Poniżej wklejam filmik z mojego latania w DCS na SA-342 Gazelle - tam dobrze widać jak działa wstążeczka.
Są jeszcze śmigłowce poziomego startu płatowce i dwu płatowce
Chyba jednak nie.
"Śmigłowiec (również helikopter gr. héliks, D. hélikos – skręcony; pterón – skrzydło) – statek powietrzny cięższy od powietrza (aerodyna), wytwarzający siłę nośną głównie w wyniku oddziaływania powietrza na jeden lub większą ilość napędzanych wirników o osiach zasadniczo pionowych"
Czyli samolot wyposażony w śmigło, to nie jest śmigłowiec.
Chyba jednak nie.
"Śmigłowiec (również helikopter gr. héliks, D. hélikos – skręcony; pterón – skrzydło) – statek powietrzny cięższy od powietrza (aerodyna), wytwarzający siłę nośną głównie w wyniku oddziaływania powietrza na jeden lub większą ilość napędzanych wirników o osiach zasadniczo pionowych"
Jakie starty jakie płatowce jakie śmigła ??!! Co wy z kobietami robicie ? Teraz już wiem czemu wolą być lezbami lgbt itp.
może usłyszał od przełożonego przez słuchawki "śmiało, zmieścisz się"?
Ja bym stawiał na brata...
Najlepsza margaryna
latanie na niskim pułapie we mgle nad zalesionymi wzgórzami to idiotyzm bo uderzenie łopatami w wierzchołki drzew to juz tylko konsekwencja debilizmu... amatorzy z pierwszej łapanki a nie piloci, ha tfu!!
Znawca się znalazł!! sam jeżdżę widłakiem po mocno nachylonym terenie z ładunkiem 3 tony i wiem co to ostry skręt z takim ciężarem tak jak na tym filmiku ostro skręcił ciężar przeciążenie a nie drzewo
Chyba jednak nie.
Tak tak a auto które radio wozi to nie radiowóz. W dupie mam brak logiki w nazewnictwie. A tobie radzę wyluzować i na odstresowanie zakręcić śmigłem to też będziesz śmigłowiec
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów