Bardzo ładny i niebezpieczny łuk elektryczny. Doszło do przebicia izolatora jakim jest powietrze poprzez zmniejszenie odległości miedzy przewodami.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dobrze by było, gdyby te ruskie głąby taki łuk pierdo*** Skwarki razy dwa
to dlatego poszedł mi zasilacz w kompie wraz z procesorem, płytą główną, kartą graficzną i ramem :O
kuropatwa121 napisał/a:
to dlatego poszedł mi zasilacz w kompie wraz z procesorem, płytą główną, kartą graficzną i ramem :O
jakbyś miał markowy to by Ci nie poszedł.
Tak to jest ludzie oszczędzają na najważniejszym elemencie a potem płacz że wszystko się spaliło. Chytry dwa razy traci..
Kiedyś ja i cały pociąg widzieliśmy na własne oczy takie wyładowanie od trakcji kolejowej do poręczy od schodów na dworcu kolejowym, dobrze że tam nikogo nie było. Kiedyś też takie wyładowanie z trakcji kolejowej wywołało mały pożar (była susza) koło mojego domu. Ogólnie niebezpieczne są takie wyładowania.
@ Bambus3k - to co tam mieliście, to jakaś popierdółka. Za czasów studiów, na laboratorium techniki wysokich napięć robiliśmy konkretne fajerwerki, niestety nagrań brak...
szkoda, że ich nie pierdolło.
18m nie było
18m nie było
Kuzwa nie przeczytałem tytułu. Ale żem sie ku.wa wystraszyl !! ja pier...dole myslalem ze z tego lasu cos wyjdzie.
Bo elektryk jak saper - raz się myli
Są brzozy, jest niezłe pierdolnięcie znienacka... coś mi to przypomina.
Z kumplami zrobiliśmy to prościej. Linie średniego napięcia do tego drut żebrowany o długości jakiegoś metra. Rzucaliśmy po kolei kto trafi. Efekt? Je*nięcie jak z bomby, ogień na linach i brak prądu w kilku okolicznych wsiach.
Bezcenne !
Bezcenne !
ale kazdemu kolo ch...ja to lata, popisujecie sie ukonczeniem technikum elektrycznego czy chuj wie jakiego o podobnym kierunku "studiow" - myslisz ze technikum zrobi z ciebie faceta - odwroc sie i zobacz kto cie je...ie
Bardzo chujowo otagowane, o mało nie powtórzyłem tematu. Prąd,Rosja,powietrze...Hemoglobina, mistyfikacja, woda, ziemia,powietrze... A zwarcie, albo krótkie spięcie to już nie przyszło do łba napisać...
Poza tym, ja tam nie widzę żadnego zmniejszenia odległości miedzy przewodami. Zwyczajne zwarcie drucikiem zrobił, co widać.
Poza tym, ja tam nie widzę żadnego zmniejszenia odległości miedzy przewodami. Zwyczajne zwarcie drucikiem zrobił, co widać.
hiddenattack82 napisał/a:
ale kazdemu kolo ch...ja to lata, popisujecie sie ukonczeniem technikum elektrycznego czy chuj wie jakiego o podobnym kierunku "studiow" - myslisz ze technikum zrobi z ciebie faceta - odwroc sie i zobacz kto cie je...ie
Masz jakieś analne doświadczenia życiowe... ale w sumie koło chuja mi to lata.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów