Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:24
Wszystkiego najlepszego
CrazyEdek • 2024-12-18, 11:32
Z okazji uodzin.

00:00
-00:04
Download
Zmieniono 2 razy Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
tars 2024-12-18, 12:40 3
Film zapowiada się dobrze, ale potem 3.14-zda nagrywa podłogę.
Zgłoś
bercisko 2024-12-18, 12:52 1
Tania impreza z wodorem zamiast helem
Zgłoś
_I_ 2024-12-18, 14:03 2
bercisko napisał/a:

Tania impreza z wodorem zamiast helem

Wodór by sp🤬olił z balonów, a po drugie jest drogi
Zgłoś
kubaska5 2024-12-18, 14:09
Napełniony helem i p🤬lło hihihihihihhahahahaha
Zgłoś
Pawehan 2024-12-18, 14:52 3
BarmanInternetu napisał/a:

Wodór by sp🤬olił z balonów, a po drugie jest drogi

Wcale tak szybko nie sp🤬ala z balonów misiu, trzyma się dobre kilka dni. Poza tym wodór jest tani jak barszcz i dodatkowo możesz go wyprodukować w domu do takich właśnie zastosowań jak pompowanie balonów.
Mieszasz: soda kaustyczna + woda. Ulatniający się gaz to właśnie jest wodór .
Zgłoś
_I_ 2024-12-18, 15:13
Pawehan napisał/a:

Wcale tak szybko nie sp🤬ala z balonów misiu, trzyma się dobre kilka dni. Poza tym wodór jest tani jak barszcz i dodatkowo możesz go wyprodukować w domu do takich właśnie zastosowań jak pompowanie balonów.

Czysty wodór sp🤬ala z balonu w moment ze względu że wodór ze wszystkich pierwiastków ma najmniejsze cząsteczki i te przechodzą przez materiał. Dlatego butle na wodór lub zbiorniki mają nałożone od środka warstwy polimerowe. Ogólnie by oszczędzić miesza się hel z acetylenem i dużo jest właśnie takich lewych butli z "helem" 😛
Zgłoś
Pawehan 2024-12-18, 15:25

Czysty wodór sp🤬ala z balonu w moment ze względu że wodór ze wszystkich pierwiastków ma najmniejsze cząsteczki i te przechodzą przez materiał. Dlatego butle na wodór lub zbiorniki mają nałożone od środka warstwy polimerowe. Ogólnie by oszczędzić miesza się hel z acetylenem i dużo jest właśnie takich lewych butli z "helem" 😛

Hel też ucieka , bo też ma małe cząsteczki jak wodór dlatego używa się do tego balonów z folii metalizowanej. Jak masz szyby zespolone na przykład to wypełnia się je Argonem który jest cięższy od powietrza . On też z tych szyb sp🤬ala ( taka ciekawostka) mimo ramki aluminiowej i
i grubej warstwy uszczelniacza wtórnego . Spiepsza mikro szczelinami, narożnikami, na łączeniu ramek dlatego pilnuje się aby w tych miejscach była przyklejona taśma z folii metalizowanej. Spiepsza nie dużo i po woli ale jednak,

W butelce mieszasz sodę kaustyczną ( Kret do rur) i wodę. Na szyjkę butelki nakładasz balon i on się po mału pompuje. Trzyma się kilka dni ale racja nie jest to czysty wodór. Balon unosi się do góry
Zgłoś
popiol 2024-12-18, 16:37
Balony jej pękły
Zgłoś
_I_ 2024-12-18, 18:54
Pawehan napisał/a:

Hel też ucieka , bo też ma małe cząsteczki jak wodór dlatego używa się do tego balonów z folii metalizowanej. Jak masz szyby zespolone na przykład to wypełnia się je Argonem który jest cięższy od powietrza . On też z tych szyb sp🤬ala ( taka ciekawostka) mimo ramki aluminiowej i
i grubej warstwy uszczelniacza wtórnego . Spiepsza mikro szczelinami, narożnikami, na łączeniu ramek dlatego pilnuje się aby w tych miejscach była przyklejona taśma z folii metalizowanej. Spiepsza nie dużo i po woli ale jednak,
W butelce mieszasz sodę kaustyczną ( Kret do rur) i wodę. Na szyjkę butelki nakładasz balon i on się po mału pompuje. Trzyma się kilka dni ale racja nie jest to czysty wodór. Balon unosi się do góry

Ale z tymi szybami to nie wiedziałem. Od jednego okna zaciąga, uszczelniałem i c🤬j, a tak mi się zdawało że szyba zimna
Zgłoś
Pawehan 2024-12-18, 19:07

Ale z tymi szybami to nie wiedziałem. Od jednego okna zaciąga, uszczelniałem i c🤬j, a tak mi się zdawało że szyba zimna

Ucieka 1% rocznie Argonu powoli ale systematycznie. A jakie masz szyby 1 czy 2 komorowe? i ajkie okna masz : alu, drewno czy plastik?
Zgłoś
_I_ 2024-12-18, 20:00
Pawehan napisał/a:

Ucieka 1% rocznie Argonu powoli ale systematycznie. A jakie masz szyby 1 czy 2 komorowe? i ajkie okna masz : alu, drewno czy plastik?

Drewno 1 komora i z 20 lat mają, a pamiętam drogie były
Zgłoś
Pawehan 2024-12-18, 20:50 1
A drewo jak się trzyma? Bo to najlepszy materiał izolacyjny ,tylko tylko trwałość mają słabą niestety zależy jakie drewno i jak produkowane jest. Dzisiaj standardem jest zespolenie trzyszybowe - dwukomorowe to daje przenikalność termiczną - 0,6 w porównaniu do jednokomorowych 1.1 lub w najlepszym przypadku- 1.0 dzisiaj . Pomijając w tym gazy inne niż argon. Jest jeszcze Krypton ale to mało kto robi ze względu na cenę. To był taki okres przejściowy takie prężenie muskułów przed właściwymi zespoleniami trzyszybowymi dzisiaj 0.5 lub 0.6 . Krypton już wyszedł z użytku. Sprawdź sobie czy przypadkiem nie jest zimno nie od samych okien , ale wokół nich. Ja tak mam w domu mam okna 0.5 ale zimno czuję wokół okien czyli tam gdzie jest pianka montażowa . Okna oknami ale jeśli w domu się nie zapali to i tak nie będzie ciepło , ale koniec końców ocieplenie budynku + ocieplenie dachu + okna dają bardzo dużo
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2024-12-18, 22:20
Pawehan napisał/a:

Dodam od siebie, że w gównianych krajach balony pompuje się metanem, czyli gazem ziemnym, bo jest najtańszy i dostępny w kuchni. Jest lżejszy od powietrza, nie tak bardzo jak hel i wodór, ale wystarczy żeby unieść balon.

[ Dodano 2024-12-18, 22:22 ]
Pawehan napisał/a:

A aluminiowe okna warto instalować? Jak to się ma do izolacji, przecież metal przewodzi ciepło?

[ Dodano 2024-12-18, 22:41 ]
Pawehan napisał/a:

Sprawdź sobie czy przypadkiem nie jest zimno nie od samych okien , ale wokół nich. Ja tak mam w domu mam okna 0.5 ale zimno czuję wokół okien czyli tam gdzie jest pianka montażowa .

U mnie to samo, użyłem zwyczajnej montażowej Soudal. Są jakieś lepsze pianki?
Zgłoś
Pawehan 2024-12-19, 0:33 1
Nie ma bo pianka jak pianka , nie ma nic lepszego, ale powinno się dążyć do jak najlepszego dopasowania okien do ściany by szczeliny były jak najmniejsze. Firma gdy ściąga pomiary , to zawsze lubi sobie dać większe luzy na wypadek błędów pomiaru bo wiadomo różnie jest a oni chcą zamontować w jeden dzień wszystko. Ale h🤬j już z tym . Druga sprawa i ważniejsza jeszcze to właściwe obrobienie szpalet wokół okien , do puki miałem nie obrobione to było nie tak zimniej, ale głośniej, wszystkie odgłosy z drogi ,samochody było słychać tymi szczelinami , bo szyby 2 komorowe bardzo dobrze tłumią hałas ( kiedyś to był problem przy jednokomorowych i szukano innych rozwiązań jak szkło laminowane że specjalnym polimerem . Ja zajmuję się szybami od 25 lat i dużo robi się ich za granicę i takich wymagań jak u nas to nie ma nigdzie . Szyby 2, 3 komorowe to typowo Polski wynalazek , za granicę idą tylko 1 komorowe. My Polacy mamy p🤬lca na tym punkcie . Tam bardziej liczy się bezpieczeństwo czyli szkło hartowane w zespoleniach np UK.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 12 miesięcy. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem