Nowy Sącz.
Nowy Sącz.
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Co oni auta nie widzieli? ślepi ?
patrzy się lewo,prawo,lewo.
Jeszcze chciałbym dołożyć, że przy każdym kolejnym przekraczanym pasie ruchu, patrzymy przed wejściem na niego, w kierunku nim jadących.
Przez to lewo, prawo, lewo, są sytuacje jak tu, że popatrzyli przed wejściem, widzą że jeden przepuszcza i ciemno wchodzą.
A rozglądać się trzeba ciągle w czasie przechodzenia, właśnie przed każdym kolejnym pasem, na który wchodzimy.
Przy jednokierunkowych też warto sobie wyrobić nawyk, patrzenia się w kierunku jadących, później w druga stronę, czy ktoś nie grzeje pod prąd i ponownie w kierunku jadących w nasza stronę przed wejściem na jednokierunkową.
Niby właśnie przepisy o braku korzystania z urządzeń elektronicznych podczas przechodzenia, miały pośrednio właśnie to na celu, ale jak widać nie działa (przy wchodzeniu na drugi pas, już patrzyli w komórki zamiast w kierunki jadących tym pasem).
to też ostrzeżęnie dla pieszych, kto lubi swoje życie powinien zawsze się rozglądać...
A na chuj? Przepisy przecież chronią. Tutaj przykład doskonały. Obywatel ma być debilem i przekonany o swojej wiedzy. Takiemu wystarczy zasiać ziarno prawdy i mamy wyznawcę wiecznego. Niby tylko pierwszeństwo ale jak wiele mówi o fundamecie tworzonego prawa.
A to że przejście oznakowane jak choinka to bez znaczenia. A to że piesi mieliby pierwszeństwo nawet wg. starych przepisów też. Że kierownik zapierdalał jak idiota po mieście to ok - w końcu po co mi mózg jak mam bmw.
O zwykłej kulturze juz nawet nie wspomnę bo to chyba niewłaściwy kraj.. o takich wynalazkach że silniejszy na drodze musi uważać na słabszego to już wogole...
Zajebiscie sie czyta te komentarze. Piesi winni, to podstawa. Autocipa w bmce - król życia normalnie. Sami geniusze tutaj, a co drugi to w doopie był i gowno widział.
A to że przejście oznakowane jak choinka to bez znaczenia. A to że piesi mieliby pierwszeństwo nawet wg. starych przepisów też. Że kierownik zapierdalał jak idiota po mieście to ok - w końcu po co mi mózg jak mam bmw.
O zwykłej kulturze juz nawet nie wspomnę bo to chyba niewłaściwy kraj.. o takich wynalazkach że silniejszy na drodze musi uważać na słabszego to już wogole...
Tutaj wypowiadają się sami debile, czytaj zawodowi kierowcy. Oni zawsze swoich bronią
Co wy pierdolicie. Pieszy zawsze będzie na przegranej pozycji. ŻADNE ale to ŻADNE przepisy na dadzą mu tarczy ochronnej. Ograniczenie praw pieszych i EDUKACJA , to jedyne rozwiąznie. Natomiast miło się ogląda takie filmiki. Szkoda tylko, że kierowiec z BMW nie jechał szybciej.
Dziękujemy ci za wypowiedź captain obvious... Naprawdę pieszy jest na straconej pozycji? Niesamowite.
Mądrego to i dobrze posluchac. Jakie masz jeszcze dla nas madrosci?
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów