18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 24 minuty temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
Wybierzcie PO-PiS-SLD i dalej się pozwólcie dymać, polaczki
s................9 • 2014-09-17, 15:57
Polecam następującą stronę:
polskabieda.com/
znajduje się na niej zbiór faktów o polskim systemie podatkowym i prawie.
co ciekawsze:

Kwota wolna od podatku dochodowego w Polsce wynosi 3091 zł. To ciut więcej, niż połowa minimum egzystencji i mniej, niż 1/3 minimum socjalnego.
W Anglii, Francji, czy na Malcie kwota ta jest ok 10 razy większa.
Na Cyprze, w Grecji, czy Finlandii 15 do 25 razy większa i jest waloryzowana zgodnie z inflacją. Tusk stwierdził jakiś czas temu, że w polsce kwotę wolną zamrozi do 2017 roku.

Ile zarabia urzędas?
Średnie wynagrodzenie w sektorze prywatnym wynosi 3300 zł, w sektorze państwowym wynosi 4386 zł, co kosztuje budżet 84 mld zł rocznie.

Polski system podatkowy to 1455 stron drukiem, jeśli liczyć same ustawy, bez licznych rozporządzeń, które do nich wydano.

W Wlk. Brytanii przedsiębiorca przy rejestracji firmy podaje wyłącznie adres korespondecyjny i żadna działalność nie musi być pod tym adresem prowadzona. W Polsce przedsiębiorca podaje adresy wszystkich oddziałów firmy i miejsce przechowywania księgowości, żeby urzędas wiedział, gdzie ma zrobić nalot.
Zgłoś
Pieszczoch25 2014-09-17, 16:00 1
Ta kurwa, a według Ciebie na kogo głosować? każdy jeden zrobi wszystko żeby dopchać się do koryta. Mamy kogoś konkretnego na kogo chcemy glosować?? I ta źle i tak nie dobrze... Za polaczka Brak Piwa

obczajenie avataru spowoduje kurwice nerwową hejtera
Zgłoś
petru23 2014-09-17, 16:01 1
fora Ci się popierdoliły. Idź na jakieś polityczne szczekaczki...
Zgłoś
mare30ks 2014-09-17, 16:06
juz widze te 4386 w panstwowym.lykaj dalej te gowna i krzycz o mafi po-pis-sld

You've got to realize you're just the devil just as much as you're God.
Zgłoś
nowynick 2014-09-17, 16:07 4
1)rozumiem, że w takim razie mam głosować na Janusza "Śpiocha" Mikkego?

2)Cypr, Grecja, Finlandia etc. to potrafiłeś bucu z dużej litery napisać a "polaczki" "polsce" z małej, paszoł cebule zbierać!
Zgłoś
PolaczekRR 2014-09-17, 16:13 2
Ja pierdole jak wy ludzie będziecie myśleć że wybory spowodują że wam się w życiu polepszy to ładnie was pojebało, żeby w polsce było normalnie trzeba wykorzenić 3 pokolenia komuchów którzy nami rządzą, przecież 38 milionów ludzi odprowadza takie podatki że mogli byśmy nawet francje wyruchać, ale ja nie mam zamiaru czekać 30 lat jak moi starzy i wyjebałem do miejsca gdzie jest normalnie, Australia ;>
Zgłoś
lapps 2014-09-17, 16:14 2
Pieszczoch25 napisał/a:

Ta kurwa, a według Ciebie na kogo głosować? każdy jeden zrobi wszystko żeby dopchać się do koryta. Mamy kogoś konkretnego na kogo chcemy glosować?? I ta źle i tak nie dobrze... Za polaczka Brak Piwa

to nie glosuj...

mare30ks napisał/a:

juz widze te 4386 w panstwowym.lykaj dalej te gowna i krzycz o mafi po-pis-sld

serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i-kariera/artykuly/795586,place-w-admini...
cafr.pl/wp-content/blogs.dir/4/files/filebase/Raport/10.12.13%20Zarobk...
"Przeciętne wynagrodzenie w Polsce wyniosło w 2012 r. 3522 zł brutto. Jak widać na
wykresie, wynagrodze
nia w
administracji publicznej
znacząco przekraczają ten poziom
osiągając wartość 4395 zł, czyli o 800 zł więcej
. 25 %
różnicy w zarobkach to istotna
rozbieżność, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że sektor ten zatrudnia 1,89 mln
osób o bardzo zróżn
icowanych kompetencjach i obowiązkach."

ty to marek jak zwykle pierdolisz te swoje "fakty" majac w dupie co sie dzieje do okola.
moze przecietna sekretarka w urzedzie zarabia z 1800, ale za to zarzady zarabiaja po kilkanascie-kilkadziesiat tysiecy

serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i-kariera/artykuly/791142,dla-urzednikow...

To jest moje przesłanie skierowane do lewicowych dziennikarzy i generalnie do całej inteligencji. Pamiętajcie, że każdy z was zapłaci za swoją nieszczerość i tchórzostwo.(...) Raz się skurwisz —kurwą zostaniesz

-George Orwell
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów