartościowymi dokumentami... Więc się opierajmy na tym co mówią.
Skoro caritas co roku zbiera 6 razy tyle pieniędzy co WOŚP to czemu nigdzie tego nie widać ?
Jak to nie widać? Przejdź się w okolice parafii gdzie działa "oddział" to się przekonasz że działa.
Ja działania WOŚPu także nie wiedzę poza jednym dniem w roku który sprawia wrażenie że to jednodniowa akcja.
Poza tym, sprzedawanie 6 tysięcy metrów ziemi i domu za 10 tysięcy to iście charytatywna akcja... dla kupującego, którym była osoba ściśle związana z caritasem na wysokim stanowisku.
O czym ty mówisz....?
A czemu caritas nie ma rozgłosu?
Rozgłosu ma o wiele więcej niż WOŚP. 80% tego kraju będąc na niedzielnej mszy słyszy o nich prawie za każdym razem.
Bo pewnie by się okazało, że jest więcej przekrętów niż czegokolwiek innego.
Masz jakieś sensowne dowody...? Czy to tylko twój głupi hejt bezpokrycia...?
To, że wydają kasę, nie znaczy też, że wydają ją dobrze.
To działa w obie strony.
Gdzie wykaz zakupionych rzeczy? Za 100mln ( darowizny pieniężne ), to lista co roku powinna mieć z 100 stron. A takich nigdzie nie można znaleźć, w przeciwieństwie do WOŚP.
Czy ty jesteś pojebany? Jak byk jest napisane na co przekazali. I nie 100mln a 32+15mln. Oni nie zajmują się kupowaniem sprzętów tylko po prostu przekazują instytucją by te same rozporządziły są forsę.
A ponad 100mln to było rzeczowych i to wycena tylko. A to równie jasno jest napisane że także wydali.
Wiesz, z chęcią zrobię akcję chleb dla biednego, a chleb kupie po 5 pln od sztuki, wydam na "cele statutowe" 100%. Caritasowi można dawać rzeczy, bo tutaj działają nieźle, ale nie kasę czy nieruchomości.
Bład mistrzu... Oni nic nie kupują. Oni przekazują forsę.
Nie pobijcie się dobroczyńcy...
Chooj z tym kto co i na co przeznacza, jak pomaga to jest dobrze.
I nie najeżdżajcie na każdego, kto popiera/nie popiera WOŚPu czy Caritasu czy innych instytucji [bo co niektórzy jak tak czytam, to myślą chyba, że są tylko te dwie]
Wiem, że obrońcy kościoła/księży/biednych dzieci zaraz się odezwą jaki to Caritas wspaniały a przeciwnicy nazwą bandą kurw i złodziei. Tak samo z WOŚP. Ale to do cholery ma pomagać! Ludzie mają wspierać ludzi a nie licytować się między sobą kto jest lepszy, wspanialszy chooja robiąc.
Oni kradną czy nie kradną ale COŚ ROBIĄ!