W Moskwie powstała fontanna z gówna.
W Moskwie powstała fontanna z gówna.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Gównoburza to będzie jak wyda się że naukowcy badając stare słowiańskie zapisy na korze drzewnej i kamieniach odkryl,i że słowo „Rosja” to w wolnym tłumaczeniu, coś wysranego przez nietrzeźwego pasterza. Taki rodzaj gówna niskiego sortu.
Żebyś się nie zdziwił i nie zesrał.
Rosja to greckie słowo które zostało przyjęte na nazwę państwa jako Trzeciego Rzymu, po upadku Konstantynopola w 1453 roku.
Wcześniej władca Rosji jakiś tam Wasyl Trzeci Srogi czy coś w tym stylu wziął za żonę córkę ostatniego cesarza Cesarstwa Wschodniego - Bizancjium, a za godło dwugłowego rzymskiego orła.
Trzeba coś wiedzieć o swoim wrogu, a nie tylko pierdolić od rzeczy.
Wasyl III Srogi bo w 2 miesiące wymordował 60 tysięcy mieszkańców Nowogrodu -polskiego lennika, bo król Polski dał dupy i zaspał, a Nowogród na zawsze trafił w łapy Rosji.
Rosja to greckie słowo które zostało przyjęte na nazwę państwa jako Trzeciego Rzymu, po upadku Konstantynopola w 1453 roku.
Wcześniej władca Rosji jakiś tam Wasyl Trzeci Srogi czy coś w tym stylu wziął za żonę córkę ostatniego cesarza Cesarstwa Wschodniego - Bizancjium, a za godło dwugłowego rzymskiego orła.
Wasyl III Srogi bo w 2 miesiące wymordował 60 tysięcy mieszkańców Nowogrodu -polskiego lennika, bo król Polski dał dupy i zaspał, a Nowogród na zawsze trafił w łapy Rosji.
W zasadzie naprodukowałeś się a ja mam to w dupie. Ogólnie to jest tak że świnia zawsze będzie świnią, złodziej złodziejem, a gowno wsadzone w papierek nie będzie cukierkiem, tylko dalej gównem. Tak jest z wielką i silną Rosją. Jakoś nie idzie im ta denazyfikacja Ukrainy.
A co to słowo znaczyło po grecku? Pytam, bo informacja jest niepełna.
A co to słowo znaczyło po grecku? Pytam, bo informacja jest niepełna.
Jest taka książka dr Kurek (tej Kurek)
"Rosji rozumem nie pojmiesz"
Owoc jej 20-sto letnich badań.
Polecam.
Tam znajdziesz odpowiedź, bo nie uczyłem się jej na pamięć.
Polecam.
Tam znajdziesz odpowiedź, bo nie uczyłem się jej na pamięć.
Spytałem wujka Google, był bardziej pomocny.
Nazwa Rosja pochodzi od greckiej nazwy Rusi Ῥωσσία (Rhōssía)[23], użytej po raz pierwszy przez Konstantyna VII Porfirogenetę w dziele „O ceremoniach” z X wieku[24]. W ruskich źródłach pisanych pojawia się od 1387 roku[25] i oznacza tyle co „Ruś”[26][27][28]. Etymologia tego słowa zawsze wzbudzała kontrowersje. Dawniej wywodzono je od nazwy starożytnego plemienia Roksolanów[29][30], od słowa rossieje, co oznacza rozsiane (po ziemi, daleko)[31], nazw topograficznych i innych. Współcześni językoznawcy wywodzą najczęściej nazwę „Ruś” od nazwy Waregów „Rus-” / „Ros-” (wzmiankowanej od 839 roku[32]) i łączą ją z ugrofińskim „ruotsi”, które oznacza „mieszkańców wybrzeża”. Finowie do dzisiaj nazywają tak Szwedów, od których słowo to mogli przejąć, gdyż roslag oznacza w staronordyjskim „wybrzeże”[33].
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów