📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:40
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
Szkoda mi Franka Mógł se jeszcze pożyć
Nie wiem co to za moda przedstawiania w rekonstrukcjach trzymania broni za magazynek. Obyte osoby z bronią, nie obchodziły się w taki sposób.
piotrek6116 napisał/a:
Nie wiem co to za moda przedstawiania w rekonstrukcjach trzymania broni za magazynek. Obyte osoby z bronią, nie obchodziły się w taki sposób.
Dokładnie, szczególnie jak trzymają stena, co mogło prowadzić do zacięcia magazynka.
Tak nawiasem mówiąc "zabójstwo naziola", pierwsza myśl jaka mi przeszła to jakieś pierdzielenie dzieciaka z antify. Całe szczęscie, że nie miałem racji. Piwko.
Obyte z tą konkretnie bronią. Oryginalnego angielskiego stena nie wolno było trzymać za luźno zamontowany magazynek, dlatego powstał polski z już normalnym, intuicyjnym magazynkiem pionowym.
1:11 - autor filmu mówi o pistolecie maszynowym (jakim oczywiście był Sten) a wstawili zdjęcie karabinku M4. Mało konsekwentne.
Tak, wiem. Czepiam się. Sorry, taka moja natura
Swoją drogą taka ciekawostka dot. zawartych materiałów filmowych.
Do zamachu doszło przy al. Ujazdowskich 23, a rekonstrukcja filmowa została nagrana kilka ulic dalej, na złączeniu ulicy Senackiej (Kancelaria Prezydenta RP) i ulicy Frascati.
Tak, wiem. Czepiam się. Sorry, taka moja natura
Swoją drogą taka ciekawostka dot. zawartych materiałów filmowych.
Do zamachu doszło przy al. Ujazdowskich 23, a rekonstrukcja filmowa została nagrana kilka ulic dalej, na złączeniu ulicy Senackiej (Kancelaria Prezydenta RP) i ulicy Frascati.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów