może jednak nie?
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
22 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 4:46
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
A potem się dziwią w Ameryce ze kataklizm i domy zwiewa jak budują je z drewa
Przecież to rosja zobaczcie na tablice w autach. Dom murowany to stoi a garaż z gipsu się posypał.
Taniej i sybciej postawić z drewna trzy razy niż z cegły raz (która i tak się rozsypie przy tornadzie).
W tym samochodzie był bezpieczniejszy niż w tej szopie
acassis napisał/a:
Ahhhh... Te Hamerykańskie domki z tektury...
Jakbyś musiał płacić podatek od wartości nieruchomości to byś pewnie z gówna domek postawił.
acassis napisał/a:
Ahhhh... Te Hamerykańskie domki z tektury...
Pierwsza sprawa - to jest Rosja. Druga sprawa - domki z tektury buduje się po to, żeby po przejściu Tornada cegły nie latały i nie trafiły takiego imbecyla jak Ty, w ten pusty łeb. Ciesze się, że pomogłem
ale sie zasmialem kiedy chcial zaparkowac w garazu a tu puff, nie ma. zajebali
@yeloneck
Gówno a nie cegły. Jakby postawili porządny dom a nie szałas to nic by sie nie stało.
Gówno a nie cegły. Jakby postawili porządny dom a nie szałas to nic by sie nie stało.
Ciekawe jest to, że stare konstrukcje ceglane i betonowe stoją nienaruszone, a nowe papierowe technologie nadają się na rozpałkę. A budują to inteligenci, którzy doskonale wiedzą jakie warunki u nich panują. Przyjdzie wiaterek i sensacja że domek z zapałek się posypał...
Racja, pomylił się co do miejsca, ale do materiału konstrukcji nie. Nie ma większej różnicy, czy oberwiesz dachówką, deską czy cegłą podczas tornada, a budując normalny dom, jedyne co może odlecieć to dachówki. No, chyba że tornado prejdzie centralnie po jakimś domu, ale chyba zgodzisz się, że lepiej żeby zniszczyło tylko to na swojej drodze niż wszystko w całej okolicy. W Polsce też się zdarzają tornada, ale sensacji nie ma, bo jedyne co się dzieje to zerwane dachy, połamane drzewa i zniszczone linie energetyczne. Ewentualnie zniszczone są domy stawiane przez pseudofachowców oszczędzających na materiale.
yeloneck napisał/a:
Pierwsza sprawa - to jest Rosja. Druga sprawa - domki z tektury buduje się po to, żeby po przejściu Tornada cegły nie latały i nie trafiły takiego imbecyla jak Ty, w ten pusty łeb. Ciesze się, że pomogłem
Racja, pomylił się co do miejsca, ale do materiału konstrukcji nie. Nie ma większej różnicy, czy oberwiesz dachówką, deską czy cegłą podczas tornada, a budując normalny dom, jedyne co może odlecieć to dachówki. No, chyba że tornado prejdzie centralnie po jakimś domu, ale chyba zgodzisz się, że lepiej żeby zniszczyło tylko to na swojej drodze niż wszystko w całej okolicy. W Polsce też się zdarzają tornada, ale sensacji nie ma, bo jedyne co się dzieje to zerwane dachy, połamane drzewa i zniszczone linie energetyczne. Ewentualnie zniszczone są domy stawiane przez pseudofachowców oszczędzających na materiale.
@yeloneck
Oczywiście rozpędzona drewniana belka czy nawet deska przy wichurze 160km/h zrobi różnicę
Wiadomo, że dom z cegieł mógłby znieść lepiej taki huragan. Hamerykańce nie są jednak głupi i wszystko mają ubezpieczone. Po chuj się cackać, jak zgłosi się szkodę całkowitą i firma postawi cały domek od nowa razem z wyposażeniem w 2 tygodnie... Na coś moje bezszkodowe OC musi iść
Oczywiście rozpędzona drewniana belka czy nawet deska przy wichurze 160km/h zrobi różnicę
Wiadomo, że dom z cegieł mógłby znieść lepiej taki huragan. Hamerykańce nie są jednak głupi i wszystko mają ubezpieczone. Po chuj się cackać, jak zgłosi się szkodę całkowitą i firma postawi cały domek od nowa razem z wyposażeniem w 2 tygodnie... Na coś moje bezszkodowe OC musi iść
quanticox ma rację. Nasza Polska mentalność polega na tym, że całe życie wypruwamy z siebie flaki, żeby móc postawić dom. Wielki, ceglany. Dzieci dawno zdążyły już pójść na swoje zanim zaoszczędziliśmy trochę grosza na wkład własny w kredyt, więc można byłoby postawić nieduży parterowy domek, ale nieeeeee - musi być piętro, a najlepiej ze dwa i piwnica, chociaż teren podmokły i grzyb wszystko zeżre. Oczywiście wszystko robione jest na raty bo funduszy brak. Najpierw parter, a za jakieś 15 lat (a w większości przypadków nigdy) piętro, które i tak nie będzie przez nikogo używane.
Amerykaniec stawia piętrowy dom za 15 000 $, ubezpiecza go i ma w dupie jeśli przejdzie tornado, bo w kilka dni postawi sobie nowy.
Amerykaniec stawia piętrowy dom za 15 000 $, ubezpiecza go i ma w dupie jeśli przejdzie tornado, bo w kilka dni postawi sobie nowy.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów