Gorzej niż tirowcy bo wpierdala się na pas do wyprzedzania i wyprzedza nie 1km/h szybciej tylko 0.1km/h aby po 10 kilometrach wyprzedzić typa.
0:03 mija ten pachołek informujący o kilometrze.
0:07 mija następny.
Czyli w 4 sekundy pokonał 100 metrów co daje nam 25m/s więc jechał 90km/h
Zajebista prędkość do jechania lewym pasem autostrady gdzie można jechać 140km/h
*PSJ - pizdowaty styl jazdy.
Gorzej niż tirowcy bo wpierdala się na pas do wyprzedzania i wyprzedza nie 1km/h szybciej tylko 0.1km/h aby po 10 kilometrach wyprzedzić typa.
Zajebista prędkość do jechania lewym pasem autostrady gdzie można jechać 140km/h
Chyba cię pojebało. Debil z BMW miał sporo czasu na reakcję i mógł zwolnić ale nie musiał prawym wyłykać frajera. Okazało się, że ślisko i nie wyrobił. Wszystkie systemy elektroniczne nie są wstanie wyeliminować niedojeba za kierownicą. Poszkodowani mieli farta bo dwie sekundy później i skrobali by ich z filara wiaduktu.
Kolejny przedstawiciel PSJ*
co nie zmienia faktu, że ten z BWM zapierdalał zdrowo ponad 140. Dla kierowcy BMW mandat 500 zł, dla blokującego lewy pas ostrzegawczy lej na ryj od policjanta powinien być przewidziany w k. drogowym
1.Ograniczenie do 140km/h jak sama nazwa wskazuje jest OGRANICZENIEM. To oznacza, że nie możecie jechać szybciej niż 140km/h. Jednocześnie jest zakaz jazdy z prędkością niższą niższą niż 40km/h (zakaz poruszania się dla pojazdów nie mogących osiągnąć takiej prędkości). Nagrywający zachował te widełki wg kolegi oceniającego prędkość na 90km/h
2.Prędkość MUSI być dostosowana do warunków panujących na drodze. Droga na filmie jest w zimie (możliwe oblodzenie, błoto śniegowe) i asfalt jest nieco zażółcony, co wskazuje na obecność PIASKU.
Obniżona prędkość i ostrożne wyprzedzanie są wręcz niezbędne po jeździe po zapiaszczonej drodze.
3.Wprzedzający może wyprzedzać nawet z różnicą 1km/h jeśli ma taką potrzebę lub uzna, że jest taka potrzeba.
4.Nagrywający i wyprzedzany jechali tak jak powinni w takich warunkach.
5.Być może wyprzedzany jechał na dziennych, ale świateł bmw też nie bardzo widać więc może to być kwestia słabej jakości kamerki.
Gość w BMW zdecydowanie nie zachował ostrożności. Ci, którzy jechali w skodzie - po prostu nie wierzę, że nic im się nie stało. Ja przy dużo, dużo mniejszym uderzeniu w tył złamałem fotel kierowcy a kark i głowa mimo zagłówka (w który wcelowałem głową na szczęście) bolały mnie jeszcze kilka dni. Nie chce mi się wierzyć, że opis jest prawdziwy - ew. zmiana kwalifikacji może później nastąpić, jeśli pójdą do szpitala.
Zal jedynie ludzi jadacych normalnie prawym pasem. Dobrze ze nic im sie nie stalo. Tym BMW to chyba jechal jakis nie normalny czeresniak.
Rozumiem to tak - jak widze w lusterku, że ktoś zapierdala- a będąc na autostradzie można się spodziewać i nie powinno dziwić, że ktoś zapierdala, to siedzę grzecznie na swoim pasie i czekam aż zapierdalający pojazd mnie minie- bo może mnie nie zauważyć, lub zauważyć nie w porę, bo mogą być kiepskie warunki i może nie wyhamować do mojej niedostosowanej do rodzaju drogi prędkości i wiele innych czynników, które sprawiają, że jednak lepiej poczekać te parę sekund.
Oraz..... jeżeli pojazd przede mną jedzie z taką samą prędkością a mnie jak widać na załączonym wyżej filmie się nie spieszy - to nie próbuję przez następne 3 kilometry wyprzedzać- po chuj ?
A co do gościa w BMW - to był pewnie milionowy pojazd, który wyprzedzał prawym pasem, bo niestety na polskich drogach nie da się inaczej - i tłumaczenie, kurwienie , trąbienie i błyskanie światłami tego nie zmienią.
a to, że zjebał ten manewr.... no cóż ... szkoda tylko tych , w których wjechał .
Reasumując - najlepszym rozwiązaniem byłoby , gdyby ten w BMW jebnął w tego co zaczął wyprzedzać - jeden i drugi miałby nauczkę
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów