18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Moby_Dick 2018-02-22, 9:55
Ptaki wymusił pierwszeństwo, nie miały zgody na start.

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza.
Zgłoś
BKKWK 2018-02-22, 10:27 2
A gdzie był sokolnik? Pewnie leżał pijany pod wieżą.
Zgłoś
JG800 2018-02-22, 10:35 25
Walnięcie w ptaka zawsze jest nieprzyjemne.
Zgłoś
dennissliwa 2018-02-22, 10:40
Obiad złapał
Zgłoś
nowynick 2018-02-22, 10:58 1
przykleił się jak jebany komar
Zgłoś
favi_fav 2018-02-22, 10:58 1
Hmm w szybę - ok, słyszałem o pancernych - zakładamy, że w samolotach mają najtwardsze z możliwych. Jednak co s silnikami? Co wtedy jak takie małe gówienko wpadnie? Co jak jakieś większe bydle, Orzeł jaki albo co? Widziałem kiedyś mielonkę w turbinie, ale bez wyjaśnień czy już na ziemi czy w locie i bezpiecznie wylądował. Może uwalić samolot wciągnięcie jakiego latającego zwierza?
Zgłoś
LaChupacabra 2018-02-22, 11:12 1
Cytat:

mm w szybę - ok, słyszałem o pancernych - zakładamy, że w samolotach mają najtwardsze z możliwych. Jednak co s silnikami?

Silniki też są zasłonięte pancerną szybą. Wszystko ogarnięte ziomeczku!
Zgłoś
hellbwoi 2018-02-22, 11:12 8

i ten wątek polecam

jetforums.net/threads/bird-strikes.1300/
Zgłoś
jackalski 2018-02-22, 11:18 1
favi_fav napisał/a:

Hmm w szybę - ok, słyszałem o pancernych - zakładamy, że w samolotach mają najtwardsze z możliwych. Jednak co s silnikami? Co wtedy jak takie małe gówienko wpadnie? Co jak jakieś większe bydle, Orzeł jaki albo co? Widziałem kiedyś mielonkę w turbinie, ale bez wyjaśnień czy już na ziemi czy w locie i bezpiecznie wylądował. Może uwalić samolot wciągnięcie jakiego latającego zwierza?

Jak to co? Serwis

Tak wygladał silnik w A320 jak w nim mewa się zapętała

A czy może uwalić, tak, może. Słynne wodowanie na Hudson było spowodowane właśnie przez ptasią mielonkę z tego co pamiętam. Nie mówiąc już o całej masie awionetek itp.

Swoją drogą, ptak może przebić się przez poszycie samolotu, a niektórym trudno uwierzyć, że drzewo może urwać kawałek skrzydła i wymyślają ładunki wybuchowe… :/
Zgłoś
Moby_Dick 2018-02-22, 11:34 3
favi_fav napisał/a:

Miałem przyjemność doświadczyć lotu z wlatującym ptakiem w silnik. Przy podejściu do lądowania na lotnisku Robin Hooda, jeszcze sporo nad ziemią wleciał ptak - o czym dowiedzieliśmy się na ziemi - o tym, że to ptak. Podczas lotu była tylko turbulencja i dźwięk strzału w silniku. Dodatkowo w samolocie można było usłyszeć parę głośnych - O Jezu, O Boże.. Samolot wylądował normalnie. A druga sytuacja była na tym samym lotnisku, tylko, że nie leciałem, a czekałem na samolot i patrzyłem jak ląduje ten, którym za chwile miałem lecieć. Nad samą ziemią ptak wleciał w silnik, tylko dymek poszedł. Niby wszystko było ok, zaczęli wpuszczać do samolotu, ale po kilkunastu minutach kazali wyjść i czekać, że chyba większa usterka. Kraj jukej, więc raczej megamózgów dużo tam nie ma, było trzeba czekać na mechaników do sprawdzenia silnika z Manchesteru W sprawie lotu dezorientacja, przesuwany o godzinę itp. Nie można było wyjść z poczekalni - tej po odprawie. Wieczorem ( lot miał być rano) Poinformowali, że dadzą drugi samolot, bo w tamtym poważna usterka... Drugiego dnia - cały czas pasażerowie na lotnisku w poczekalni podstawili samolot, okazało się, że jednak ten w którego wleciał ptaszek. Lot standardowo tylko dwie godziny, ale chyba nawet w Watykanie ludzie tak głośno się nie modlą jak podczas tego lotu.. niby naprawionym samolotem.

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza.
Zgłoś
janlew 2018-02-22, 12:21 1
Jako że temat na czasie, to sprawdźcie czy ktoś nie widział żydów rozsypujących proso, na pasie startowym.
Zgłoś
C................I 2018-02-22, 12:23
Chciał się zabrać na gapę...
Zgłoś
arekkomp 2018-02-22, 12:57
Dodam jeszcze, że samolot pilotował Polak, na którego kanale youtube jest umieszczony ten film.
Zgłoś
TeaWithLemon 2018-02-22, 15:26
beda golabki na obiad..
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów