📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:55
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:41
🔥
Impreza firmowa
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Patrz w lusterka-motocykle są wszędzie: to zdanie nabiera nowego znaczenia.
A wystarczyło zwolnić zbliżając się do skrzyżowania, szczególnie jeśli nie widać dobrze drogi przecinającej trasę motocyklisty (bo o skrzyżowaniu miał info co najmniej 100m wcześniej). Ewidentna wina kierowcy oczywiście, ale z odrobiną rozsądku po stronie motocyklisty MOŻE obeszło by się bez kolizji/wypadku (przecież mówi się o szczególnym zachowaniu ostrożności przy zbliżaniu się do skrzyżowania, o zachowaniu ograniczonego zaufania).
Warto zachować tą odrobinę rozsądku dla bezpieczeństwa własnego oczywiście, a nie idioty, który wymusza pierwszeństwo.
Warto zachować tą odrobinę rozsądku dla bezpieczeństwa własnego oczywiście, a nie idioty, który wymusza pierwszeństwo.
@mibcadet
Główny błąd motocyklisty to położenie motocykla - to (prawie że) nigdy nie ma sensu - zmniejsza hamowanie i pozbawia możliwości zmiany kierunku jazdy.
Główny błąd motocyklisty to położenie motocykla - to (prawie że) nigdy nie ma sensu - zmniejsza hamowanie i pozbawia możliwości zmiany kierunku jazdy.
Jechał za wolno bo przeżył
Tak wina kierowcy, walić to że motocyklista jechał ponad 100 km/h, ok mamy pierwszeństwo to nie znaczy że skrzyżowanie jest wolne. Jeśli za wyznacznik winy weźmiemy wjazd na skrzyżowanie mimo braku możliwości jego opuszczenia, winę ponoszą motocykliści.
no i chuj im w dupe. gdyby jechali przepisowo nic by się nie stało. widać, że to miasto i na takich odcinkach zwykle jest ograniczenie do 50 lub maks 70. jakim cudem facet ich nie zauważył? może takim, że była noc, ciemno jak w piździe, facet widział tylko światła, ciężko ocenić odległość. fakt, powinien był się zatrzymać i przepuścić, to nie podlega dyskusji. natomiast dyskusyjne jest to, że gdyby motocyklista jechał przepisowo, wypadek nie byłby aż tak dramatyczny.
@zgonex. Ciężko ocenić odległość? To wypierdalaj kurwo do lekarza a nie pierdolenie że ciężko ocenić. Jeden pierdolony kretyn już mnie tak załatwił jak mi wyleciał na czołówke 20 m przed maską. Ocaliło mnie jedynie to, że miałem porządne auto choć uszkodzeń kręgów przez kutasa już się nie pozbędę do końca życia.
Jak się jest ślepą pizdą i nie ogarnia odległości to kurwa krowy paść a nie pojazdy motorowe prowadzić.
Się zdenerwowałem.
Jak się jest ślepą pizdą i nie ogarnia odległości to kurwa krowy paść a nie pojazdy motorowe prowadzić.
Się zdenerwowałem.
Jak ja widzę komentarz typu "patrzył w lusterka", "nie patrzył w lusterka" itp. to już mi się rzygać chce. Ile kurwa można wałkować to samo?! Czasami mi się wydaje, że jakiś jebany gimbus z kompleksami chce zabłysnąć lub zazdrości, że kogoś stać na moto. Nie stać cię? To do roboty! Dla chcącego nic trudnego.
Powinien jeszcze przejechać po tej motopizdzie. Piwo za robienie sobie przez nich krzywdy. Wszyscy powinni wyginąć na drogach.
jedyne co wymusił to pobyt w szpitalu .
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów