18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 50 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 5 minut temu
Jako iż poprzedni temat Michio Kaku okazał się przyjemny dla nieco bardziej rozgarniętej części sadola przedstawiam kolejny filmik.
Tym razem Lawrence Krauss w nieco cięższym języku przedstawia naszą wiedzę o wszechświecie. Uprzedzam jest nieco ciężkawy więc radzę gdzieś w połowie zrobić 5 min przerwy z kawą bądź herbatą zasiąść do dalszej części.

Pewnie jakiś ignorant znajdzie się i napisze iż to nie naukowiec. Z góry zaznaczam iż Pan Krauss otrzymał doktorat na MIT.
Zgłoś
contracts 2015-01-19, 19:57
Kurwa, kolejny po angielsku.
Zgłoś
Kopalny 2015-01-19, 21:23
jaki tam iż to naukowiec, inżynier iż to kurwa
Zgłoś
rakoczy 2015-01-19, 21:27
Hmmm...Wydaje mi się, że mieszkamy w kosmosie już kilka tysięcy lat, kiedyś nawet próbowaliśmy dolecieć na księżyc, ale głównie wyszła z tego atomówka, no i może jeszcze kilka pożytecznych spraw dla gospodyń domowych, ale drążenie tematu staje się już nudne jak super nowa. To tak jakby mrówka chciała zrozumieć dzieciaka, który ma 5 lat i depcze po niej dla zabawy.

mam trzy latka, trzy i pół, głową sięgam ponad stół...
Zgłoś
j................A 2015-01-19, 21:35
To ze ktoś ma doktorat nie znaczy, że się nie myli. Tak naprawdę 95% wszechświata i zjawisk fizycznych jest nie odkrytych. Wiec skonczcie tą gadkę i do łóżeczka..
Zgłoś
McMenel 2015-01-19, 21:38 1
jerryA napisał/a:

To ze ktoś ma doktorat nie znaczy, że się nie myli. Tak naprawdę 95% wszechświata i zjawisk fizycznych jest nie odkrytych. Wiec skonczcie tą gadkę i do łóżeczka..

Że co ??
Zgłoś
ocwpzw 2015-01-20, 0:03
jerryA napisał/a:

W przeciwieństwie do zasad pisowni języka polskiego, które są znane powszechnie, co nie przeszkadza ci ich nie stosować .
Zgłoś
Kuriki 2015-01-20, 0:33
McMenel napisał/a:

Pewnie jakiś ignorant znajdzie się i napisze iż to nie naukowiec. Z góry zaznaczam iż Pan Krauss otrzymał doktorat na MIT.

Niektórzy się przypierdolą nawet gdy ktoś stwierdzi, że 2+2=4, że to nie jest wiarygodna informacja bo ten co ją podał nie ma świstka papieru z napisem "matematyk doktor kurwa stukrotnie rehabilitowany po wiedźmińskiej próbie traw i po ukończeniu programu szkoleniowego dla hardkorowych kucharzy"

( ͡° ͜ʖ ͡°)
Polish mustache second to none

youtube.com/watch?v=UckLRDKa7PA

Pisze jak jest.
Kuriki.
Sadistik pe el ;*
( ͜。 ͡ʖ ͜。)
Zgłoś
PatrolZG 2015-01-20, 7:58
Sam tytuł mnie zniechęcił. O wrzechświecie wiemy tyle, że jest, reszta to teorie których nie da się udowodnić. Nie wiemy czy materia się kończy ( naukowcy przypuszczają że tak, ale coraz większa rzesza odchodzi od tej teorii ), nie wiemy kiedy powstał i czy wogole powstał ( ja jestem zwolennikiem że materia jest od zawsze, ulega jedynie przemianom, wybuchom, łączeniom itp. ).
Każdy ma prawo wierzyć w jakąś teorię, ja uważam że materia ma nieskończone ramy przestrzenne i czasowe.
Zgłoś
McMenel 2015-01-20, 9:11
PatrolZG napisał/a:

Sam tytuł mnie zniechęcił. O wrzechświecie wiemy tyle, że jest, reszta to teorie których nie da się udowodnić. Nie wiemy czy materia się kończy ( naukowcy przypuszczają że tak, ale coraz większa rzesza odchodzi od tej teorii ), nie wiemy kiedy powstał i czy wogole powstał ( ja jestem zwolennikiem że materia jest od zawsze, ulega jedynie przemianom, wybuchom, łączeniom itp. ).
Każdy ma prawo wierzyć w jakąś teorię, ja uważam że materia ma nieskończone ramy przestrzenne i czasowe.

Nie hipotezy może formułować każdy teorie wymagają dowodów. Po drugie co do czasu powstania są całkiem logiczne dowody na to kiedy powstał. Mikrofalowe promieniowanie tła.
Zgłoś
modyf 2015-01-20, 9:14 1
jak to jest, ze ludzkość jeszcze do końca oceanów nie przebadała na Ziemii, a się za kosmos bierze...?
Zgłoś
Varyz 2015-01-20, 14:36
Jestem zwolennikiem takich materiałów ale... "Dokument i historia"
Zgłoś
szwarceneger 2015-01-20, 21:01
Geume setu gee naru puru dy way anoght!!! Se `su is bonn? noo! amynai got !
Tyle na ten temat

wkurwiacie mnie z tymi filmikami nie po POLSKU
Zgłoś
McMenel 2015-01-20, 22:11
szwarceneger napisał/a:

Geume setu gee naru puru dy way anoght!!! Se `su is bonn? noo! amynai got !
Tyle na ten temat

wkurwiacie mnie z tymi filmikami nie po POLSKU

Sorry ale kurwa nie znać w dzisiejszych czasach angielskiego to nie powód do dumy. Angielski pełni dziś rolę łaciny z czasów średniowiecza i renesansu. Po prostu cały naukowy świat go używa.
Zgłoś
moonelq 2015-01-20, 23:44
Barney też skończył MIT (się wie), i był zajebisty, ale nie mieszajmy fikcji z prawdą. ;P

"jak chcesz mieć dobrze, to kieruj się tylko swoim interesem i ruchaj innych w dupe ile wlezie póki się nie wkurwią." ~browarmanek
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów