Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
W zakładach pracy trzeciego świata jeszcze nie odkryli różnicówek.
Zaliczamy się do nich niestety. Różnicówka droga a bez niej wszystko działa. "Panie nie naciągniesz mnie pan ja się znam"
Zaliczamy się do nich niestety. Różnicówka droga a bez niej wszystko działa. "Panie nie naciągniesz mnie pan ja się znam"
Ile może kosztować różnicówka i jej zamontowanie? Taniej niż nowy pracownik? Pytanie do ekspertów
Ile może kosztować różnicówka i jej zamontowanie? Taniej niż nowy pracownik?
W wielu januszofirmach brak przeglądów instalacji to norma, a co dopiero jakakolwiek modernizacja.
napięcie 380 Volt go popieściło.
Różnicówka by wybiła gdyby miała szanse zadziałać.
Przebicie i idź pan w huj.
Ile może kosztować różnicówka i jej zamontowanie? Taniej niż nowy pracownik? Pytanie do ekspertów
Jeśli instalacja jest typu TN-C to wyłącznik różnicowoprądowy nie zadziała w przypadku pojawienia się napięcia na metalowej obudowie urządzenia gdyż nie wykryje on prądu płynącego przez przewód PEN jako prąd różnicowy. I zakładam że tak jest w tym przypadku. Dlatego wręcz nie wolno w takich instalacjach stosować różnicówek. Trzeba modernizować całą instalację a nie wyposażać się w złudną ochronę.
Jeśli instalacja jest typu TN-C to wyłącznik różnicowoprądowy nie zadziała w przypadku pojawienia się napięcia na metalowej obudowie urządzenia gdyż nie wykryje on prądu płynącego przez przewód PEN jako prąd różnicowy. I zakładam że tak jest w tym przypadku. Dlatego wręcz nie wolno w takich instalacjach stosować różnicówek. Trzeba modernizować całą instalację a nie wyposażać się w złudną ochronę.
I w przypadku, gdy prąd płynie przez takiego pracownika do ziemi, to też różnicówka nie zadziała?
Bo właśnie po to są różnicówki.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów