polskie napisy dostępne na YT - /watch?v=9OPqYICAKw4
polskie napisy dostępne na YT - /watch?v=9OPqYICAKw4
Za nim zaczniesz pisać głupoty to ogarnij ile nauczyciele w USA zarabiają ... średnio jest to 53550 rocznie, czyli 4,5k miesięcznie. Co daje nam przy dzisiejszym przeliczeniu około 14337zł na miesiąc...Więc przestań pierdolić i udawać ,że coś wiesz. Więc .
A jeżeli miałeś na myśli Polskę to tym bardziej , bo minimalna płaca to 1600 zł nauczyciel zarabia 700zł.
Szlag trafia człowieka jak czyta takie pierdoły pisane przez gimbusiarnie, która wiedzę nt. otaczajacej jej rzeczywistości czerpie z kwejków. Nie wiem gdzie nauczyciele zarabiają po 700 zł ale na pewno nie w Polsce. W Polsce nauczyciele zarabiają od 2,5 tys. do 4,7 tys. w zależności od stażu i tytułu. Nie wliczając oczywiście setek absurdalnych dodatków finansowych (np. za stanie przy tablicy lub, dodatek mieszkaniowy, motywacyjny itd.) z racji złodziejskiej karty nauczyciela. Nie wspomnę już o 2 miesięcznym "urlopie" każdego roku.
A co mamy w zamian? Zidiociałą gimbusiarnie, która nawet nie ma pojęcia ile mamy województw czy kiedy wybuchło Powstanie Warszawskie.
Szlag trafia człowieka jak czyta takie pierdoły pisane przez gimbusiarnie, która wiedzę nt. otaczajacej jej rzeczywistości czerpie z kwejków. Nie wiem gdzie nauczyciele zarabiają po 700 zł ale na pewno nie w Polsce. W Polsce nauczyciele zarabiają od 2,5 tys. do 4,7 tys. w zależności od stażu i tytułu. Nie wliczając oczywiście setek absurdalnych dodatków finansowych (np. za stanie przy tablicy lub, dodatek mieszkaniowy, motywacyjny itd.) z racji złodziejskiej karty nauczyciela. Nie wspomnę już o 2 miesięcznym "urlopie" każdego roku.
A co mamy w zamian? Zidiociałą gimbusiarnie, która nawet nie ma pojęcia ile mamy województw czy kiedy wybuchło Powstanie Warszawskie.
O kurwa, to mnie teraz rozjebałeś, 2,5k do 4,7k zł
O kurwa, to mnie teraz rozjebałeś, 2,5k do 4,7k zł
U mnie nauczycielka przyznała, że zarabia 4,5k zł i że według niej to zbyt mało. Nauczyciele akurat mają dobre wypłaty jak na polskie warunki.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów