Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
ludzie dalej głosują
Uwierz mi, że od ostatnich wyborów nikt na niego nie głosował...(i pewnie już nie będzie)
Uwierz mi, że od ostatnich wyborów nikt na niego nie głosował...(i pewnie już nie będzie)
Ekhm.
Przecież, jeżeli nie oddasz głosu na PO to do władzy dojdzie PiS, a tego przecież TVN nie chce.
A jak nie oddasz głosu na PiS to wtedy do władzy dojdą burzyciele kościołów, a tego przecież Radio Maryja nie chce.
Żal mi was wszystkich którzy chodzicie na te chore wybory, ja się totalnie od tego odciełem, nie oglądam wiadomości i jakoś nie żałuję. Jestem nerwowym człowiekiem i wiem jakby się to skończyło dla mnie. Pozdrawiam wszystkich wyborców
A mi żal Twoich przodków którzy pewnie walczyli o wolną Polskę, a Tobie nie chce się iść nawet na wybory, uwierz, nie robisz na złość politykom, a wręcz odwrotnie.
Że co? Jakie rzeczy i po jakim imieniu? Patologia to była jak rządził L i J i gonili bezdomnego "za obrazę" przez pół kraju
Napisała o Komorowskim, szuka jej prokurator
Poznanianka Anna Łojewska głosowała na Bronisława Komorowskiego. Dziś przyznaje, że to był błąd. Mocno rozczarowana działaniami prezydenta, na internetowym forum oceniła je w ostrych słowach. I zaczęły się kłopoty. Kobiety szuka olsztyńska prokuratura.
Anna Łojewska jest osobą dość popularną w Poznaniu, ma wyższe wykształcenie, zna kilka języków, publikuje. W książce „Pamiętnik z dekady bezdomności” opisała swoje perypetie, gdy z powodów finansowych straciła mieszkanie i musiała zamieszkać w ośrodku dla bezdomnych „Barka”. Zdołała wyjść na prostą, założyła własną firmę, dzisiaj pomaga innym.
W rozmowie z „Codzienną” Anna Łojewska nie ukrywa, że w wyborach prezydenckich jej kandydatem był Bronisław Komorowski. – I jestem nim głęboko rozczarowana. Bardzo żałuję, że oddałam głos na Bronisława Komorowskiego. Popełnił wiele błędów, a już kompletnie niezrozumiała dla mnie jest próba zmiany prawa o zgromadzeniach inspirowana przez prezydenta – tłumaczy poirytowana kobieta, która publicznie dała wyraz niezadowolenia.
W maju tego roku – przy okazji Dnia Weterana – Komorowski przyjechał do Poznania, aby porozmawiać z żołnierzami rannymi podczas misji w Iraku i Afganistanie. Relacja z tego spotkania ukazała się na portalu Gazeta.pl, a pod tekstem internautka o nicku a.lojewska napisała w ostrym tonie długi komentarz, który zaczęła dość symbolicznie: „panie prezydencie – specjalnie z małej litery”. Później skrytykowała pobyt polskich żołnierzy w Afganistanie. Wpis ten kończy słowami: „…jako prezydent mojego kraju, na którego głosowałam, proszę nie roztrwaniać moich podatków, bo i tak pan i koledzy z PO dostatecznie zmarnowaliście!”.
Anna Łojewska przyznaje „Codziennej”, że to ona jest autorką komentarza. – I nie żałuję – mówi stanowczo, choć może mieć poważne problemy.
Wpisem Łojewskiej zainteresowały się służby pilnujące, aby nikt nie psuł samopoczucia Bronisława Komorowskiego. 11 lipca Prokuratura Rejonowa Olsztyn-Południe wszczęła śledztwo z art. 135 kodeksu karnego. – W sprawie znieważenia prezydenta i Wojska Polskiego – potwierdza „Codziennej” zastępca prokuratura rejonowego Anna Grygo-Janusz.
Anna Łojewska nie otrzymała wezwania na przesłuchanie, bo śledczy z Olsztyna muszą procesowo potwierdzić, że to ona jest autorką komentarza na forum Gazeta.pl. Gdy to się stanie, wyborca Platformy Obywatelskiej usłyszy zarzuty za krytykowanie polityka PO. W sobotę Prawo i Sprawiedliwość zapowiedziało złożenie we wrześniu projektu zmian znoszących m.in. art. 135 kodeksu karnego umożliwiający ściganie za znieważenie głowy państwa.
niezalezna.pl/31182-napisala-o-komorowskim-szuka-jej-prokurator
Że co? Jakie rzeczy i po jakim imieniu? Patologia to była jak rządził L i J i gonili
bezdomnego "za obrazę" przez pół kraju a słowa takie jak "premier to chuj" i inne takie nie miały prawa
bytu bo...ludzie nawet w mięsnym na dzielnicy bali się do ekspedienta powiedzieć "poproszę kaczkę" bo
Jarek miał takie wyjebiste kompleksy i brak dystansu do siebie. To była patologia stary. To że możesz
sobie pisać "Tusk to chuj" to tylko oznaka tego że to w końcu wolny kraj. Wtedy to Ci jedna i jedyna
"właściwa" partia mówiła czy jesteś patriotą i skąd masz pieniądze oraz czy i dlaczego jesteś
złodziejem, bo "jak ktoś ma pieniądze, to skądś je ma"... Tyle ode mnie.
Jak rasowy leming na krytykę pod adresem ryżego wodza umiesz odpowiedzieć tylko - bo kaczka jest gorsza.
Niestety nie zauważasz w tym swoim amoku, że:
Władza wozi się za kasę podatników a spółki państwowe traktowane są jako prywatne folwarki.
Afery w których utaplane są czołowe nazwiska obu partii są zamiatane pod dywan (nietrudne - skoro 90%
obywateli czerpie całą swoją wiedzę o świecie z TV).
Program liberalizacji gospodarki anulowany (bo niby kryzys - ale takie rozwiązania pro gospodarcze to
chyba na kryzys są dobre?).
Podatki podniesione, a dług upchany po samorządach (przez co tylko wincenty ekonomista wie ile tego
długu naprawdę jest).
Wiek emerytalny podniesiony (efekt taki że polak będzie brał po około 1500zł przez 4 lata - np. niemiec przez 10lat po ponad 8000zł - mimo tego samego wieku emerytalnego).
Świadczenia (np. zdrowotne) obcięte.
Komercjalizacja służby zdrowia (od przyszłego roku - jak szpital przekroczy limity z NFZ to będziesz
płacił za zabieg, albo czekał do następnego roku).
Prawo do zgromadzeń publicznych ograniczone.
Zwiększenie uprawnień policji do używania broni (teraz gliniarze mogą strzelać do dzieci i kobiet w
ciąży).
Krytyka w internecie spotyka się z akcją ABW (antykomor)
Za niekompetencje przy tworzeniu ustaw będziemy do UE płacić wielomiliardowe kary i odszkodowania
(ustawa hazardowa).
Prowadzenie gry z ruskimi celem obniżenia znaczenia prezydenckiej delegacji lecącej do smoleńska (ryży
oczywiście nic nie pamięta).
Podpisanie niekorzystnych umów gazowych (za co pawlak powinien już dawno siedzieć).
Brak reakcji na odcięcie gazoportu w Świnoujściu (bo najlepszy gaz jest od putina).
Jeżeli dla ciebie to normalność - to znaczy że piszesz z jakiegoś zakładu zamkniętego z pokoju bez klamek...no albo trolujesz bo jesteś beneficjentem tego bajzlu.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów