Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ah ta Japonia .... po anglikach od gapili lewostronny zjebany ruch ... Głowniak żyje więc olewam gorsze dla mnie to prowadzenie po lewej WTF
To jest HongKong.
Tymczasem w Polsce chcą wprowadzić pierwszeństwo pieszego przed przejściem. Jak sobie pomyślę ile to materiałów na Sadola będzie to ustawodawca powinien mieć tu status honorowego Admina...
Dlatego, że w Polsce ludzie jeżdżą jak dzikusy należy wprowadzać takie przepisy. Bo dziki Janusz-drajwer nie wie, że należy/wypada pieszego przepuścić (nie zawsze, zanim się Janusz jakiś wzburzy) na przejściu dla pieszych, bo samochodem i tak dojedzie szybciej do celu.
Tak samo było z jazdą "na zamek", na zachodzie jest to niepisaną normą od 50 lat, a w Polsce dopiero trzeba było wprowadzić przepis żeby Janusze kierownictwa nauczyli się korzystać z dwóch pasów jezdni.
Dlatego, że w Polsce ludzie jeżdżą jak dzikusy należy wprowadzać takie przepisy. Bo dziki Janusz-drajwer nie wie, że należy/wypada pieszego przepuścić (nie zawsze, zanim się Janusz jakiś wzburzy) na przejściu dla pieszych, bo samochodem i tak dojedzie szybciej do celu.
Tak samo było z jazdą "na zamek", na zachodzie jest to niepisaną normą od 50 lat, a w Polsce dopiero trzeba było wprowadzić przepis żeby Janusze kierownictwa nauczyli się korzystać z dwóch pasów jezdni.
Szkoda tylko, że po drodze kupa ludzi starci zdrowie/życie, a płacić za to będą wszyscy kierowcy nie tylko Janusze (ubezpieczalnie nie będą kosztów ponosić z własnej kieszeni).
Najsmutniejsze w tym wszystkim, że kierowca musi uważać na wszystko (od dziur w drodze, przez niezmotoryzowanych wszelkiej maści, po największych debili na drogach), a tacy rowerzyści nie dość, że obowiązków mają co kot napłakał, to i te ignorują, to właśnie normalni kierowcy ponoszą koszta za wszystkich (w części także za te ścieżki których rowerzyści unikają jak ognia).
Edukacja, a nie odpowiedzialność zbiorowa. No ale debilami się łatwiej rządzi.
22 km/h a mogło być tak pięknie
Ten pomiar to jakiś wadliwy, biorąc pod uwagę, ze zwiększyło się do 32 km/h w momencie, jak się już zatrzymał.
Chuj wam w dupy, będziecie płacić i tyle.
Tymczasem w Polsce chcą wprowadzić pierwszeństwo pieszego przed przejściem. Jak sobie pomyślę ile to materiałów na Sadola będzie to ustawodawca powinien mieć tu status honorowego Admina...
O czym Ty mówisz? Jakie pierwszeństwo przed przejściem? Znajdź mi chociaż jeden projekt złożony do sejmu w którym jest zawarte pierwszeństwo pieszych przed przejściem.
Znaczy się Morawiecki, a raczej jego minister. Już to widzę , abonament na sadola
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów