Nagrywane komórką , nie tosterem .
Nagrywane komórką , nie tosterem .
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
ale jakość i tak wciąż jest chujowa w porównaniu do lcd z led
Pierdol pierdol, posłuchamy znawcy
Co to jest lcd z led ? Albo telewizor jest lcd, albo jest led. To dwie różne technologie.
Co niby przeważa na korzyść leda nad plazmą ?
Plazma też ma 1080, ale co z niego skoro programy do tej rozdzielczości są skalowane ? Wszystko jest w natywnej 720 więc hd ready wystarczy.
Czerń dalej w plaźmie jest czerniejsza niż w ledzie.
Wymiarami, a zwłaszcza głebokością plazmy wiele nie ustępują.
Prądążerność typu 500 wat już jest przeszłością, spokojnie biorą w okolicach 100 W, a z leda te swoje 50 wat w dupe możesz sobie wsadzić, bo jest wtedy tryb energooszczedny włączony i obraz jest w chuj ciemny - znikome podświetlenie. W normalnym trybie też wpierdziela ok 100 wat.
Plazma posiada zerowy czas reakcji, led i lcd zazwyczaj 5ms.
Takze w czym ten led jest lepszy od plazmy ?
Płacić 2-3 klocki za to, by powiekszać kutasa przed sąsiadami smiesznym Ledem z 40 calami wole wydać mniej na plazme, a mieć tv minimum 50 cali.
Nara
Pierdol pierdol, posłuchamy znawcy
Co to jest lcd z led ? Albo telewizor jest lcd, albo jest led. To dwie różne technologie.
Co niby przeważa na korzyść leda nad plazmą ?
Plazma też ma 1080, ale co z niego skoro programy do tej rozdzielczości są skalowane ? Wszystko jest w natywnej 720 więc hd ready wystarczy.
Czerń dalej w plaźmie jest czerniejsza niż w ledzie.
Wymiarami, a zwłaszcza głebokością plazmy wiele nie ustępują.
Prądążerność typu 500 wat już jest przeszłością, spokojnie biorą w okolicach 100 W, a z leda te swoje 50 wat w dupe możesz sobie wsadzić, bo jest wtedy tryb energooszczedny włączony i obraz jest w chuj ciemny - znikome podświetlenie. W normalnym trybie też wpierdziela ok 100 wat.
Plazma posiada zerowy czas reakcji, led i lcd zazwyczaj 5ms.
Takze w czym ten led jest lepszy od plazmy ?
Płacić 2-3 klocki za to, by powiekszać kutasa przed sąsiadami smiesznym Ledem z 40 calami wole wydać mniej na plazme, a mieć tv minimum 50 cali.
Nara
Mylisz się - nie ma telewizorów "led". Są to telewizory LCD z podświetleniem (krawędziowym bądź pełnym) za pomocą LED dzięki czemu uzyskujesz lepszą czerń. Przejdź się do sklepów i porównaj sobie obraz z plazmy i lcd - naprawdę jest różnica przynajmniej dla mnie. Jednak to Ty gospodarujesz swymi pieniędzmi i kupisz co chcesz, przedstawiam tylko moje zdanie na ten temat.
Jest co prawda technologia OLED jednak stosowana jest głównie w telefonach (np AMOLED)
Ja w dupę sobie nic nie wsadzam, a wszelkie tryby ekologiczne zawsze wyłączam
Trudno się domyślić ze chodzi o "led" czyli lcd z podświetleniem led zamiast lampowego.
ale jakość i tak wciąż jest chujowa w porównaniu do lcd z led
Możesz rozwinąć?
Poza rozdzielczością telewizory lampowe są lepsze od lcd pod każdym względem, przynajmniej tak wynika z moich obserwacji.
Ten Frajer to Jakub Wątły... niezly wieśniak
A co do LED to chwyt marketingowy. Telewizory to zwykłe LCD a że zmienili podświetlenie to od razu można kosić klientów na nową nazwę.
@darkalex1 zamknij pizde internetowy magistrze inżynierze od kurwawszystkiego
Niby rówieśnik, a tyle do powiedzenia ciemna masa ma. Krzyczeć potrafi, a jak potrzebne argumenty to język się plącze i dupe zamykasz.
Niby rówieśnik, a tyle do powiedzenia ciemna masa ma. Krzyczeć potrafi, a jak potrzebne argumenty to język się plącze i dupe zamykasz.
No to opowiedz coś więcej o tych różnych technologiach jakimi są led i lcd.
Dla większości ludzi wsadzenie diod led zamiast świetlówki to nie jest nowa technologia.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów