18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Zabić to ogniem
C................n • 2020-01-06, 18:17
Wszyscy wy, którzy od lat komentowaliście ciekawostki przyrodnicze z Australii tym:

Teraz wiecie, że Bóg istnieje i słucha waszych modłów
Zgłoś
radek225 2020-01-06, 19:11 6
Boga nie ma, a religia to opium dla mas.

"Najlepszą formą obrony jest atak" - Adolf Hitler
Zgłoś
bloodwar 2020-01-06, 19:19 2
Gdyby Bóg istniał zacząłby na pewno wypalanie szkodników na innym kontynencie

"Multikulturowość jest dobra!" - Elin Krantz
Zgłoś
freaky 2020-01-06, 19:48 9
To nie kwestia ingerencji Boga, ale wpływu ekologów-debili, którzy walczyli w Australii o to, aby nie przeprowadzać kontrolowanego wypalania traw. W efekcie wysuszona trawa stanowi spoiwo między kolejnymi drzewami i działa jak podpałka, która trawi lasy sprawniej niż zwykle do tej pory.
Zgłoś
Oponka 2020-01-06, 20:27 2
freaky napisał/a:

To nie kwestia ingerencji Boga, ale wpływu ekologów-debili, którzy walczyli w Australii o to, aby nie przeprowadzać kontrolowanego wypalania traw. W efekcie wysuszona trawa stanowi spoiwo między kolejnymi drzewami i działa jak podpałka, która trawi lasy sprawniej niż zwykle do tej pory.

przypomniało mi się jak sąsiad "kontrolowanie" wypalał trawę za swoim domem. piwo i popcorn się wtedy przydały, gdy z uśmiechem z okna patrzyłam jak razem z matką, sąsiad-debil biega z szypami do śniegu i próbuje to zagasić, bo wiatr zawiał i podeszło im pod dom.
Zgłoś
glesner1910 2020-01-06, 22:08 1
freaky napisał/a:

Akurat ekolodzy- debile się chyba cieszą, przecież to natura. Słoneczko zaświeciło, sucha trawka się podpaliła i eko-ogień pożera kolejne źdźbła. Jak mamy tu jakiegoś eko- debila to proszę o komentarz czy w takiej sytuacji interwencja człowieka w naturę jest potrzebna, czy natura ma sobie zgasić pożar sama?

Wchodzę na sadola żeby sobie zwalić
Zgłoś
freaky 2020-01-07, 0:15 5
Swoją drogą dla osób rozczulających się nad losem środowiska, klimatu etc. Takie pożary mają miejsce co jakiś czas, jak tylko australijska flora zdoła się odbudować i osiągnie pewien kulminacyjny moment. Niemniej zwierzaków oczywiście szkoda...

Zgłoś
Nellum 2020-01-07, 3:38
Dziś w radiu mówili o tym pożarze wypowiadał się jakiś naukowiec i podobno to przez ocieplenie klimatu i niedługo skutki będą i w Polsce może nie takie pożary ale inne. Dziele się z wami tym co usłyszałem jak to są brednie to proszę nie hejtować
Zgłoś
kulawiec 2020-01-07, 13:15 1
Nellum napisał/a:

Dziś w radiu mówili o tym pożarze wypowiadał się jakiś naukowiec i podobno to przez ocieplenie klimatu i niedługo skutki będą i w Polsce może nie takie pożary ale inne. Dziele się z wami tym co usłyszałem jak to są brednie to proszę nie hejtować

W Polsce powinni się modlić na klęcząco o takie skutki. Ile mniej kasy na opał. Ile soli mniej na drogi, paliwa na pługi, ile można prac wykonać ziemnych i budowlanych. Nawet grabarze nie muszą koksownikiem ziemii odmrażać. Woda się nie gromadzi w postaci śniegu, nie zawali się dach na głowę, nie będzie tak intensywnej powodzi. Itd. Itp.
Zgłoś
polakwrocek 2020-01-07, 13:55 1
Gadałem ze znajomą z Australii.
Powiedziała że rząd długo robił wypalanie zapobiegawcze. nawet na terenach lasów.
Bo wtedy spalało się niskie trawy , a wiele zwierzaków po prostu przeczekuje to na drzewach.(są przyzwyczajone do pożarów)
Jednak przez to że przestano robić wypalenia ( bo KURWA MOJE POLE , farmerzy się oburzali jak im kukurydza poszła z dymem czasem)
No to przestali wypalać, biomasy narosło tyle że jak poszły pożary to pali się nie przy ziemi , ale sięga do koron, no i koale nawet na drzewach się wędzą.

Ale oczywiście 45 stopni w cieniu nie pomaga,
Zgłoś
Nellum 2020-01-08, 3:04
dzisiaj mówili,że owszem takie pożary tam to norma co jakiś czas ale tym razem zaczął się jarać jakiś las/puszcza co są tam drzewa co mają w chuj lat a zwierzaki są już martwe w miliardach :/
Zgłoś
czyhanastrychu 2020-01-08, 8:33 1

Kij w oko ekologom?
Zgłoś
Wiewór 2020-01-08, 9:23
Nie przypominam sobie, żeby świat wpadł w taką histerię jak Putin zrzucał na ludzi w Syrii chlor i biały fosfor...
Nagle się pali i wszyscy dostali sraczki.

Każdy myślący człowiek jest ateistą.
-Ernest Hemingway

Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów