📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ciekawe, że jak tylko zmieniają kolor na biały to momentalnie przestaje im odpoerdalać.
Czy mi się tylko wydaje,czy zawsze jest tak że jak murzyn kradnie to potem jest poparzony?
Pewnie któryś najmądrzejszy z nich przyszedł po paliwo z fajkiem
Czemu widać tę białą skórę pod spodem? Jakiś ekspert wie? Serio pytam bo to dla mnie niezły fenomen. Spodziewałem się krwistych wysięków, a tu bielutka skórka.
Po prostu ewolucja.
Mzimu napisał/a:
Czemu widać tę białą skórę pod spodem? Jakiś ekspert wie? Serio pytam bo to dla mnie niezły fenomen. Spodziewałem się krwistych wysięków, a tu bielutka skórka.
To dlatego, że stracili tylko naskórek. Bąble i wysięki pokażą się później, w wyniku braku ochrony spodnich warst skóry.
Może pamiętasz z lekcji biologii, że za kolor skóry, włosów i oczu, odpowiada melanina? Jest produkowana przez komórki zwane melanocytami. Znajdują się one właśnie w naskórku i dlatego niższe warstwy skóry, są białe, różowe lub czerwone. Melaniny są trzy rodzaje: eumelanina, feomelanina i neuromelanina. Ta ostatnia jest w komórkach nerwowych i jest neutralnym, naturalnym pigmentem. Natomiast proporcje eumelaniny i feomelaniny, odpowiadają właśnie za kolor skóry. Feomelanina nadaje białe i różowe kolory, a eumelanina czarne i brązowe. Ilość produkowanej melaniny poszczególnych rodzajów, a więc ich proporcje, najbardziej jest zależna od wystawienia na działanie promieniowania słonecznego, gdyż jej głównym zadaniem jest ochrona przed promieniowaniem UV. Oczywiście, inne czynniki środowiskowe oraz geny mają w tej sprawie też dużo do powiedzenia (tak, istnieją pewne różnice genowe między populacjami poszczególnych ras ludzkich i żaden durny lewak temu nie może zaprzeczyć). Dlatego Skandynawowie, mający najmniejsze nasłonecznienie, są w większości najbardziej biali. Im dalej na południe, tym większe nasłonecznienie, więc ciała bardziej różowe, brązowe, a w przypadku murzynów, od ciemnobrązowych po czarne. Natomiast my, możemy się ładnie opalić na plaży, nadal pozostając biali.
Odrazu im się ode chciało kraść stąd na moment się zaczeli biali robić
Nie wierze że pod ta czarną gówno skórą jest jakakolwiek warstwa białej
Śmieszka piromana bym nie obstawiał, bardziej wyładowanie elektrostatyczne.
Dobrzeee, niech głupie małpy płoną!
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów