Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (6) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:19
Worecznica to pasożyt, który mógłby z powodzeniem wystąpić jako główny bohater przerażającego horroru. Larwy samic wnikają do organizmu swojego gospodarza i tam zamieniają się w galaretowaty twór, który przenika przez tkanki zaatakowanego zwierzęcia zawłaszczając dzięki długim wypustkom całe jego ciało łącznie z mózgiem.

Worecznice atakują kraby i przypuszcza się, że zarażonych nimi jest nawet 50 proc. wszystkich tych zwierząt. Małe larwy (tylko samice) wędrują w poszukiwaniu tych skorupiaków. Kiedy jakiegoś napotkają przyczepiają się do jego pancerza i skrupulatnie badają jego powierzchnię w poszukiwaniu słabych miejsc, w których łączą się poszczególne płytki. Pancerz larwy worecznicy działa niemal jak mała strzykawka – przy pomocy przypominającego igłę zakończenia larwa wstrzykuje swoje miękkie ciało do wnętrza swojej ofiary. Traci wtedy własną skorupkę, odnóża, a nawet oczy i przekształca się w żółty galaretowaty twór, którego rozgałęzione wypustki zaczynają oplatać narządy wewnętrzne żywiciela i rozrastać się w jego tkankach we wszystkich kierunkach jak pleśń na chlebie.

Zaatakowany krab przestaje rosnąć, ponieważ pasożyt zużywa niemal całą potrzebną zwierzęciu do życia energię i składniki odżywcze. Zostaje też wysterylizowany – jego gonady przestają funkcjonować. Nie przechodzi również linienia, czyli okresowej wymiany pancerza związanej ze wzrostem ciała. Po niedługim czasie spodnia część pokrywających kraba płytek dosłownie eksploduje, a ze środka wydostają się ogromne jajniki pasożytniczej worecznicy.

Pasożyt, który atakuje następnie układ nerwowy swojego żywiciela, zmusza go do poszukiwania larw samców worecznicy. Kiedy do spotkania w końcu dojdzie – również samiec wnika do wnętrza kraba i tam następuje zapłodnienie oraz złożenie jaj, z których wylęgnie się następne pokolenie larw. Krab, którego mózg został już całkowicie opanowany przez worecznicę, niezależnie od swojej faktycznej płci, zachowuje się jak samica opiekująca się własnymi jajami. Pilnuje ich i chroni przed zanieczyszczeniami. W odpowiednim momencie zaatakowane zwierzę kieruje się na płycizny i tam uwalnia ze swojego ciała larwy, które będą następnie poszukiwać kolejnych żywicieli. Krab opanowany przez worecznicę będzie żył tak długo jak pasożyt.

Szukałem, nie znalazłem, kradzone z odkrywcy.pl - postanowiłem się podzielić.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Arathnmor 2013-11-03, 10:46 1
Kraby pasożytujące na krabach. Widać tu podobieństwo do krajów multikulti. Również zarażone ciała i mózg prowadzony dobrem pasożyta.
Zgłoś
b................h 2013-11-03, 11:16 1
@pin
a samice ludzi wysysają samcom zawartość portfela
Zgłoś
sinda 2013-11-03, 11:19 9
BongMan to znany bajkopisarz, az przykro sie go slucha.
Czego to czlowiek nie wymysli zeby wysepic wirtualne piwo
Zgłoś
Silnoręki 2013-11-03, 11:25
BongMan weź opuść ten portal bo się żałosny zaczynasz robić.
Zgłoś
lasyk 2013-11-03, 12:01
Już kiedyś też bogusiowi dojebałem, bo wyczułem typa, że takie bajki sypie, że aż rzygać się chce. Ściemniacz i łasy pies na wirtualne piwa jak skurwysyn.
Zgłoś
Elalex 2013-11-03, 12:09 3
Z tymi pojazdami po BongManie zrobiliscie mi dzień
Zgłoś
Synter 2013-11-03, 13:09 2
@Bongman jak ty z Sosnowca jesteś, to co ty tam z tymi krabami robisz?
Zgłoś
p................a 2013-11-03, 13:54 3
Stworzyć takiego pasożyta co brudasów by atakował tylko...
Dobrze mieć marzenia.
Zgłoś
S................n 2013-11-04, 5:07
Piękne w tym portalu jest to, że dojebanie bliźniemu (nie wiem, czy nie przeholowałem) daje piszącemu 3 razy więcej piw niż nowe, zaskakujące informacje
Zgłoś
S................r 2013-11-04, 9:31 1
Idolem wielu dzieciaków i nastolatków są różni herosi Spiderman, Batman lub Superman.
Ale nie moim, nieee.... Moim wzorem suberbohatera od kiedy sięgam pamięcią był Bongman.
Ale ja od zawsze byłem lekko pojebany.
Zgłoś
Browaryt 2013-11-04, 10:01
są też takie skurwysyny co potrafią opanowywać martwe mrówki, wpiszcie sobie mrówka zombie dość ciekawe skurwole.
Zgłoś
BongMan 2013-11-04, 18:57 2
masabitumiczna napisał/a:

@BongMan - Deadliest Catch?

Nie no, na lądzie, oprawianie. W tym momencie osoby niezainteresowane przestają czytać, żeby później nie pisały "a chuj mnie to obchodzi". Na łowienie bym poszedł, ale sezon się kończy, no i chyba jeszcze jestem za cienki na to, bo po 12 godzinach w robocie jestem zmęczony. Ale opcja piękna i może w przyszłym sezonie coś w tym kierunku podziałam. Kilka takich wypadów i hajsu tyle, że jak dobrze to rozegrasz to do końca życia nie musisz pracować. Trochę chujnia, bo jeden zły ruch kończy się gwałtowną śmiercią w lodowatej wodzie, ale w pewnym sensie chyba i tak lepsze to, niż całe życie dymać jak osioł, a potem się przekręcić w zaszczanym i zasranym polskim szpitalu, gdzie przez zapach fekaliów przebija się tylko alkoholowy wyziew z zapuszczonej mordy polskiego łapiducha, który mówi rodzinie "zrobiliśmy co w naszej mocy", a w myślach dodaje "no i się udało, zdechł wreszcie, jebany"...
Zgłoś
p................n 2013-11-04, 22:30 6
BongMan napisał/a:

Pracuję przy tych jebanych krabach. 6 dni w tygodniu, po 9 godzin dziennie

BongMan napisał/a:

...po 12 godzinach w robocie jestem zmęczony.

Plączesz się w zeznaniach.
Zgłoś
S................n 2013-11-06, 1:36
@pin

Nie bądźmy małostkowi, opowieści ważna jest fabuła, a nie szczegóły. Sienkiewicza tez byś się czepiał za brak historyzmu?
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem