Dzwon w 0:12
Dla zainteresowanych więcej filmów na FB enduroxmisiek
up gleba ubita od crosa xD
Colato trzeba mieć popierdolone pod kopułą... kurwa szczere pole 100km kwadratowych pola a pedały i tak do siebie lgną..
Teraz to rozjebales Widziales kiedys jak wyglada ziemia po przejezdzie crossa? Cos mi sie wydaje, ze nie. Zobacz jak wygląda tor crossowy, na pewno nie jest ubity, bo taka opona jak sie "wgryzie" to odrzuca kawalki ziemi gdzie sie da
@kenzol nie wiem jakiego rolnika pytałeś ale nieźle pierniczy.
Po takiej ziemi już przejechał 20 tonowy pojazd (zwany kombajnem) koszący, później ciągnik z przyczepką (około 5 ton) a ty pierniczysz na coś co ma 500kg? Kurwa to nawet śladu by nie zostawiło, a że złamie słomę to nawet wiatr to potrafi.
Ziemia uprawną ciężko ubić, nie wierzysz to jedź gdzieś gdzie budują drogę, zobaczysz jak ciężkie maszyny są do tego potrzebne.
Fakt może pojawić się ogień, ale na pewno nie iskra. Niech ci ten rolnik prześle trochę słomy, podpal ją. Zauważysz że pali się jak włosy. Naprawdę potrzebna jest podpałka, aby to podpalić na tyle aby się przemieściło.
Ciągnik ma taką moc, że pługi wchodzą jak w masło w wilgotną glebę. Ten rolnik to chyba na sucho wjeżdża że mu ciągnik nie ciągnie. Z resztą przy takiej powierzchni to nie jeździ się "trzydziestką, a ogromnymi ciągnikami, taki ciągnik rwałby asfalt bez zatrzymywania a tutaj gadasz że problemem są crossy.
Nikt też nie pilnuje pola. Mam to szczęście czy nieszczęście że co rok pomagam w żniwach, więc wiem że po kilka razy się popierdala po obcych polach traktorem z pełną przyczepką, póżniej inni a na koniec jeszcze kombajn.
Chciałeś być fajny, nie wyszło. Zawsze powtarzam zamknij się jak nic nie wiesz. A w tym serwisie ogranicz się do przeczytania swojego komentarza i zaprzestanie klikania Dodaj komentarz.
Na twoim polu, kup je, popracuj na nim a później się zorientuj że to co napisałeś to idiotyzm.
@PeterZ, np. najlepszy sprzęt dostepny na rynku: kombajn Claas Lexion 780, pusty waży 19 ton, a ciągnik Case Quadtrac 620 waży 25 ton.