brawa dla strażaków
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
🔥
Spowodowała kolizję i uciekała
- teraz popularne
a ja slyszalem jakis silnik samochodowy
wystarczy być amerykaninem/ew. ruskim. nikt inny nie lansuje chyba takiej ilosci debilizmu w sieci.
Na początku ubiegłego roku pewien gdańszczanin postanowił pospacerować po krach na brzegu Bałtyku (szczegóły tu). Co było do przewidzenia, kra oderwała się od brzegu i gościu podryfował. Straż pożarna przysłała między innymi dwa Mercedesy Atego (w tym jeden przystosowany do ratownictwa wodnego) i gościa ściągnęli, karetka go zabrała - teoretycznie koniec historii. Nikt nie wspomina o tym, że oba Mercedesy ponad godzinę targały się nawzajem po plaży, bo co rusz któryś się zakopał.
I dlatego do końca życia będę uważał Stara 266 za najlepsze auto w historii straży pożarnej do działań poza terenami zabudowanymi. Napęd na 6 kół + blokada każdego osobnego mostu + mozliwości brodzenia do ponad 1.5m no i wyciągarka. Nie słyszałem jeszcze o wypadku w którym trzeba byłoby go skąd kolwiek wyciągać
W tym film natomiast idealnie widać poziom inteligencji Amerykanów - "przecież zderzak się mocno trzyma" i napewno te śrubki utrzymają 13 ton
I dlatego do końca życia będę uważał Stara 266 za najlepsze auto w historii straży pożarnej do działań poza terenami zabudowanymi. Napęd na 6 kół + blokada każdego osobnego mostu + mozliwości brodzenia do ponad 1.5m no i wyciągarka. Nie słyszałem jeszcze o wypadku w którym trzeba byłoby go skąd kolwiek wyciągać
W tym film natomiast idealnie widać poziom inteligencji Amerykanów - "przecież zderzak się mocno trzyma" i napewno te śrubki utrzymają 13 ton
Po co takie durne filmy wrzucasz?
Lepszy od 266 jest StarMan 744.
Niesamowite rzeczy w wersji wojskowej potrafi mimo, że teoretycznie jest to słabsza maszyna.
@ Xiaq
Lepszy od 266 jest StarMan 744.
Niesamowite rzeczy w wersji wojskowej potrafi mimo, że teoretycznie jest to słabsza maszyna.
to nie są strażacy tylko amerykanie. I ten debil który tylko czeka żeby dostać łańcuchem jakby się zerwał
Stawiam, że strażacy jednak znają się na rzeczy, zaczepili z przodu bo z tyłu może nie mieli dostępu, a na zderzaku, pod nim lub za jest miejsce, taki jakby hak do zaczepiania, parę miesięcy temu znajomi strażacy wyciągali mnie z bagna właśnie za taki hak (Toyota Avensis T22), tylko trzeba robić to powoli i umiejętnie
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów