18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Labeliteteta 2013-12-29, 20:07
„2 razy mniej” to frazeologizm i znaczy „podzielić coś przez 2”, tak samo jak „3 razy mniej” znaczy „podzielić coś przez 3”.
I tak, jest to poprawne językowo, a wynik to 98, debile...
Zgłoś
Generall14 2013-12-29, 20:18
No kurwa, wiedziałem że przeciętny użytkownij twarzoksiążki to tępy chuj. Ale że tutaj jest dokładnie tak samo to jest dla mnie mała niespodzianka. Ci co głoszą swoje chore wywody powinni wysłać swoim nauczycielom odszkodowania za stracony czas.

No chyba, że to jest świadome trolowanie, to wtedy penis Wam w dupe za szerzenie herezji.
Zgłoś
Gordon 2013-12-29, 20:19
Dziękuję, dziękuję, dziękuję. Właśnie sprawiliście, że uśmiałem się jak od dawna na dobrej komedii.

Z drugiej strony jestem przerażony. Co prawda miałem w podstawówce 25 lat temu koleżankę, która kończąc ją dalej nie umiała odejmować liczb ujemnych, ale ŁUDZIŁEM się, że poziom edukacji jednak choć trochę wzrósł. Łudziłem się.

Przy okazji smutna konstatacja - poziom kretynizmu na sadolu zaczyna osiągać wartość równą kwejkom i pudelkom.
Zgłoś
thewhitestar 2013-12-29, 20:21
Wcale mnie to nie dziwi. Pamiętam pewną zagadkę z dzieciństwa: 'cegła waży pół cegły i 1kg, ile waży cała cegła?' Stosunkowo niedawno przypomniałem sobie o niej i zacząłem przepytywać znajomych... Kurwa masakra, ja będąc małym brzdącem potrafiłem bez problemu tą ekhm.. "zagadkę" rozwiązać bez problemu, natomiast masa moich znajomych w wieku 20+ miała ogromne problemy, w tym studenci kierunków technicznych (!!). Byli też tacy którzy twierdzili i upierali się że tego "nie da się rozwiązać". Naprawdę, sceny rodem z matura to bzdura. Dlatego teraz już żadna głupota mnie nie zdziwi. I tu nie chodzi o matematykę, tylko o zwykły olej w głowie i logiczne myślenie.
Zgłoś
muraaas 2013-12-29, 20:28
Mi podanie wyniku 98 zajęło mnie więcej tyle ile przeczytanie tego zadania, a od podstawówki (prawie 20 lat temu) z matmy przechodziłem na miernych. Więc ja się pytam: jak ci ludzie kończyli szkoły ??!!
Zgłoś
Patrysio 2013-12-29, 20:49
odpowiedz:0

bo nie mam siostry
Zgłoś
T0B1 2013-12-29, 20:59
98

z całki policzyłem

"A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają"
Zgłoś
JickChrist 2013-12-29, 21:00
Proszę o link do tego postu, bo kurwa nie wierze.
Zgłoś
platon 2013-12-29, 22:02 1
Czytając takie intelektualne rozterki stwierdzam, że może to i dobrze że niektóre młode osoby w naszym kraju nie mogą znaleźć pracy. Przy takim rozumowaniu mogliby pogryźć łopatę czy też wypić płyn do zmywania naczyń albo co najgorsze pisać w gazetach lub uczyć dzieci I także prosiłbym o link ^
Zgłoś
i................y 2013-12-29, 22:25
Odpowiedź jest w odpowiedziach.
EDIT: Ups, już nie.
Zgłoś
xSamoTix 2013-12-29, 23:24
Wstawiłem ten sam obrazek tyle że bez odpowiedzi na FaceBook'a prawie wszyscy odpowiedzieli 98 więc to pewnie było ustawione że ludzie wpisywali tam takie brednie a żeby nikt nie mówił że dałem to jakimś inteligentnym osobą wstawiłem to na grupę związaną z LoL'em gdzie 85% członków chodzi jeszcze do gimnazjów lub podstawówek.
Zgłoś
wuj_koks 2013-12-30, 0:05
michal2000 napisał/a:

A więc w znaczeniu dosłownym jak pisałem wyrażenie "X razy mniej od N" znaczy tyle co N-(X*N). W mowie potocznej znaczy N/X i jest to całkowicie niepoprawne bo jak można używać słowa "razy" do określenia dzielenia?

Czyli jeśli zgodnie z Twoją pokręconą logiką:
"X razy mniej od N" znaczy N-X*N
to również:
"X razy więcej od N" powinno znaczyć N+X*N

Proponuję wariant następujący: a gdyby siostra miała nagle dwa razy więcej lat od brata (w przyszłości), to jeśli brat ma 4 powinna mieć 12 lat (4 + 2*4) ?!
Zgłoś
i................y 2013-12-30, 0:24
wuj_koks napisał/a:

a gdyby siostra miała nagle dwa razy więcej lat od brata (w przyszłości), to jeśli brat ma 4 powinna mieć 12 lat (4 + 2*4) ?!

Dokładnie. Jak chcesz, żeby miała 8 lat, to musi mieć dwa razy tyle lat, co jej brat.
Zgłoś
platon 2013-12-30, 1:23 2
Spróbujmy może na troszkę łatwiejszych przykładach (wiek, imiona, 2 działania mogą niektórych przerosnąć).

Skoczek numer jeden skoczył 4 metry, a skoczek numer 2 był od niego 2 razy "gorszy" (słowo "gorszy" w tym przypadku oznacza poniżej nie powyżej jak słowo "lepszy")

Dostałeś od Babci 4 złote, Ciocia dała Ci 2 razy "mniej" pieniędzy (słowo "mniej" znów ma kluczowe znaczenie)

Mamo nałóż mi 2 razy "mniej" pulpetów niż wczoraj zjadłem, wczoraj zjadłem ich aż 4 (znów pojawia się słowo "mniej")

Reasumując : Skoczek numer 2 nie mógł skoczyć -4m, Ciocia nie była skąpą żydówką i nie chciała zabrać pieniędzy i także nie zwróciliśmy wczorajszego obiadku mamusi. Większy lepszy potężniejszy mnożymy, a mniejszy gorszy, słabszy itd. dzielimy.

Łatwiej się tego kurwa nie da wytłumaczyć i przy odrobinie umysłowego zaangażowania nawet najcięższe przypadki powinny to zrozumieć

Zgłoś
Ziaba 2013-12-30, 1:41 3
Kurwa naprawde ludzie potrafia byc takimi idiotami? ;d

@michal2000

Tak się dzieje tylko wtedy kiedy pierdolony humanista bierze sie za 'własną interpretacje' zadan matematycznych
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem