Japoński artysta Isao Hashimoto stworzył piękną, niezaprzeczalnie przerażającą mapę eksplozji nuklearnych (2053) ., Które miały miejsce w latach 1945–1998
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Dlatego w przyszłości będzie wyścig nie o to kto wyprodukuje największą bombę tylko kto stworzy najmniejszy ładunek. Małe deeskalacyjne uderzenia jądrowe to prawdopodobna przyszłość nowoczesnego pola walki.
Takie mini bomby jądrowe od dawna istnieją. Jest na tyle lekka że przenosi to jeden człowiek np .amerykańska seria bomb W-54 o mocy od 0.1 do 1 kilotony jak i cały szereg radzieckich podobnego typu. Poczytaj se trochę chłopie...
W którymś z odcinków kaczora donalda były atomowe pastulki.
od 1993 roku Usa juz nie zrobiły zadnej proby, tzn ze maja juz duzo lepsza i abrdziej smiercionosna bronia, do ktorej bomba atomowa sie nie umywa , ciekaawe jaka HAARP ?
buczkog napisał/a:
Takie mini bomby jądrowe od dawna istnieją. Jest na tyle lekka że przenosi to jeden człowiek np .amerykańska seria bomb W-54 o mocy od 0.1 do 1 kilotony jak i cały szereg radzieckich podobnego typu. Poczytaj se trochę chłopie...
0.1 to nie jest mini ładunek, mówimy tu o wielkościach rzędu 1/100 kilotony i mniej.
U to ruskich robili chyba próby tam, gdzie się skończyło paliwo w ciężarówce...
a dziure ozonowa zrobila moja lodowka i deodorant
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów