18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Wyborczy kant?
xfixmix • 2015-05-07, 14:02
Wiedzieliście, że przy naszej ordynacji wyborczej wybrany prezydent może mieć w rzeczywistości poparcie mniejsze od kandydata, który przegrał w wyborach? Nawet przy stuprocentowej frekwencji. Absurd, a jednak możliwe...

Zgłoś
lesiot 2015-05-07, 14:33
Demagogia i robienie przed wyborami ludziom wody z mózgów. (Jak te długopisy ze znikającym tuszem).
Dla 1 i 2 wyborcy wynik jest satysfakcjonujący, (wolą A od B) więc czemu jakiś debil wmawia, że oni woleli kandydata B?

Debilizmem jest w ogóle, szeregowanie, że drugi w kolejce kandydat jest "bardziej chciany"? Do tak rozbudowanego zagadnienia, realne to byłaby średnia ważona (na ile procent kogo popieram), a nie arytmetyczna.
Zgłoś
~Velture 2015-05-07, 14:41
Kurwa odkrywcze w chuj... To jest materiał szkoleniowy dla uczniów podstawówki czy dla ludzi z IQ 50?

Jak kogoś interesuje jak wygrać wybory nie mając większości głosów to niech sobie spojrzy jak wyglądają wybory w stanach i jak popierdolony mają system z tymi debilnymi głosami elektorskimi.
W praktyce może wygrać kandydat który dostanie nawet 20-30% mniej realnych głosów od wyborców.
Nie chce mi się wam tego tłumaczyć dokładnie ale w skrócie jeśli kandydat wygra choćby 1 głosem w danym stanie to dostaje pewną liczbę głosów elektorskich. I wyobraźcie sobie ,ze w wielu stanach kandydat X wygrywa tylko 1 głosem i łącznie zdobywa większość głosów elektorskich w kraju a kandydat Y w pozostałych stanach zdobywa 100% poparcia ale ilość głosów elektorskich z tych stanów jest niższa niż ze stanów gdzie kandydat X wygrał tylko 1 głosem.

Jakie są moje poglądy polityczne? Pierdolę wszystko co ma i miało związek z AWS, SLD, PSL, UPR oraz partią kobiet.

Powodzenia w dawaniu mi łatki.
Zgłoś
Kartofelhoffen 2015-05-07, 14:52
lesiot napisał/a:

Jak te długopisy ze znikającym tuszem

Ale zabieranie własnego długopisu na wybory to akurat dobry pomysł. Niekoniecznie z powodu znikającego tuszu, ale pomyśl, o ile trudniej jest dostawić dodatkowy czarny krzyżyk podczas liczenia głosów, gdy na karcie jest już np zielony?
Zgłoś
lesiot 2015-05-07, 15:07 1
A co, zielony długopis buduje barierę ochronną (nie da się nic napisać, karta jest niezniszczalna)?
A co to jak ktoś chce podrobić wybory to nie postara się 5 długopisów w różnych kolorach?
Serio myślisz, że w komisjach wyborczych ludziom bardziej zależy, na dostawianiu znaczków niż, szybkim skończeniu liczenia i zawinięciu się do domu?

Pracowałeś kiedyś w komisji? Serio wydaje Ci się, że od tak się da niezauważenie zamotać znaczącą liczbę kart do głosowania?
Pierwsza selekcja po otwarciu urn to jest podział na głosy ważne i nieważne... później dopiero się rozkłada na kandydatów.

Ci co oglądają TVN to lemingi... ale jak widać, po drugiej stronie też lemingów nie brakuje (i to mają lepiej zlasowany beret).
Zgłoś
Verbatim369 2015-05-07, 15:21
Zabierzcie urny własne...
Zgłoś
K................n 2015-05-07, 23:59
Kartofelhoffen napisał/a:

Ale zabieranie własnego długopisu na wybory to akurat dobry pomysł. Niekoniecznie z powodu znikającego tuszu, ale pomyśl, o ile trudniej jest dostawić dodatkowy czarny krzyżyk podczas liczenia głosów, gdy na karcie jest już np zielony?

Wystarczy, że ktoś postawi drugi krzyżyk drugim długopisem, czy nawet przekreśli coś i głos nieważny. Wcale nie trzeba zaznaczać specjalnie Komorowskiego. Wystarczy zrobić nieważny głos z takiego na którym nie jest zaznaczony. Tak się robi na szczeblu gminnym nierzadko. Policja wzywana, protesty a wszystko i tak chuj

Co do filmiku to rzeczywiście jest kant. Mam pytanie co w przypadku jeżeli to nie jest idealnie wymieszane? np 1 ACB 2 ACB 3 BCA 4 CAB 5 CAB. W drugiej turze będzie A i C. A najbardziej lubiany jest kandydat C, który wygrywa w drugiej turze xD Brawoooo jestem matematycznym geniuszem! Umiem ułożyć zagadkę tak, żeby nie było kontrowersyjnie! Jupi!!!

Teraz zagadka ode mnie XD

W wyborach startuje Korwin, Kukiz i Duda. Korwin masakruje Kukiza, Duda Korwina, a Kukiz Dudę. Pytanie brzmi. Gdzie się podziały wyliczenia Korwina na temat cash flow państwa po zniesieniu PIT i obniżeniu wszellkich podatków. HEHE
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów