📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
🔥
Składanka traktorów zagłady i maszyn rolniczych
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
The.prophecy napisał/a:
Nie wolno wyprzedzać pojazdu uprzywilejowanego w terenie zabudowanym. Na tym nagraniu nie widać w żadnym momencie pojazdu uprzywilejowanego (chyba, bo możliwe że tylko an nagraniu nie słychać syreny).
Ustawa z dnia 20.06.1997 r. Prawo o ruchu drogowym Art. 53. ust. 1 punkt. 2) : "pojazd wysyła jednocześnie sygnały świetlny i dźwiękowy; po zatrzymaniu pojazdu nie wymaga się używania sygnału dźwiękowego;". Jadący radiowóz bez sygnałów dźwiękowych i świetlnych jest zwykłym uczestnikiem ruchu. Dopiero po włączeniu "syren" staje się pojazdem uprzywilejowanym.
@up a o czym ja napisałem? Widać tylko sygnały świetlne, nie słychać syren więc nie jest to uprzywilejowany.
Ale tak to jest jak czyta się tylko pierwsze zdanie i zaczyna pyskować.
P.S. jesteś organem uprawnionym do odbierania uprawnień?
Ale tak to jest jak czyta się tylko pierwsze zdanie i zaczyna pyskować.
P.S. jesteś organem uprawnionym do odbierania uprawnień?
@The.prophecy zwracam honor i wyrażam ubolewanie nad swoją głupotą! Przepraszam, nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi. Poprawiłem swój post, który stał się uzupełnieniem Twojego. Sorka jeszcze raz
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów