Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
To jeszcze poopowiadaj górniku jak sie kombinuje z nawiewami świeżego powietrza z lutni na czujniki
Powiem ci tak:
Nie wiem, jak jest na innych kopalniach, ale u mnie akurat nie praktykuje się takich rzeczy, przynajmniej ja tego nie widziałem.
W pokładach, jakie wydobywamy jest bardzo dużo metanu, ale mamy dobrze zorganizowaną wentylację i rzadko kiedy metanomierze wyłączają napięcie. Załoga na mojej zmianie też jest bardzo wyczulona na to, by metanomierze były we właściwych miejscach i co najważniejsze, by nie były owiewane świeżym powietrzem z lutni.
Był w 2008r. wybuch metanu w mojej kopalni na ścianie, ale akurat w tym czasie nie prowadzono wydobycia, były prace konserwacyjne, a jednak metan wybuchł, zginęło 6 ludzi, do dziś nie znaleziono przyczyny wybuchu.
Tym bardziej od tamtego wydarzenia załoga jest wyczulona na metan i nabrała jeszcze większego szacunku dla tego gazu.
Także nie mogę poopowiadać ci, jak zafałszować wskazania czujników.
Powiem ci tak:
Nie wiem, jak jest na innych kopalniach, ale u mnie akurat nie praktykuje się takich rzeczy, przynajmniej ja tego nie widziałem.
W pokładach, jakie wydobywamy jest bardzo dużo metanu, ale mamy dobrze zorganizowaną wentylację i rzadko kiedy metanomierze wyłączają napięcie. Załoga na mojej zmianie też jest bardzo wyczulona na to, by metanomierze były we właściwych miejscach i co najważniejsze, by nie były owiewane świeżym powietrzem z lutni.
Był w 2008r. wybuch metanu w mojej kopalni na ścianie, ale akurat w tym czasie nie prowadzono wydobycia, były prace konserwacyjne, a jednak metan wybuchł, zginęło 6 ludzi, do dziś nie znaleziono przyczyny wybuchu.
Tym bardziej od tamtego wydarzenia załoga jest wyczulona na metan i nabrała jeszcze większego szacunku dla tego gazu.
pl.wikipedia.org/wiki/Katastrofa_g%C3%B3rnicza_w_kopalni_Borynia
Od poniedziałku zaczynam pracę na jednej z Rudzkich kopalń. Motywujący filmik
stroona napisał/a:
Powiem ci tak:
pl.wikipedia.org/wiki/Katastrofa_g%C3%B3rnicza_w_kopalni_Borynia
Od poniedziałku zaczynam pracę na jednej z Rudzkich kopalń. Motywujący filmik
Tak, właśnie pracuję w tej kopalni.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów