Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
No teraz to na pewno są szczęśliwi Uśmiechnięta Ukraina
Ale ty jesteś ograniczony.
Znakomita większość Ukraińców została oszukana
Myślę, że nie bardziej niż ruscy przez innego kurwia śniącego o potędze lat minionych. Dali się wmanewrować w rzeź, bo ten uciemiężony naród nie zna innej drogi, jak iść za wodzem, choćby i do piekła.
Jedni oszukani, drudzy oszukani, ale czym jest prawda? Jaka korzyść z jej poszukiwań i co ona zmienia w rzeczywistości. Mnie ona nie szczególnie obchodzi. Jeśli spojrzysz na to z "naszej" strony, to zawsze gdy nasi wrogowie spływali krwią, dla nas było to korzystne. No chyba, że wierzysz w przyjaźń między narodami, która jest niczym więcej niż rachunkiem korzyści. Więc niech leje się krew, byle to nie była nasza krew. Naszej już wystarczająco przelano.
Czy ja dobrze widzę...? Na drugim filmiku ratownik masuje gościa który i tak ma ryj w wodzie ?? Ciekawe
Myślę, że nie bardziej niż ruscy przez innego kurwia śniącego o potędze lat minionych. Dali się wmanewrować w rzeź, bo ten uciemiężony naród nie zna innej drogi, jak iść za wodzem, choćby i do piekła.
Jedni oszukani, drudzy oszukani, ale czym jest prawda? Jaka korzyść z jej poszukiwań i co ona zmienia w rzeczywistości. Mnie ona nie szczególnie obchodzi. Jeśli spojrzysz na to z "naszej" strony, to zawsze gdy nasi wrogowie spływali krwią, dla nas było to korzystne. No chyba, że wierzysz w przyjaźń między narodami, która jest niczym więcej niż rachunkiem korzyści. Więc niech leje się krew, byle to nie była nasza krew. Naszej już wystarczająco przelano.
Tak, Ruskich też oszukano, chociaż to plotka, ale brzmi sensownie. Żołnierzom przekraczającym granice powiedziano, że nikt nie będzie stawiał oporu, że mają przejąć i zabezpieczyć urzędy. Pewnie gdyby Rosjanie wiedzieli, że wchodzą w regularną wojnę, to też by się wypieli. Nikt nie chce wojny, poza bydlakami, którzy siedzą bezpiecznie na drugim końcu świata. Problem w tym, że jutro mogą nas tak samo mogą wplątać w wojnę, a póki co te kurwy robią z nami co tylko chcą i niewiele mamy do powiedzenia.
Tak, Ruskich też oszukano, chociaż to plotka, ale brzmi sensownie. Żołnierzom przekraczającym granice powiedziano, że nikt nie będzie stawiał oporu, że mają przejąć i zabezpieczyć urzędy. Pewnie gdyby Rosjanie wiedzieli, że wchodzą w regularną wojnę, to też by się wypieli. Nikt nie chce wojny, poza bydlakami, którzy siedzą bezpiecznie na drugim końcu świata. Problem w tym, że jutro mogą nas tak samo mogą wplątać w wojnę, a póki co te kurwy robią z nami co tylko chcą i niewiele mamy do powiedzenia.
Ty jesteś jakiś ułomny? Nikt nie chce wojny, biedni rosyjscy żołnierze nie wiedzieli, a gwalcić i mordować mogli bo to przeciez wina zalenskiego? Wysyłanie morderców i bandytów na wojnę w zamian za amnestie wyroki to jest normalne. Człowieku wracaj do rosji bo poziom twojego proputinowskiego pierdolenia sięga zenitu.
Ty jesteś jakiś ułomny? Nikt nie chce wojny, biedni rosyjscy żołnierze nie wiedzieli, a gwalcić i mordować mogli bo to przeciez wina zalenskiego? Wysyłanie morderców i bandytów na wojnę w zamian za amnestie wyroki to jest normalne. Człowieku wracaj do rosji bo poziom twojego proputinowskiego pierdolenia sięga zenitu.
Przypominam Ci, że na długo przed wybuchem wojny na terenie Ukrainy działał Azov złożony właśnie z takich degeneratów jakich wymieniłeś i to jest ich teraz "chluba narodu"... bardzo typowe dla tamtych rejonów. Tak, oni właśnie gwałcili i mordowali ludność cywilną, a potem przyszli Rosjanie i prawdopodobnie mścili się. Różnica jest tylko taka, że bydlaki z Azova byli do tego zachęcani i nigdy ich kara nie spotkała, a bydlaki z armii rosyjskiej prawdopodobnie zostali osądzeni i skazani. Sam swoją drogą jesteś świetnym przykładem takiego zbydlęcenia Azova, bo gdybyś mógł to byś palił całe rodziny za to, że ktoś odezwie się po rosyjsku. Nienawiść zalewa Ci gównem oczy.
Pewnie gdyby Rosjanie wiedzieli, że wchodzą w regularną wojnę, to też by się wypieli ....
Ciekawa humanistyczna teoria. Wytłumacz mi czemu mając pełnoskalową wojnę już ponad 2 lata, ten miłujący pokój zlepek narodów w zdecydowanej większości popiera tę wojnę i kurwia który ją rozpoczął. Czyżby działali pod wpływem oszustwa. Tylko co za kurwia mogłaby tak kłamać. Kłamać, że straty są minimalne, że wszystko idzie zgodnie z planem, że jeszcze trochę i będą w Berlinie, choć zwykłe wioski zdobywają miesiącami z przedpolami zasłanymi trupami i tonami sprzętu. Idąc dalej, gdyby kurwia też była humanistą jak ty, to widząc jak się sprawy mają, pewnie przerwała by te bezsensowną rzeź, ale wiązałoby się to z przerwaniem cienkiej nici swojego żywota. Niestety takiego humanizmu od kurwia nie ma co oczekiwać, dlatego jest gotów ponieś kolejne ofiary. Szkoda, że chłopa tak okłamują wszyscy dookoła, bo on przeca chce dobrze, tylko te kurwie bojarzy. I tak się toczy ta ruska legenda, odciskając piętno na biednym okłamywanym zlepku euroazjatyckich narodów miłujących pokój.
Przypominam Ci, że na długo przed wybuchem wojny na terenie Ukrainy działał Azov złożony właśnie z takich degeneratów jakich wymieniłeś i to jest ich teraz "chluba narodu"... bardzo typowe dla tamtych rejonów. Tak, oni właśnie gwałcili i mordowali ludność cywilną, a potem przyszli Rosjanie i prawdopodobnie mścili się. Różnica jest tylko taka, że bydlaki z Azova byli do tego zachęcani i nigdy ich kara nie spotkała, a bydlaki z armii rosyjskiej prawdopodobnie zostali osądzeni i skazani. Sam swoją drogą jesteś świetnym przykładem takiego zbydlęcenia Azova, bo gdybyś mógł to byś palił całe rodziny za to, że ktoś odezwie się po rosyjsku. Nienawiść zalewa Ci gównem oczy.
Nie cale rodziny. Glownie Ciebie. Dalej uważam że jesteś ułomny ale to nie przytyk tylko stwierdzenie faktu. Jeździłem w delegacje do rosji i wiem jaką to ma mentalność. Niech się zajebią z ukraincami na wzajem, byle żadna czerwona stopa polskiej granicy nie przekroczyła. Poza tym jak by ruscy sie nie wjebali a wczesniej nie zajęli Krymu czy robili gnoju w donbasie to nie było by tematu. Twoja milosc do ruskich cię zgubi.
Ciekawa humanistyczna teoria. Wytłumacz mi czemu mając pełnoskalową wojnę już ponad 2 lata, ten miłujący pokój zlepek narodów w zdecydowanej większości popiera tę wojnę i kurwia który ją rozpoczął.
Po pierwsze wojna wybuchła i Rosjanie wpadli w jej sidła, tj albo w kamasze albo do paki. Po drugie Rosjanie z pierwszej ręki widzą jak zakłamana jest propaganda zachodu i zostali wkurwieni przez różnorakie sankcje. Putin zręcznie wykorzystuje propagandę zachodu na własne potrzeby. Gdyby kurwie z Ameryki były uczciwe Putin nie miałby argumentów, ale jednocześnie do tej wojny w ogóle by nie doszło. Zresztą nie trudno jest sympatyzować z ich sprawą kiedy Europa jest zalewana imigrantami, lewactwem a kurwy u władzy traktują ludzi jak bydło. Wszystkim (mam na myśli zwykłym obywatelom) pasował status que. Stosunki polsko-rosyjskie szły w dobrym kierunku. Potrzeba było kłamstw i manipulacji, żeby doprowadzić do tej wojny, a teraz to już jest zwyczajne zacietrzewienie. Rosjanie nie ustąpią bo wiedzą, że to grozi zalaniem ich zachodnim gównem. Ameryka za to będzie napędzać tę wojnę póki na tym zarabia.
Kłamać, że straty są minimalne
Bo straty są minimalne. To propaganda zachodu a zwłaszcza ukraińska próbuje pokazywać jaka to jest dzielna i rozpierdala supermocarstwo. Starają się ratować resztki morale w ich armii. Rosjanie od samego początku grali ostrożnie aby minimalizować straty własne, wśród cywili i infrastruktury. Dlatego front tak wolno się przesuwa, ale wbrew temu co pierdolą na zachodzie, dla Rosji ta wojna może trwać i 10 lat. Celem tej wojny było niedopuszczenie NATO na teren Ukrainy. Cel ten realizują.
Idąc dalej, gdyby kurwia też była humanistą jak ty, to widząc jak się sprawy mają, pewnie przerwała by te bezsensowną rzeź, ale wiązałoby się to z przerwaniem cienkiej nici swojego żywota.
Nie jestem pewien o kim mówisz... Putin stara się minimalizować straty. Jemu tylko zależy na ty aby NATO się odpierdoliło.
Jeśli mówisz o Zelenskim to tak by było gdyby to nie była marionetka CIA. On ma zaklepany ciepły kurwidołęk na Florydzie jak już wszystko się skończy. Tak jak zapowiedział - on tam będzie do ostatniego Ukraińca, a potem spierdoli na plaże. Gość chodzi napruty koką, żeby stłumić sumienie. Natomiast dziwię się, że nie udało się jeszcze nikomu go "usunąć" ze stanowiska. Kojarzę, że było parę prób. Dobrze go tam chyba pilnują.
Jeździłem w delegacje do rosji i wiem jaką to ma mentalność.
Z Twoją mentalnością to każdy przyzwoity człowiek wypierdoliłby Ciebie od razu na zbity pysk, więc ten argument akurat przemawia na korzyść Rosjan
jak by ruscy sie nie wjebali a wczesniej nie zajęli Krymu czy robili gnoju w donbasie to nie było by tematu.
Gnój w Donbasie to robił Azov tłuku Pisałem wyżej, to Zelenski obiecywał Ukraińcom wstrzymanie działań w Donbasie.
Moja miłośc jest ponadnarodowa i gardzę takimi naziolami jak Ty, którzy dzielą ludzi na gorszych i lepszych według jebanych kolorków na chorągiewce.
Po pierwsze wojna wybuchła i Rosjanie wpadli w jej sidła, tj albo w kamasze albo do paki. Po drugie Rosjanie z pierwszej ręki widzą jak zakłamana jest propaganda zachodu i zostali wkurwieni przez różnorakie sankcje. Putin zręcznie wykorzystuje propagandę zachodu na własne potrzeby. Gdyby kurwie z Ameryki były uczciwe Putin nie miałby argumentów, ale jednocześnie do tej wojny w ogóle by nie doszło. Zresztą nie trudno jest sympatyzować z ich sprawą kiedy Europa jest zalewana imigrantami, lewactwem a kurwy u władzy traktują ludzi jak bydło. Wszystkim (mam na myśli zwykłym obywatelom) pasował status que. Stosunki polsko-rosyjskie szły w dobrym kierunku. Potrzeba było kłamstw i manipulacji, żeby doprowadzić do tej wojny, a teraz to już jest zwyczajne zacietrzewienie. Rosjanie nie ustąpią bo wiedzą, że to grozi zalaniem ich zachodnim gównem. Ameryka za to będzie napędzać tę wojnę póki na tym zarabia.
Bo straty są minimalne. To propaganda zachodu a zwłaszcza ukraińska próbuje pokazywać jaka to jest dzielna i rozpierdala supermocarstwo. Starają się ratować resztki morale w ich armii. Rosjanie od samego początku grali ostrożnie aby minimalizować straty własne, wśród cywili i infrastruktury. Dlatego front tak wolno się przesuwa, ale wbrew temu co pierdolą na zachodzie, dla Rosji ta wojna może trwać i 10 lat. Celem tej wojny było niedopuszczenie NATO na teren Ukrainy. Cel ten realizują.
Nie jestem pewien o kim mówisz... Putin stara się minimalizować straty. Jemu tylko zależy na ty aby NATO się odpierdoliło.
Jeśli mówisz o Zelenskim to tak by było gdyby to nie była marionetka CIA. On ma zaklepany ciepły kurwidołęk na Florydzie jak już wszystko się skończy. Tak jak zapowiedział - on tam będzie do ostatniego Ukraińca, a potem spierdoli na plaże. Gość chodzi napruty koką, żeby stłumić sumienie. Natomiast dziwię się, że nie udało się jeszcze nikomu go "usunąć" ze stanowiska. Kojarzę, że było parę prób. Dobrze go tam chyba pilnują.
Z Twoją mentalnością to każdy przyzwoity człowiek wypierdoliłby Ciebie od razu na zbity pysk, więc ten argument akurat przemawia na korzyść Rosjan
Gnój w Donbasie to robił Azov tłuku Pisałem wyżej, to Zelenski obiecywał Ukraińcom wstrzymanie działań w Donbasie.
Moja miłośc jest ponadnarodowa i gardzę takimi naziolami jak Ty, którzy dzielą ludzi na gorszych i lepszych według jebanych kolorków na chorągiewce.
Pisalem już że jesteś ograniczony? Idz pucować popiersie biednego putina co probuje minimalizowac straty zamiast sie wycofac. Ale to kurcze smutne że całe nato,
Lewaki i Demony z zachodu uwzięły sie na putina. Jestes turbo tumanem i ignorantem… naprawdę! Poczytaj sobie w necie czym jest napasc na inny kraj, czym jest ludobojstwo i czym są tortury, gealty itp. Na koniec polecam bomby kasetowe i Konwencję Genewską. Generalnie z Białegostoku do Mińska nie dojedziesz jedynie bezpośrednie pociągi z Warszawy do Mińska: Na trasie z Warszawy przez Brześć (Stąd też mozesz) do Mińska kursują bezpośrednie pociągi. Czas podróży wynosi około 7 godzin, a codziennie są co najmniej trzy połączenia kolejowe. Cena biletu kolejowego zaczyna się od 25 EUR. Wysłać Ci kasę blikiem byle byś nie brudził tego portalu jeszcze bardziej?
Tylko musisz sobie polski numer i polskie konto bankowe zorganizować. Na rosyjski numer bloka ci nie wyślę.
Pisalem już że jesteś ograniczony? Idz pucować popiersie biednego putina co probuje minimalizowac straty zamiast sie wycofac. Ale to kurcze smutne że całe nato,
Lewaki i Demony z zachodu uwzięły sie na putina. Jestes turbo tumanem i ignorantem… naprawdę! Poczytaj sobie w necie czym jest napasc na inny kraj, czym jest ludobojstwo i czym są tortury, gealty itp. Na koniec polecam bomby kasetowe i Konwencję Genewską. Generalnie z Białegostoku do Mińska nie dojedziesz jedynie bezpośrednie pociągi z Warszawy do Mińska: Na trasie z Warszawy przez Brześć (Stąd też mozesz) do Mińska kursują bezpośrednie pociągi. Czas podróży wynosi około 7 godzin, a codziennie są co najmniej trzy połączenia kolejowe. Cena biletu kolejowego zaczyna się od 25 EUR. Wysłać Ci kasę blikiem byle byś nie brudził tego portalu jeszcze bardziej?
Tylko musisz sobie polski numer i polskie konto bankowe zorganizować. Na rosyjski numer bloka ci nie wyślę.
Konwencja Genewska... głupi jesteś albo naiwny. Stawiam na pierwsze. Ameryka nie podpisała tylu traktatów, że już dawno straciłem do tego pamięć.... m.in wlasnie w kwestii min kasetowych. Nie wspomnę już o jebanej natowskiej broni ze zubożonego uranu, o którego zakaz walczą organizacje międzynarodowe już od dekad, a która chuje radośnie wykorzystują na Ukrainie. Ze skutkami skażenia będą się zmagać przez kolejne sto lat. O reszcie nawet nie wspomnę, bo pierdolisz jak potłuczony. Zresztą naziści jak stali przed trybunałem to też do samego końca twierdzili, że robili dobrze. Mam nadzieję, że Ciebie razem z tym całym pierdolonym NATO i pozostałymi złoczyńcami świata też kiedyś rozliczą. Rechot historii będzie jak to będą Chińczycy.
Po pierwsze wojna wybuchła i Rosjanie wpadli w jej sidła,sympatyzować z ich sprawą kiedy Europa jest zalewana
Kilka lat temu czytałem podręcznik nauczania podstawowego dla jednego z niemieckich landów. Ktoś zwrócił mi uwagę na fragmenty dotyczące WWII. Otórz wynikało z tego podręcznika, że Niemcy byli ofiarami wojny rozpętanej przez jakichś nazistów. W wojnie tej zginęło wielu Niemców, w tym wielu żydowskiego pochodzenia. I teraz mam deja vu. Zastanawiam się, czy ruscy podpierdolili tę narrację niemiaszkom, czy było odwrotnie? Swoją drogą mocna rzecz, ale propaganda, to propaganda. Do niej jeszcze wrócę.
Odniosę się najpierw do minimalizacji strat, na której rzekomo kurwi tak zależy. Myślę, że jego dzielne jeneraly znowu go oszukali. Bo nawet wasze doktryny wojenne uznają, że najmniejsze straty w zasobach własnych i zasobach przejmowanego terenu zapewnia wojna błyskawiczna. Tak tak, te słynne 72h w Kijowie. No niestety, ruski blitzkrieg poszedł jak zarobek kurwie w deszcz na zakręcie. Zresztą jak większość przedsięwzięć waszego kierownictwa. Np. działania zmierzające do odsunięcia NATO od waszych granic, wydłużyły te granicę o tysiąc kilometrów. No kurwa sukces, gratuluję. Z waszej humanistycznej perspektywy, to kurwia powinna dążyć do jak największych strat, bo stosowaną taktyką ich minimalizacji wytraci, co najmniej tyłu ruskich, co Ukraińców wg waszej propagandy.
I wracamy do propagandy. Z jednej strony odrzucasz całkowicie zachodnią, z drugiej bezrefleksyjnie cytujesz ruskie dzienniki i to z taką dokładnością jak kopiuj wklej. I nie mam o to do ciebie pretensji. Każdy ma swoje ograniczenia. Ale tym mnie rozczarowałeś. Zadaję Ci pytania, bo liczę, mimo wszystko na ciekawą i błyskotliwą odpowiedź, a ty dialog ze mną wykorzystujesz ordynarnie do klepania ruskich skryptów propagandowych. Wstyd, miałem Cię za większego humanistę
do odsunięcia NATO od waszych granic,
Ok, widzę, że znowu rozmawiam z kolejnym Ukraińcem... więc nie będę sobie niepotrzebnie strzępił języka.
Bo nawet wasze doktryny wojenne uznają, że najmniejsze straty w zasobach własnych i zasobach przejmowanego terenu zapewnia wojna błyskawiczna.
O czym Ty kurwa teraz pierdolisz, bo zgubiłem wątek? Masz na myśli Nazistów czy jak? Amerykanie w celu minimalizowania strat najpierw nakurwiają tony bomb z samolotów i artylerii. Mają taką taktykę bo napadają na obce terytoria, nie walczą u siebie. Ruscy z kolei ponieważ walczą u siebie, to nie bombardują tylko podchodzą ostrożnie, a jak napotkają opór to się wycofują. Skąd więc wzięłaś te blitzkriegi to nie wiem... znaczy wiem, bo chyba tylko istnieje jedno źródło.
Tak tak, te słynne 72h w Kijowie.
O czym Ty pierdolisz?
Z jednej strony odrzucasz całkowicie zachodnią, z drugiej bezrefleksyjnie cytujesz ruskie dzienniki i to z taką dokładnością jak kopiuj wklej.
Możesz mi przytoczyć źródło? Wygląda na to, że lepiej się orientujesz w temacie niż ja.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów