📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:14
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:00
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
alexandrus napisał/a:
Fixacja zgoda, brak techniki jazdy też się zgadzam, ale co do dalszego ciągu nie zgadzam się , opony motocykla są tak wyprofilowane aby podczas wychyłu wzmocnić przyczepność, punkt krytyczny jest wtedy ,kiedy wpadniesz w poślizg, lub za mocno przechylisz moto , oprze się silnikiem/ramą o asfalt, tym samym podrwyając koło i wtedy już koniec. Poza tym nie wiem jak w polskich szkołach, ale w islandzkich uczą manewru przeciwskrętu, który by gościa ocałił. Dodatkowo za mocno pociągnął za hamulec co wybiło go z paraboli skrętu
Punk krytyczny jest wówczas gdy kładziemy motocykl tak mocno, że opona przestaje pracować w zakresie roboczym, czyli dokładnie to samo mieliśmy na myśli - nie wiem z czym się nie zgadzasz, jak teraz uczą w szkołach to nie wiem bo prawo jazdy robiłem dawno temu i nikt o przeciwskręcie nawet nie wspominał a co dopiero uczyć, dowiedziałem się o tym od bardziej doświadczonych motocyklistów i to było niczym objawienie - pokonywanie zakrętów stało się prawdziwą przyjemnością
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów