edit: dodana piękna cenzura.
edit: dodana piękna cenzura.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
mimo ze podales poprawne odpowiedzi i wytlumaczyles czemu tak jest to nadal sie znajduja inni co twierdza ze wiedza lepiej. i wez tu miej racje posrod bandy debili
@michal2000
mimo ze podales poprawne odpowiedzi i wytlumaczyles czemu tak jest to nadal sie znajduja inni co twierdza ze wiedza lepiej. i wez tu miej racje posrod bandy debili
Nie no nie osłabiaj mnie , bo według ciebie i michała2000 gdy koleś miał 4 lata to jego siostra była dopiero w planach i jako plemnik przeskakiwała z jajka na jajko
Eh Sadolowa inteligencjo Pytanie wbrew pozorom jest podchwytliwe i nie ma jednej odpowiedzi na nie.
Po pierwsze zwrot "dwa razy mniej" jest zwrotem językowo niepoprawnym i używany jest jedynie w mowie potocznej i problem z tym zwrotem jest taki, że potraktowany dosłownie ma inne znaczenie od niepoprawnego znaczenia potocznego.
Gdyby wziąć to wyrażenie na logikę i potraktować je dosłownie to trzeba by wziąć dwa razy wiek brata (8 lat) i odjąć od jego wieku (bo dwa razy mniej) czyli wychodziłoby, że siostra miała -4 lata.
Tymczasem, większość ludzi zakłada, że skoro zwrot "X razy więcej" oznacza pomnożenie czegoś przez X to analogicznie po zmianie na "X razy mniej" powinniśmy użyć działania odwrotnego do mnożenia czyli dzielenia. Jest to błędna analogia ale niestety bardzo popularna w ostatnich latach. W tym przypadku siostra miałaby 2 lata.
A więc logicznie poprawna odpowiedź to 92 lata (jeśli założymy, że siostra mogła mieć w jakiś sposób -4 lata) a jeśli zrozumiemy ten zwrot w sposób potoczny i niepoprawny to 98 lat.
Więc drodzy Sadole uważający, że jedyną odpowiedzią jest 98 - czas wrócić do szkoły
Olaboga przenieśli się z dyskusją z Facebooka na sadistica
X razy mniej jest jak najbardziej poprawne. Jasio ma dwa razy mniej jabłek/lat/zapałek niż Marysia. Jeżeli Marysia ma 4 jabłka to Jaś ma 2. Pokolenie debili.
ale czemu by tak się nie upierać, że to 50. ta odp jest również logiczna ponieważ większość ludzi tak pisze
Dajcie mi adres, kuszę i dwa bełty. Kurwa po co taki człowiek żyje? Chętnie wyrwę chwasta.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów