📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
9 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
@up
A bez magazynka nie da się strzelić??
A bez magazynka nie da się strzelić??
Ciężko powiedzieć z jaka giwerą mamy tu do czynienia. Jeśli to było coś w układzie bull-pup to magazynka można nie zauważyć bo jest za chwytem. Klient faktycznie stalowe nerwy albo po którymś napadzie to przestał liczyć
Są też małe magazynki 30 nie musi być standardem, 10 też się używa.
Wy nie wiecie jak to jest kiedy człowiek się znajdzie w takiej sytuacji ale ja wiem... ja wiem, że velture nam opowie jakaś swoją anegdotę i wszyscy się dowiemy.
Jak dla mnie to gość jest po prostu żonaty, żonatym już wszystko jedno
No co wy?
Kałacha nie poznajecie?
Kałacha nie poznajecie?
Broń bez magazynka też może zabić bo mógł mieć załadowany jeden pocisk w komorze. A to nie był kałach tylko strzelba bazowana na modelu Sajga (więc tak jakby kałach ale na pociski do strzelby) i jest bez magazynka, w Ameryce w kilku stanach jest tak, że za napad z niezaładowaną bronią albo atrapą broni dostaje się mniejszy wyrok ale cóż - przy prawdziwym napadzie nikt się nie śpieszy żeby się przekonać, czy jest to atrapa i odwalać gadki w stylu Bullet Tooth Tony'ego tylko grzecznie oddaje pieniążki i komórkę bo te parę dolarów nie jest warte życia
Pewnie w domu czeka żona z trójką wrzeszczących dzieci,więc zapewne dla niego taki napad to nic wielkiego.
Owlman napisał/a:
No co wy?
Kałacha nie poznajecie?
Moze ktos by rozpoznal gdyby to byl kalach. Ale nie jest a jak sie czegos nie jest pewnym to sie takich farmazonow nie rozsiewa. Na moje oko jest to Hi-Point Carbine ale pewnie sadolowi fachowcy wiedza lepiej A magazynka nie widac bo jak nazwa mowi jest to Carbine (chuj wie jak to na polski sie tlumaczy) czyli pistolet wyposazony w dluga lufe i kolbe strzelajacy nabojem pistoletowym lub podobnym. Dlatego magazynek miesci sie w Rekojesci.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów