Pomijając żółwia, murzyński chuj mu w dupę, bo to też i jego wina. Pomijając ślepego baraniego łba z BMW.
To koleś w skodzie, chyba światła zgaszone, co jest dozwolone, ale jest też proszeniem się o rozjebany tył.
Skoda miała włączone DRLe - niezgodnie z przepisami, bo:
Art. 51. PRD
1. Kierujący pojazdem jest obowiązany używać świateł mijania podczas jazdy w warunkach normalnej przejrzystości powietrza.
2. W czasie od świtu do zmierzchu w warunkach normalnej przejrzystości powietrza, zamiast świateł mijania, kierujący pojazdem może używać świateł do jazdy dziennej.
a tamtejsza pogoda ... no ni chuja mi to pod "normalną przejrzystość powietrza" nie podchodzi ... DRLi nie można stosować:
- deszcz, śnieg itp. (nawet niewielki)
- mgła (nawet niewielka)
- duże zachmurzenie, szarówka, zacieniony las
- świt i zmierzch
- w tunelu
Póki co w Polsce takie wyprzedzanie nie jest penalizowane, jednak w np. w Niemczech dostaniesz za to mandat. Bo to głupota jest.
@leaf87
O kolega widzę wkracza w XX wiek - bo wtedy takie rzeczy zaczęły się dziać w samochodach
@elda1987
W warunkach tej jezdni można wyprzedzać z prawej, jeśli o to Ci chodziło...
Z reszta w większości przypadków do wypadków dochodzi gdy obydwie strony zawalą z rozsądkiem i zdolnością przewidywania następstw swojej decyzji. Tu mamy idiotkę wyprzedzającą w tempie żółwia i kretyna który zapierdala. Idiota i kretynka spotkali się na zbyt małym obszarze i ucierpieli na tym będący w pobliżu ludzie.
. Jednocześnie jest zakaz jazdy z prędkością niższą niższą niż 40km/h (zakaz poruszania się dla pojazdów nie mogących osiągnąć takiej prędkości).
Taki chuj, jak słonia nos. Na autostradzie nie ma czegoś takiego, jak prędkość minimalna. Tu masz chociażby artykuł o tym. Akurat dzisiaj byłem na teorii na kategorię D i instruktor powiedział to samo. Nie ma limitów minimalnej prędkości na autostradzie. Jedynie warunki techniczne pojazdu mówią o tym, że pojazd powinien osiągać co najmniej 40 km/h. Osiągać nie oznacza poruszać się z taką prędkością.
Mnie też wkurwia jak jadę sobie spokojnie 420km/h a nagle jakaś cipa wpierdala się na pas do wyprzedzania z prędkością 220km/h... Tu nie mandaty by pomogły tylko kula w łeb!
Grafa przynajmniej fajna na tym plestejszyn?
...Troche czasu zajęło mi znalezienie odpowiedniego programu, nauka jego obslugi, powyliczanie predkosci, czasow i odleglosci na podstawie powyższego wideo ...
Świetnie, tylko szkoda Twojego wysiłku. Nie przekonasz nieprzekonanych a tym, co wiedzą lepiej argumentować nie musisz...
Są takie nieucywilizowane kraje jak dzika Norwegia, gdzie do takich sytuacji praktycznie nie dochodzi (nawet nasi jeżdżą tam z prędkościami co do kilometra - jak 50 to 50 itp.). Są też landy zindustrializowane i nowoczesne, jak dla przykładu Rosja, gdzie tacy kierowcy jak gość z BMW mogą brać korepetycje z procedur uprawiania hazardu na drodze.
Bo też takie zachowanie na drodze to brawura, chojractwo i nieodpowiedzialność - czyli rosyjska ruletka.
500PLN mandatu za zdemolowanie samochodu w warunkach opisanych materiałem video? Ktoś tu się z chujem na rozumy zamienił... Brak słów.
Gdzie wy, kurwa, widzicie śnieg na jezdni? Warunki śmiało pozwalają nawet motocyklem jechać tutaj przepisowe 140, więc nie pierdolić mi tutaj farmazonów.
Pewnie sami lusterka z matizów wyrzuciliście albo same odpadły i jeździcie jak ostatnie pizdy. Nie umiesz panować w stopniu podstawowym nad samochodem to kup sobie konia i wóz lub bilet na PKS.
Geniuszu sądowy a skąd wiesz, że bolid jechał lewym pasem? Mógł zapierdalać prawym i dopiero zmieniać pas przy nieudanym wyprzedzaniu. Nikt z komentujących nawet nie wziął tego pod uwagę. No bo przecież beemką nikt nie jeździ prawym. Na filmie widać tylko BMW na prawym pasie. Zatem swoją analizę opartą na domysłach wsadź sobie w anus.
Kierowca jadący lewym pasem jechał absolutnie zgodnie z przepisami. Może wyprzedzać jak chce i ile chce tak aby nie przekroczyć dopuszczalnej prędkości. Kierowca który przyjebal to zwykły bandyta drogowy. Za to powinien być zarzut usiłowania zabójstwa i dozywotni zakaz prowadzenia wszystkich pojazdów.
Ten pierdolony jebany dzikus mógł zabić niewinnych ludzi bo mu ścisnelo jaja że ktoś jedzie wolniej niż potrafi jego super maszyna. Człowiek z taka pogardą do życia innych, lekceważacy prawo, nie ma prawa jeździć samochodem.
Auta są dla ludzi odpowiedzialnych.
Jestem zszokowany że bełkot Velture znalazł tyłu zwolenników. Velture już tak ma że piszę to co prosty lud chce przeczytać... Nie wiele ma to wspólnego z prawda
Nauczycie się jeździć zgodnie z przepisami i przestańcie obwinia za wypadki ludzi którzy jeżdżą wolno jebani idioci.
Zrozumcie że nie jest zajechaniem drogi sytuaca gdy ktoś jadcy prawidłowo nie przewidział że kretyn za nim bedacy w lusterku na horyzoncie jedzie 200 i zrównania się z wami za pół sekundy.
Kolejny przedstawiciel PSJ*
Gorzej niż tirowcy bo wpierdala się na pas do wyprzedzania i wyprzedza nie 1km/h szybciej tylko 0.1km/h aby po 10 kilometrach wyprzedzić typa.
0:03 mija ten pachołek informujący o kilometrze.
0:07 mija następny.
Czyli w 4 sekundy pokonał 100 metrów co daje nam 25m/s więc jechał 90km/h
Zajebista prędkość do jechania lewym pasem autostrady gdzie można jechać 140km/h
*PSJ - pizdowaty styl jazdy.
Jeden wart drugiego. Kołek blokujący lew pas na autostradzie (!) i wieśniak w beeemce, dla którego naciśnięcie hamulca oznacza obrazę buraczanego majestatu.
Kierowca jadący lewym pasem jechał absolutnie zgodnie z przepisami. Może wyprzedzać jak chce i ile chce
Piszesz a nie wiesz. Nie mozna blokowac lewego pasa albo jechac.sobie nim bo ktos ma taki kaprys. Wjezdzamy na lewy wyprzedzamy i wracamy na prawy. Za jazde lewym pasem w innych okolicznosciach niz wyprzedzanie jest mandat do 500zl i punkty. Jak nie wierzysz to sprawdz w KD.
Na filmie nagrywajacy nie wyprzedza tylko bolkuje lewy pas. Nawet zestawem z kagancem szybciej wyprzedzam niz nagrywajaca. Takie mameje prowokuja tylko niebezoieczne sytuacje.
LEWY PAS TYLKO DO WYPRZEDZANIA.
Zal mi tylko ludzi ze skody. Sa.ofiarami spotkania dwoch nieudacznikow drogowych.
Ile to on jechał? 80? 90? a BMW to pewnie z tyśiąc pińcest!
Pomiary dokonane na podstawie filmiku:
1.prędkość samochodu wyprzedzającego skodę dalej "SWS":
103,95 - pomiar na podstawie słupków na odcinku 200m
102,00 - pomiar na podstawie znaków drogowych na odcinku 204m(od początku pasa do początku następnego naliczyłem 12m w google maps w dokładnie tym miejscu)
2.prędkość BMW, tu pomiary były bardzo trudne, szacowana różnica między prędkością BMW a SWS:
od 192 do 86, ze średnią 118 z 10 pomiarów.
od rozpoczęcia manewru przez SWS do minięcia go przez BMW mija jakieś 6,2[s] Co nawet przy prędkości rzędu 230 powinno dać
czas na wyhamowanie przed skodą, zakładam że kierowca BMW chciał wykonać szykanę pomiędzy samochodami ale za późno zorientował się że skoda nie jedzie 135 tylko jakieś ~90(nie sprawdzałem). Ale może się mylę (nie chce mi się liczyć tego i chyba nie bardzo się da).
Podsumowując,
Kierowca skody - niewinny
Kierowca SWS - niewinny ale powinien w przyszłości na drogach szybkiego ruchu lepiej planować manewry.
Kierowca BMW - winny spowodowania wypadku i nie 500PLN a 5 lat bez prawa do prowadzenia pojazdów mechanicznych + kluczem do kół w mordę za brak poszanowania czyjegoś życia
Taka jest moja opinia, zapraszam do debaty.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów