Jest z Podlasia. Tam
Nie ważne jak szkołę byś zakończył, to nadal po polsku mówić nie będziesz potrafił.
To prawda, ale ty sam nie jesteś chyba zbyt yntelygentny. Ciśniesz z gościem a sam piszesz z błędami.
U nas w elektrociepłowni był taki jeden mądry inaczej stażysta, który wszedł do stacji. Elektryk mało nie zesiwiał i zasłabł, jak to zobaczyl. Na szczęście prąd był wyłączony bo miało tam być coś robione ale procedury są takie że najpierw ma elektryk specjalnym kocem tam pomachać sprawdzić czy na pewno wszystko się zgasiło jak trzeba bo w razie jakiejś awarii z osoby, która by tam weszła, zostałaby tylko mgła. No ale debili nie sieją.
A stazysta zostal odpowiednio przeszkolony?
A juz zdecydowanie przy takim napieciu:D
Dla wszystkich z niepelnym podstawowym i bez wyobrazni.,. nie, tam nie ma tyle voltow co w gniazdku:D Z gniazdkiem ludzie nie lacza sie tak fajnie w luku elektrycznym i szybkim odparowywaniem konczyn;)
To jest linia niskiego napięcia 3x L tak jak u nas. Są kraje jak np. USA gdzie przy domach idzie ŚN i każdy ma swoje trafo na słupie, ale tutaj tak nie jest.
U nas w elektrociepłowni był taki jeden mądry inaczej stażysta, który wszedł do stacji. Elektryk mało nie zesiwiał i zasłabł, jak to zobaczyl. Na szczęście prąd był wyłączony bo miało tam być coś robione ale procedury są takie że najpierw ma elektryk specjalnym kocem tam pomachać sprawdzić czy na pewno wszystko się zgasiło jak trzeba bo w razie jakiejś awarii z osoby, która by tam weszła, zostałaby tylko mgła. No ale debili nie sieją.
U kolegi w firmie w czasie serwisu transformatorów jeden gościu tak się wkręcił w sprzątanie, że wjebał się z odkurzaczem pod działającego trafaka. Jak mi opowiadał to gdy go pakowali na nosze to ubranie i zwęglone resztki tego typa spadały po drodze do karetki
W mojej aktualnej firmie też było kilka akcji, od których inspektor BHP by dostał wylewu, ale na szczęście bez trupów.
O dziwo w branży elektrycznej jeszcze nigdy na robocie nie spotkałem kobiety. Kasa dobra, a chętnych brak
Polecam "Wired Pussy" lub "Electro Sluts", obie serie warte obejrzenia.O dziwo w branży elektrycznej jeszcze nigdy na robocie nie spotkałem kobiety. Kasa dobra, a chętnych brak
Są tam kurwa jakieś przepisy? Ile tam jest, na długość rękojeści młotka, ze 30 cm max?
To jest linia niskiego napięcia 3x L tak jak u nas. Są kraje jak np. USA gdzie przy domach idzie ŚN i każdy ma swoje trafo na słupie, ale tutaj tak nie jest.
To średnie na 100%. Przy niskim nie ma takich efektów pirotechnicznych, porażenie w ogóle nie jest widowiskowe. Gdzieś tu był filmik z czarnym co wlazł na lampę i go jebnęło, jak znajdziesz to porównaj. Tam było niskie.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów