Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Czy ktoś mi może wytlumaczyć, czemu nie podparł się przednim "widelcem"...?
Przez własną głupotę, czy technicznie jest to niemożliwe..?
Tu nawet "szybszym biegim" nie pomogło, a Ty chcesz żeby widelec pomogł? :|
Jak najbardziej mógł się podnieść na przednim turze, gdyż siła udźwigu mogła by w znacznym stopniu zmniejszyć zanurzenie przedniej osi, wręcz ją podnieść i ułatwić wyjechanie. A żeby ,,widły,, nie wbiły sie w bagno wystarczyło by podłożyć pod nie parę 2 metrowych desek. Miałem kiedyś podobną sytuacje u sąsiada. Kierowca już chyba za bardzo wytrzeźwiał skoro nie wpadł na taki pomysł;p
Owszem, ale w tym przypadku to nie zadziała, ponieważ napęd jest na przednią oś. Zatem podnosząc przód odrywasz koła od ziemi. W przypadku napędy na tylną oś - jak nabardziej
A odpowiadając na twoje pytanie pezet...
jeśli przód zapadł się w błoto, to chyba nie bardzo ma się o co zaprzeć nie ?
poza tym tego typu sprzęt tylko góra dól, jeśli podniósł koła, dalej zapierał by się ładowaczem ....
Czy ktoś mi może wytlumaczyć, czemu nie podparł się przednim "widelcem"...?
Przez własną głupotę, czy technicznie jest to niemożliwe..?
I inni panowie specialiści ..
Wystarczy wiedziec ze zastosowane siłowniki w tym podnośniku czołowym sa i UWAGA ...Jedostronnego działanie . Co oznacze ze podnoszone są ciśnieniem wywołanym przez pompe hydrauliczną a opuszczają sie pod wpływem cięzaru konstrukcji ewentualnie konstrukcji obciązonej ładunkiem .
Wiec nie ma możliwości aby operator pomógł sobie ładowaczem .
To nie koparka .
Ci panowie którzy to zauwazyli mają w 100% racje
Dziekuje dobranoc
Z tego co widze to raczej konstrukcja nie pozwala na wiekszy kat zgiecia(czy jakos tak) tego ładowacza i chyba jedyne co mozna nim zrobic to polozyc na ziemi ma on waski zakres ruchow i ogranicza sie do jazdy ciagnikiem . Mozliwe ze sie myle. Ale glupota kierowcy to fakt dokonany bo z tego co widac to nagle jak go utopil to przypomnial sobie ze ma naped tez na tylna os
W ciągnikach napęd załącza się na przednią oś. Tylna oś ma stały napęd.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów