Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Co Pan umie robić?
Zabijać.
Myślisz że do Afganistanu jadą Ci co chcą? Zaciągniesz się zgłosisz i już jedziesz? Grubo się mylisz w większości wypadków są to ludzie doświadczeni i odpowiednio przygotowani...
Dowód? Nieraz słyszałem (także od żołnierzy) o sytuacjach kiedy żołnierz wysłużył 14 lat (wtedy emerytura była po 15 latach służby) i chuj, kolejnego kontraktu na ostatni rok nie dostał
Tylko, że każdy kto idzie do wojska wie, że szeregowym zawodowym można być maksymalnie 12 lat. Później kontraktu nie przedłużą, bo nie mogą - tak traktuje ustawa o siłach zbrojnych RP i chuj. Każdy to wie, ale potem kiedy staje przed faktem dokonanym to czuje się jak skrzywdzone dziecko.
Takie zasady są chujowe i świadczą tylko o tym, że państwo polskie trwoni pieniądze( wystarczy pomyśleć ile pieniędzy idzie na przeszkolenie żołnierza przez 12 lat ), ale późniejszy płacz również jest żałosny, bo reguły są znane od samego początku.
Myślisz że do Afganistanu jadą Ci co chcą? Zaciągniesz się zgłosisz i już jedziesz? Grubo się mylisz w większości wypadków są to ludzie doświadczeni i odpowiednio przygotowani...
Facet, nie pierdol, ok ? Przygotowani to jadą może specjalsi, ale reszta żołnierzy to miękkie faje. Gadałem z takimi nie raz.
Facet, nie pierdol, ok ? Przygotowani to jadą może specjalsi, ale reszta żołnierzy to miękkie faje. Gadałem z takimi nie raz.
Proszę bardzo mamy kolegę generała chyba ! widać doświadczony gadał z takimi nie raz mając zaledwie 21 lat ! widzę że kariera w wojsku idzie nieźle (pewno tatuś albo wujek siedzi w woju i pcha go w góre)
a co do tych wyjazdów - oprócz doświadczenia tam nabytego , sorry ale taka jest rzeczywistość - gówno mamy
widać doświadczony gadał z takimi nie raz mając zaledwie 21 lat !
Odezwał się bardziej doświadczony w temacie... 23 latek
Jeśli twoje argumenty ograniczają się do wytykania wieku to lepiej zamiast pisać durne posty poświęć czas na czytanie książek albo dokształcanie.
Aha i pewno nosa z poza tej meliny batorego nie wychylasz
a co książek i dokształcania to byś sie zdziwił ale to nie tutaj ok nie róbmy gówna z sadola ...
Dziękuje Dobranoc
A przed wstąpieniem do wojska był świrem na punkcie broni i militariów ASG Paintballe i inne chujemuje jeszcze pamiętam jak przed tym mówił - co tam pojedzie się postrzela i wróci a kaska wpadnie na konto.
Niestety ale wojna to nie Call of Duty
PS. wiadomo że odrazu nikogo nie wezmą po zgłoszeniu się do służby, musi minąć pare lat rzecz jasna
skoro inni to miękkie faje to dlaczego ty tam nie pojedziesz kozaku zajebany , oraz gadałeś z kolegą który ma kolege, którego kuzyn zna gościa, który był tam i wrócił obsrany .
Przede wszystkim gdybyś był w temacie to byś wiedział dlaczego i mój wiek w tym przypadku ma wielkie znaczenie Co nie zmienia faktu, że mam kontakt z kimś kto pracuje w pewnej jednostce w Gliwicach, która wcześniej nazywała się OSŻW, a teraz zwie się AGAT. No i dlatego wiele razy słyszałem opowieści o kozakach, co do woja szli, bo myśleli, że będzie jak na filmach i w grach, a jak pojechali do Iraku czy Afganu to wracali z ciężkimi urazami psychicznymi. I wielu z nich nawet nie musiało wyjeżdżać z bazy, wystarczyło że usłyszeli o kolejnym IED czy widzieli kolejny ostrzał moździerzowy.
Uczyli ich reagowania na takie sytuacja na szkoleniach podobnych do tego wyżej i co ? Fajnie to wyglądało, jak się strzelało ze ślepaków, ale nie kiedy widzieli, że te pociski naprawdę koszą ziemię tuż pod ich nogami.
Oczywiście zdarzają się też ludzie twardzi psychicznie, którzy potrafią działać w takich sytuacjach, ale jest to rzadkość. Większość to miękkie faje, które potrafią się tylko lansować na facebooku.
a co książek i dokształcania to byś sie zdziwił ale to nie tutaj ok nie róbmy gówna z sadola ...
Jak ktoś czyta książki to wyrabia sobie pewne nawyki jak np. stosowanie znaków interpunkcyjnych, pisanie z dużej litery i tak dalej. Tak więc w twoim przypadku bym się nie zdziwił
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów