18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (9) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27
Wypadek ciężarówki DK 94 Tarnów
f................m • 2017-03-27, 12:38
27.03.2017 ok. godziny 9:45 na odcinku tarnowskiej obwodnicy ciężarówka przewożąca piasek, z powodu wystrzelonej opony, uległa poważnemu wypadkowi. Kierowca opuścił pojazd przy pomocy ratowników przejeżdżającego transportu medycznego. Po opuszczeniu ciągnika, w szoku, oddalił się w celu wysypania piasku z butów.

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
pwad 2017-03-28, 14:30
Ale ta wywrotka - taka z fantazją....
Zgłoś
jankiel 2017-03-28, 14:43 3
"Po opuszczeniu ciągnika, w szoku, oddalił się w celu wysypania piasku z butów." wydaje mi się że co innego musiał wytrząchnąć z butów i nogawek
Zgłoś
WieprzowinkadlaMuslimka 2017-03-28, 14:50 1
KTA i wszystko jasne
Zgłoś
głodny 2017-03-28, 15:05
Chciał się transformować ale nie pykło
Zgłoś
kopnijkota 2017-03-28, 16:22
Na huj tam tylu strażaków?
Zgłoś
magicrodek123 2017-03-28, 16:25
No tak, komuś pękła opona więc jest żydem, cebularzem, januszem, złotówą... Polaki
Zgłoś
R................8 2017-03-28, 19:29 1
po co ta sekta buduje takie pałace?
Zgłoś
zbijok 2017-03-28, 22:00
@Sabajone
"Opona bieżnikowana nie eksploduje z powodu wadliwie nałożonego bieżnika, ponieważ to jest de facto element doklejony (po wcześniejszym zdarciu starego). Eksplozja opony może nastąpić na skutek np. nieprawidłowego ciśnienia lub nagłej jego utraty spowodowanej chociażby przebiciem. Znajdź sobie w Internecie, co się dzieje po wbiciu noża w oponę."
A więc twierdzisz, że stalowe jak i nylonowe opasanie w oponie nie osłabia się wraz z przebiegiem? W dużym uproszczeniu przez 300k km na oryginalnym bieżniku druty/włókna zostaną wygięte milion razy, a potem milion razy wyprostowane- przełamywałeś w dzieciństwie drut? Tutaj ma zastosowanie taka sama zasada, tylko promień gięcia jest większy, dlatego dużo później pęka. A widziałeś kiedyś pękniętą nową sprężynę zawieszenia? To nie przez korozję pęka, tylko zmęczenie materiału.
Więc januszu transportu, przestań waść dorabiać teorie do własnych patentów
A nowa opona może strzelić tylko przy zbyt małym ciśnieniu albo przeładowaniu, ewentualnie przekroczeniu maksymalnej prędkości, jestem pewny, że opona dobrego producenta podczas produkcji przechodzi liczne kontrole jakośći na różnych etapach produkcji, i szansa na taki wystrzał jest mniejsza niż to, że wygrasz jutro w lotto
Zgłoś
kylowaty 2017-03-28, 22:07

Ale za pionowy kadr do piekła
Zgłoś
marcinsud 2017-03-29, 0:25
@zbijok
większość czołowych producentów opon ciężarowych produkuje również same bieżniki jak i bieżnikuje opony. Właśnie o to chodzi, że drutówka, osnowa itd. wytrzymuje dużo więcej niż sam bieżnik.

bridgestone.pl/ciezarowe-i-autobusowe/retread/

Większość producentów pojazdów ciężarowych na pierwszy montaż wybiera opony bridgestone, więc chyba wiedzą co robią jak i mają ogromne doświadczenie w tym co robią.

Dałem BS jako przykład, bo akurat tę firmę znam.
Zgłoś
PierreDolish 2017-03-29, 16:41
Ileż barów musiał naładować do tej opony, aby aż tak go wyrzuciło
Zgłoś
erni1400 2017-03-29, 23:17
@bloodwar Mieszkam koło tego kościoła to Koszyce Wielkie pod Tarnowem. Ale zgadzam się zjebana parafia. Poprzedni proboszcz tylko liczył na kasę wiernych. Ja tam nie chodzę ale byłem kilka razy z rodziną.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem