@lapps: Co ty pierdolisz, aż oczy bolą... Rzeczywiście, chodzę w nocy po parku i widząc bandę kiboli idącą w moim kierunku to drżę czy policja mnie nie zajebie na komisariacie, jeśli w danym momencie przybędzie. Chuj, że jest taki system sądownictwa jaki jest, ale wolę to niż "wymierzanie sprawiedliwości" na własną rękę, bo ty ukarzesz zabójcę, a jego rodzina/kolesie zajebią ciebie i tak w nieskończoność. Ludzie baliby się z domów wychodzić, każdy by zabijał kogo chce. Policja to wynalazek cywilizacji - od starożytności istnieli strażnicy miejscy, gwardziści, policja (od greckiego polis, czyli miasto). Może tobie się wydaje, że jak potrafisz skopać jakiegoś chuderlaka to tak da się wszystko załatwić. Wiadomo, w policji też są kanalie, ale jak patrzę na powyższy filmik to myślę, że właśnie na takie bydło najlepsi są właśnie tacy "brudni" gliniarze bez skrupułów. Bo nie można kulturalnie rozmawiać z kimś kto rozpierdala czyjeś mienie, naraża czyjeś zdrowie i życie. I koło chuja mi lata ich przydatność w walce z ciapatymi skoro sami są zagrożeniem dla społeczeństwa.