18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 8 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
Film przedstawia fragmenty niezwykłych rozmów przeprowadzonych przez 6-letniego Tomka (syna reżysera) z przypadkowymi przechodniami spotkanymi w parku. Mały chłopiec, nie przejmując się kamerą, podbiega do nieznajomych i zadaje im przeróżne pytania: "Dlaczego pani jest samotna?", "Dlaczego pan jest smutny?". Niewiarygodne, jak wiele ze swojego życia dorośli ludzie są skłonni opowiedzieć nieznanemu dziecku.

Cz. 1

Cz. 2

Cz. 3

Osobiście obejrzałem to 3 razy. Teraz mi się przypomniało, więc wstawiam

Trzeba wyzwolić się ze strachu bogów i śmierci.
Zgłoś
xyster 2013-09-16, 6:23 1
Szukałam tego filmu 4 lata, ale za cholerę nie mogłam przypomnieć sobie tytułu! Masz zasłużonego browara
Zgłoś
dyda1999 2013-09-16, 6:53 1
dziecko biega samo po parku i jakos nikt nie dwoni na policje ze bez opieki ze cos tam... a teraz ? zaraz by matke i ojca wsadzili do kicia ze sie nie interesuje...
Zgłoś
Bajdus1962 2013-09-16, 12:11 1
Byłem na tym z liceum jeszcze, na jakimś pokazie. Pamiętam, że gośc, który to prowadził, zapytał wszystkich czy chcemy zobaczyć film - wesoły, czy smutny. Oczywiście motłoch zawołał WESOŁY!!. Jak się okazało, zrobił ich wszystkich w chuja, bo puścił nam właśnie to. Ogołem świetny pomysł, ciekawe przedstawienie życia, rożnych pokoleń Polaków. Piwko

,,Siłę człowieka, mierzy się ilością jego nieprzyjaciół.''
~Władysław St. Reymont, Ziemia Obiecana
Zgłoś
P................a 2013-09-16, 12:47
Nikt nie nauczył dzieciaka by nie zaczepiać obcych ludzi?
Zgłoś
maq2012 2013-09-16, 17:07
Skad ten film odkryles/las, pomysl i realizacja genialna, super!
Wtedy pieniedzy na kinematografie nie bylo i sie robilo cos z potrzeby serca. Teraz pewnie reklamodawcy daja scenariusze i robia kit za kitem, a kino ma misje ktora sie powoli zatraca - w koncu to pewna forma teatru, przynajmniej moim zdaniem powinna byc. Wybranie sie na seans samo w sobie daje cos wyjatkowego w odroznieniu do youtube, zeby tylko bylo w tym kinie co ogladac..
Zgłoś
k................u 2013-09-16, 22:34 1
Czy tylko mi się wydaje, że kiedyś ludzie byli bardziej kulturalni, mili? Bo nie chce mi się wierzyć, że dzisiejsze pokolenie nastolatków będzie miało choćby połowę ogłady co ci ludzie
Zgłoś
8Preacher8 2013-09-17, 17:09 1
marcincore napisał/a:

najgorzej jak staruchy pierdolą o panu bogu jedynemu

idź się zajeb co? Przynajmniej wniesiesz jakiś wkład w ewolucje bo twój stary zjebał sprawę..
Zgłoś
Enlil 2013-09-17, 22:34 2
Normalnie się nie udzielam, ale jestem pod takim wrażeniem, że aż się wypowiem
Film niesamowity, daje do pomyślenia. Najbardziej zatrważające jest dla mnie to jak zmienia się polskie społeczeństwo. Chłopaczek podchodzi do rozmaitych ludzi i z większością prowadzi nawet przyjemną rozmowę, ale co by było teraz? Bałabym się podejść z jakimś dzieciakiem do obecnych staruszków. Wszyscy albo zachlani w trupa, albo pyskaci, albo nieprzyjemni, albo przeklinają, albo... Nie znam ani jednej starszej (obecnie żyjącej!) osoby, która byłaby w miarę normalna, a przynajmniej miła w stosunku do przypadkowych ludzi. A co do jednego z wcześniejszych komentarzy o nastolatkach - czy to przypadkiem nie jest wina obecnych "dorosłych"? Przecież zawsze było tak, że to starsze pokolenie było odpowiedzialne za wychowanie młodszego. Jak ktoś starszy nie umie się poprawnie zachować to i młody nie będzie ;p
Zgłoś
Ankane 2013-09-18, 13:09
Enlil napisał/a:

A co do jednego z wcześniejszych komentarzy o nastolatkach - czy to przypadkiem nie jest wina obecnych "dorosłych"?

Nie. Kiedyś może tak. Ale to środowisko rówieśnicze ma ogromny wpływ no i teraz - internet.
Uważam, że ówczesna gimbaza to już jakaś choroba psychiczna, brak wartości. Nie uogólniam oczywiście. Mówiąc "gimbaza" mam na myśli wszystkich młodych ludzi, którzy są debilami w zachowaniu czy myśleniu.

A co do samego filmiku - widziałam już dawno. Ale po powtórnym seansie nadal robi wrażenie. Czasy się zmieniają, ludzie się zmieniają. Jednak nikt nie uniknie śmierci.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów