18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:43
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:22

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
KrisCFC 2013-09-19, 21:29
Po pierwsze to nie powinien mu koleś w zółtym pomagać zdjąć sztangi ze stojaków...jak sam nie umie dźwignąć to znaczy, że za duży ciężar... o chwycie koledzy wyżej sporo napisali..
Zgłoś
Mólti 2013-09-19, 21:30
typowy koleś z siłowni, idiota
Zgłoś
brylant1412 2013-09-19, 21:30 1
kurwa podniecacie się lordem koksem a wagony z węglem to niema komu wyładować
Zgłoś
Herhard 2013-09-19, 21:38 1
Miał wilgotne dłonie od trzepania kapucyna ?
Zgłoś
qrth747 2013-09-19, 21:39 3
nogi jak patyki, tylko zestaw dyskotekowy
Zgłoś
Dupa_Zza_Krzaka 2013-09-19, 21:50
"Małpi chwyt". Szczerze gratuluję
Zgłoś
Yggdrasil 2013-09-19, 22:13 2
Ja od ponad 3ch lat jade na małpim chwycie i jeszcze żyję Kciuk zapinam tylko na maxach gdy nie jestem pewien czy dam radę dzwignąć. Wiele osób tak robi. Frank McGrath chyba nigdy nie uzył chwytu zamkniętego
Zgłoś
Azra'il 2013-09-19, 22:31
Mógłby jakiś ekspert wytłumaczyć dlaczego małpi chwyt jest dla zawodowców? Bo co, bo wydajniej mięsnie klatki pracują czy jak ? Bo za chuj nie ogarniam :|
Zgłoś
atk123 2013-09-19, 22:32
kurwa aż mnie w coś w klacie ucisnęło jak to obejrzałem
Zgłoś
Yggdrasil 2013-09-19, 22:35
Azra'il, chodzi o to, że jest bardziej ryzykowny, sztanga może się wyślizgnąć z dłoni, co w przypadku chwytu zamkniętego raczej nie będzie miało miejsca. Stąd niektórzy twierdzą, że małpi chwyt może ogarnąc tylko zawodowiec.
Zgłoś
pwnzor 2013-09-19, 22:56 1
Gadanie z tym "małpim chwytem dla zawodowców". Że niby małpi chwyt pozwala wyizolować klatkę? Może i tak, jednak użycie chwytu zamkniętego, a przy tym jeszcze ściśnięcie gryfu najmocniej jak się da angażuje więcej jednostek motorycznych do pracy (układ nerwowy generuje większy bodziec) i nawet skurcz mięśni klatki będzie wtedy silniejszy, co oczywiście przełoży się na większy stopień ich pracy, zaangażowania w trening i możliwości udźwignięcia większego ciężaru, a suma tych czynników zaskutkuje większą liczbą mikrouszkodzeń i większym bodźcem do wzrostu mięśni. Polecam poczytać o neurofizjologii, ewentualnie posłuchać co do powiedzenia ma popularny ostatnio na youtube CT Fletcher (it's still your muthafucking set, etc.). W którymś filmie o bench pressach mówi "squeez the shit out of the bar" i wyjaśnia po krótce to co ja teraz (dla ludzi, dla których słowa kogoś z osiągnięciami będą bardziej wiarygodne niż wypociny jakiegoś "pwnzora " z forum)

Pozdro
Zgłoś
Lemon19 2013-09-19, 23:46
Dla tych co nie wiedzą jaka jest różnica - złap za sztangę i sam sprawdź!
Za Franka Piwo!
A co do tych co uważają, że asekuracja - 2 po bokach jest zawsze pewna - chyba nie widzieliście filmiku na którym koleś mimo asekuracji zmiażdżył sobie klatkę piersiową, usiadł, napił się wody a w szpitalu kopnął w kalendarz. Nieważne jest jaka to asekuracja a kto i w jaki sposób to robi.

Kod:
http://www.sportfan.pl/artykul/sportowiec-nie-zyje-zabila-go-sztanga-zobacz-36815#
Zgłoś
T-Will 2013-09-20, 0:12
KrisCFC napisał/a:

Po pierwsze to nie powinien mu koleś w zółtym pomagać zdjąć sztangi ze stojaków...jak sam nie umie dźwignąć to znaczy, że za duży ciężar... o chwycie koledzy wyżej sporo napisali..

Czy ty byłeś kiedyś na siłowni? Wyciskałeś na ławce? Stojaki po prostu były za niskie i dlatego tamten musiał mu pomóc w początkowej fazie...Druga sprawa to nie marnowanie siły na dźwignięcie ciężaru ze stojaków.
Zgłoś
ferdziu7 2013-09-20, 0:29
Małpi chwyt? Jakoś nie widziałem żeby czarni stosowali takie dziwne techniki
Zgłoś
Sutowendlin 2013-09-20, 2:25
Poruszony tematem postanowiłem podzielić się swoją refleksją oraz opinią na temat owego filmu, "małpiego chwytu", itp.

Zaczynając od filmu. Gdy podbijamy do rekordu a w tym przypadku tak to wyglądało to rzadko kiedy izoluje się kciuki. Dlaczego ? No właśnie widzieliśmy. Przy małym obciążeniu jak np do 100kg jako tako krzywdy można sobie nie zrobić lecz wyciskając 200/250 i dostając takim kowadłem w klatę można sobie co nieco potłuc w środku. A potem kaplica. Co do asekuracji to była prawidłowa przy tym stanie rzeczy. Gość nie miał na celu złapać sztangi i jej wyrwać bo to ogromne obciążenie dla kręgosłupa tylko pomóc wyrwać sztangę do góry gdyby wyciskającemu zatrzymały się ręce w punkcie krytycznym. Nie spodziewał się i nie mógł się spodziewać, że gościowi spadnie sztanga na klatkę.

Odnosząc się do małpiego chwytu. Tak stosuję go często przy robieniu klatki piersiowej... dlaczego ? Dlatego, że to jest ćwiczenie na klatkę piersiową i nie muszę tu angażować przedramion, mięśni dłoni a i niektórzy nawet spinają przy tym " bajceps". Izoluje kciuki po to by większy ciężar odbijał się o klatkę a spożycie tlenowe było mniejsze ( czyli po prostu nie przekładało się na większą ilość mięśni ) co za tym idzie, wykonam więcej serii/obciążenie/powtórzeń.

Aby się mądrzyć to nie trzeba czytać artykułów branżowych a potem wklejać swoje wypociny tylko wystarczy parę lat potyrać, popróbować i tak jak ktoś napisał już, sprawdzić samemu.
Dlatego polecam popróbować serie i tak i tak, ze standardowym obciążeniem i z lekko większym. Ale jak komuś nie wychodzi to niech nie próbuje. Zwykły chwyt też wystarcza. Tyle ile kulturystów tyle i szkół ćwiczenia. Są stare szkoły ( czyt. Arnold S. ) i nowe ( czyt. Ronnie C. ) także, każdy tyra to co akurat działa na jego mięśnie bo każdy ma różną budowę.

Wielu np używa opasek... co za tym idzie, jeżeli gość chciał małpi to mógł zaopatrzyć się w opaski. Sztanga by mu nie poleciała ale i nie wypiął by rąk. Lecz przy biciu rekordu opaska jest jak najbardziej dobra bo tak czy inaczej masz asekuranta i chcąc nie chcąc dygniesz ciężar sam lub z pomocą ale możesz ocenić ile ci brakuje. A ten gość jedyne co może ocenić to to, że najebał talku na ręce, chciał być kozakiem a dużo mu nie brakło, żeby mu się na szyje, ewentualnie zęby zjebał ten ciężar.

End.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem